FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZII

Edward Iordănescu nu va sta pe bancă la meciul cu FCSB + Pedeapsă drastică pentru Andrei Cristea

Edward Iordănescu nu va sta pe bancă la meciul cu FCSB FOTO: Alexandra Fechete +37   FOTO
Edward Iordănescu nu va sta pe bancă la meciul cu FCSB FOTO: Alexandra Fechete

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 martie 2021 15:26 / Actualizat miercuri, 10 martie 2021 15:37

Antrenorul lui CFR Cluj, Edward Iordănescu, 42 de ani, nu va putea sta pe banca echipei campioane în duelul cu FCSB, de peste două etape.

Tehnicianul a fost suspendat două etape și amendat cu 360 de lei. Andrei Cristea, antrenorul-jucător al lui Poli Iași, a fost și el taxat pentru atitudinea la adresa arbitrului Radu Petrescu și suspendat trei etape. A primit și o amendă de 8.000 de lei.

Edi Iordănescu și Andrei Cristea, suspendați

Iată deciziile comunicate azi de Comisia de Disciplină din cadrul FRF:

  • UTA Arad vs. CFR 1907 Cluj – Eliminare – În baza art. 53 din RD, se sancționează antrenorul Edward Iordănescu cu două etape de suspendare și o penalitate sportivă de 360 lei.
  • ACSM Politehnica Iași vs. FC Voluntari – Eliminare – În baza art. 52.1.a din RD, se sancționează antrenorul jucător Andrei Cristea cu trei etape de suspendare și o penalitate sportivă de 8000 lei.

Sâmbătă seara, la Arad, în finalul partidei UTA - CFR 0-1, Iordănescu l-a jignit pe asistentul care nu văzuse un corner în favoarea campioanei, motiv pentru care centralul Cojocaru i-a acordat direct cartonaș rosu. Este cea de-a 10-a eliminare pe care Iordănescu o suportă începând de la jumătate sezonului 2014-2015, atunci când a preluat-o pe Pandurii Tg. Jiu.

Practic, în 6 ani ca principal în Liga 1, perioadă în care totuşi a mai şi fost plecat în Bulgaria, la CSKA Sofia şi a mai şi stat pe margine, cum s-a întâmplat anul trecut, între iunie şi decembrie, Iordănescu a bifat o medie de cel puţin două cartonaşe roşii pe sezon.

Eliminarea suportată la Arad îi va putea provoca lui Edi Iordănescu o daună importantă: absenţa de pe bancă la derby-ul cu FCSB, programat peste două etape la Bucureşti.

Recordurile negative ale lui Edi Iordănescu:

  • E cel mai eliminat antrenor în intervalul ianuarie 2015 - martie 2021. Are mai mult de dublu astfel de sancţiuni faţă de Hagi, care s-a aflat în această perioadă aproape neîntrerupt pe banca Viitorului. 
  • Apoi, Edward se află în postura celui care a văzut cartonaşul roşu la fiecare formaţie pe care a pregătit-o pe prima scenă: Pandurii, Astra, Gaz Metan şi acum CFR Cluj. 
  • În plus, cele 10 eliminări au fost dictate de nu mai puţin de 9 arbitri. Singurul care l-a exclus de pe bancă de două ori a fost chiar centralul jocului de sîmbătă, Adrian Cojocaru, care îl eliminase şi în urmă cu un an, ce coincidenţă, la un meci în care Iordănescu fusese adversar al CFR-ului!

Andrei Cristea, declarații tari după înfrângerea cu Voluntari, 0-2: „Nu mai vreau să vorbesc despre astfel de oameni. Este jenant că se mai prezintă la Iaşi”

Andrei Cristea nu l-a menajat pe Radu Petrescu, arbitrul întâlnirii din Copou, acesta fiind motivul pentru care a fost suspendat: „Despre arbitri nici nu mai vreau să vorbesc. Nu mai vreau să vorbesc despre astfel de oameni. Este jenant că se mai prezintă la Iaşi. N-are rost să vorbesc despre infracțiunile făcute anul trecut. VAR? Uitați-vă la meciul cu Astra. Acum, la 1-0 pentru ei, scapă Vega singur și îl opresc pentru un ofsaid. Arbitrează niște băieți cu antecedente grave în arbitraj. Sunt la început de drum, nu vreau să vorbesc mai mult”.

CFR CLUJ. Edi Iordănescu, răspuns pentru Gigi Becali: „Acuză-l pe Istvan Kovacs de orice, dar nu de așa ceva!”

EXCLUSIV Gigi Becali e necruțător cu un fotbalist: „Intră doar pe ușă, pe teren nu cred!” » Mai trimite un jucător pentru meciul cu CSA Steaua

Hagi despre echipa de unde îi pare rău că a plecat: „E clar că regret, 100%!” » Ce jucător de acum spune că îi se aseamănă

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
dora
dora  •  10 Martie 2021, 16:07

Arbirii care gresesc cate etape de suspendare primesc ?

1_0_1_0
1_0_1_0  •  10 Martie 2021, 18:09

Totul cu dedicație...

zorrozabal
zorrozabal  •  10 Martie 2021, 15:53

Sa mai manance cineva ...magiun,ca *** nu sunt in buzunarul lui Becali!Arbitrul a scris ca Iordanescu l-ar fi jignit pe tusier,cand toata lumea a vazut ca l-a eliminat pentru ca... si-a parasit spatiul destinat antrenorilor,venind in spatele portii!Iar comisia de disciplina de la LPF, sa fiti siguri ca daca meciul cu fcsb era peste 4 etape,il suspenda...4 etape!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează