FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

El este noul goleador

Articol de - Publicat luni, 23 iunie 2008 00:00

Brazilianul Arthuro a fost adus de conducerea din Ghencea pentru a suplini plecarea columbianului Jose Moreno.

Urmărit de patru luni de con­du­cerea Stelei, brazilianul cu paşaport italian Arthuro Hen­rique Bernhardt a semnat un con­­tract pe patru sezoane cu roş-albaştrii. Şefii Stelei au negociat cu omologii de la Alaves, clubul de care aparţine jucătorul, iar la fi­na­lul săptămînii trecute au bătut pal­ma.

Arthuro a fost convins de ma­na­­gerul sportiv al vicecampionilor, A­drian Ilie, să vină în România, ar­gu­­mentul suprem fiind acela că ar a­vea posibilitatea să evolueze în Cham­­pions League.Brazilianul a pri­­mit un salariu de 240.000 de do­lari, intrînd în “top 5” al celor mai bi­ne plătiţi fotbalişti din lotul roş-albaştrilor.

Marius Lăcătuş vede în Arthuro înlocuitorul perfect pentru Pepe Moreno, mai ales că brazilianul are destulă experienţă, el evoluînd opt sezoane la echipe din Europa. “Fiara” este tentată să-l folosească pe jucătorul în vîrstă de 26 de ani pe postul de atacant central, acolo urmînd să fie susţinut de un vîrf retras, care va fi Nicolae Dică sau Dayro Moreno.

“Sperăm să se integreze cît mai repede în echipă şi să ne ajute să ne atingem obiectivele pe care le avem în sezonul viitor. Nu îmi place să vorbesc despre jucătorii pe care îi aduc eu la echipă, pentru că se in­ter­pretează că aş fi subiectiv, dar sînt convins că Arthuro va face treabă bună la Steaua”, a spus Adrian Ilie.

“La Steaua au venit în această vară foarte mulţi jucători cu profil ofensiv. Îmi doresc ca roş-albaştrilor să nu le mai stea nimeni în cale şi să marcheze cîte două-trei goluri pe meci, pentru că fanii din Ghencea asta aşteaptă”
Dumitru Dumitriu fost antrenor Steaua

“Cel mai bine ar fi ca Marius să revină la clasicul 4-4-2, care a dat roade tot timpul la Steaua. Sînt convins că în această vară va lua cea mai bună decizie vizavi de cum va aborda acest sezon din punct de vedere tactic”
Emeric Ienei fost antrenor Steaua

Carte de vizită

Arthuro Henrique Bernhardt

Data naşterii: 27.08.1982
Înălţime: 1,90 m
Greutate: 82 kg
A mai evoluat la Middlesbrough (2000 - 2003), Racing Santander (2003 - 2004), Sporting Gijon (2004-2005), Alaves (2005-2007), Cordoba (2007-2008)

5 goluri în 15 partide a înscris Pepe Moreno pentru Steaua în minireturul ediţiei trecute de campionat.

800 de mii de euro va plăti Steaua pentru transferul definitiv al lui Arthuro.

“E ca un tanc”

Unul dintre ziariştii cotidianului Diario Cordoba spune că Arthuro este foarte puternic şi că are o tehnică de invidiat.

Bra­zi­lianul Arthuro este lău­dat de ziariştii spanioli, mai a­les după ultimul sezon pe ca­re l-a disputat în tricoul echipei Cor­­doba din Segunda Divi­si­on. În ur­­mă cu două sezoane, brazilianul de 26 de ani i-a mar­cat un gol anto­lo­gic din lo­vi­tu­ră liberă lui FC Barce­lo­na, într-un meci din Copa del Rey.

“Este un stîngaci pursînge, dar loveşte la fel de bine şi cu pi­cio­rul drept. La Cordoba a făcut o trea­bă foarte bună şi pot spune că este o pier­dere pentru echipa locală. Stă foarte bine la jocul aerian şi e mobil în faţa porţii. În ciuda înălţimii sale, acest jucător este foarte teh­nic”, a afirmat Jose Navarra, zia­rist la cotidianul local din Spania.

Fostul mare fotbalist român Gi­că Craioveanu spune că Arthuro poa­te juca la Steaua rolul unui au­ten­tic pivot. “Este foarte înalt, iar a­cest lucru îl avantajează în due­lu­ri­le aeriene. A marcat de 10 ori în ul­ti­ma ediţie de campionat, ceea ce este foarte bine, mai ales că a avut par­te de o concurenţă dură la Cor­do­ba. În atac este şi Javi Mo­re­no, un jucător cu mare experienţă, dar ca­re a punctat doar de 7 ori. Arthuro a ştiut să o bage în poartă şi a fost în multe rînduri lăudat de presa spa­niolă”, a povestit Craio­veanu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
Liga 2
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (33)
 •  24 Iunie 2008, 11:43

Steaua ar trebui sa aiba doua echipe,pentru ca are destui jucatori. 1. Zapata-Emeghara,Goian,Ghionea,Golanski-Szekely,Tiago,Ov.Petre-D.Moreno-Arthuro,B.Stancu 2. Vatca-Nesu,Radoi,Rada,Ninu-R.Neagoe,Plesan,Claudiu Ionescu-Dica,Neaga-Badea Iar rezerve ar ramane : Cernea,Tudose,Baciu,Bicfalvi,Nicolita,Ochirosii.

 •  23 Iunie 2008, 23:05

Incredibil, dar constat ca voi, suporterii Stelei, sunteti mai slabi si decat Becali la tactica! Il aveti pe Plesan si nu va dati seama ca acest jucator trebuie sa fie titular? Trebuie doar sa ajunga pe mana unui antrenor supermeserias pt a ajunge Balack al Romaniei. Pai asa iar luam campionatul si de putem si de nu...

 •  23 Iunie 2008, 22:09

echipa este buna doara k dica ar trebui sa joace in locul lui nicolitza si dayro moreno langa arthuro

Vezi toate comentariile (33)
Comentează