FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - STEAUA 1-0

După prestaţia penibilă a Stelei la Galaţi, Becali şi-a recunoscut incompetenţa » Estrella amatora

Articol de - Publicat luni, 27 septembrie 2010 00:00

Sîrghi, cel care a purtat o cască de protecţie, a marcat golul prin care a întărit poziţia de lider a Oţelului în faţa Stelei, jalnică ieri Vezi rezumatul partidei Oţelul - Steaua 1-0! (video)

Oţelul lider, Steaua pe 3. Un derby de conjunctură care a început cu un "pui de somn", vreo 10 minute în care nu s-a întîmplat mai nimic. Bufa-bufa între liniile defensive. Viglianti (11) a dat semnalul ambiţiilor gălăţene. Steaua, cu Bicfalvi, om de construcţie  sacrificat la închidere, şi cu un Apostol apatic, care parcă era la Mall şi vedea meciul, n-a legat nimic. Doar şuturi aiurea trase de Stancu sau Latovlevici.

Iureş gălăţean
Şi Oţelul n-a aşteptat invitaţii. "Hai băi, că dacă nu-i batem pe ăştia, atunci pe cine?", se striga din tribune. Şi Sârghi a pus "caşcheta" pentru 1-0. Steaua chiar zero. Mai multe mingi a jucat Tătăruşanu decît Bilaşco. Viglianti (23), servit perfect de Paraschiv, a scăpat singur. "Noroc" cu asistentul Iliescu, care a ridicat un ofsaid stupid, altfel prăpădul din careul roş-albaştrilor putea lua proporţii. Fază şoc: pe doar 10 metri, Abrudan, deşi avea 5 metri avans, dar parcă sprinta cu picioarele altcuiva, a fost depăşit net de Ochiroşii.

Doar disperare
De la cabine, Steaua a ieşit de parcă fusese ţinută în priză toată pauza. S-a mai trezit şi Apostol, iar Tănase, pe stînga, a reuşit cîteva curse. Surdu (74) a tras razant cu "transversala". A fost marea ocazie a Stelei. Oţelul a schimbat sistemul, a trecut în 11-0 şi s-a blocat perfect. Oaspeţii au aruncat la disperare mingi spre Kapetanos, dar n-a ieşit nimic. 

Pe contre, Oţelul a avut ocazii să se desprindă. În ultima fază, Steaua, în genunchi, a fost luată la sprint de Borbely, scăpat singur de la 60 de metri. Atacantul, epuizat, a ratat. Dar Steaua a fost doar o adunătură de ronini, bieţi samurai fără conducător, fără steag şi fără cauză. Peste 4 zile vine Napoli, o bătălie la care roş-albaştrii par că se duc cu sufletul pustiit.

Cifrele meciului Nici un şut pe poartă!

Oţelul    parametru    Steaua
41,7%    posesie    58,3%
24    baloane utile în jumătatea adversă    18
25    baloane jucate în careul advers    37
2    şuturi pe poartă    0
5    şuturi la poartă    12
3    ocazii    3

Becali bulversat
Enervat rău de jocul propriei echipe, Gigi Becali a plecat în minutul 80 şi şi-a început periplul pe la televiziuni, schimbîndu-şi discursul de la o oră la alta. Întîi l-a ridicat în slăvi pe Victor Piţurcă, apoi l-a făcut praf pe actualul antrenor al Craiovei. "Mai bine îi dădeam acele garanţii lui Piţurcă. Cu el aveam zece puncte avans, Piţi e antrenor, nu e jucărie", a zis Becali la finalul partidei. Apoi, după cîteva minute, şi-a schimbat complet opinia: "Mare antrenor Piţurcă ăsta, mi-a adus jucători numai unul şi unul. Toţi aleşi pe sprînceană. În iarnă cred că îi dau pe toţi afară! Geraldo e singurul care mai are experienţă!".


Le-au spart geamul autocarului!
Steaua n-a scăpat doar cu supărarea provocată de eşec, s-a mai ales şi cu o sperietură. Un suporter a spart geamul autocarului cu o piatră, la ieşirea din Galaţi. Autorul, un copil, a fost identificat de jandarmerie, iar maşina în care se aflau steliştii a mai întîrziat zece minute înainte să continue drumul spre Bucureşti. Geamul a fost spart exact în dreptul locului pe care stătea Edi Iordănescu.

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (10)
filozoful
filozoful  •  28 Septembrie 2010, 16:10

..a RECUNOSCUT????....asta de ochi presei,in realite este un increzut....NU CUNOASTETI INCA CLANUL becalii( ioan,victor &gigi).....

larisa_i
larisa_i  •  27 Septembrie 2010, 12:25

asta dupa ce da foc la corabie, se mira de ce arde. Are instinctu distrugerii in sange. Vai de Steaua noastra, pe ce maini a ajuns!

soripan
soripan  •  27 Septembrie 2010, 09:53

Urmeaza Dinamoo in seara asta sa o ia!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează