FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - RAPID 0-1

Eminescu a ajuns pe stadion! » Galeriile au făcut SHOW la Petrolul - Rapid

Unul din banerele afişate de galeria Petrolului +9   FOTO
Unul din banerele afişate de galeria Petrolului

Articol de , - Publicat duminica, 14 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 14 august 2011 11:16

Cele două galerii au oferit un show pe măsura tradiţiei întîlnirilor dintre cele două formaţii, petroliştii inspirîndu-se şi din opera marelui poet.

Unul dintre cele mai vechi derbyuri din istoria fotbalului românesc, datînd de 57 de ani, a avut nevoie de 7 sezoane de aşteptare pentru a se reedita pe prima scenă a fotbalului românesc. Elevii lui Răchită, primii ieşiţi la încălzire, au vrut să reamintească de rivalitatea dintre cele două echipe şi şi-au făcut apariţia pe gazon cu un banner pe care scria: "Primus derby". După ce a fost arătat spectatorilor, mesajul a ajuns la galeria prahoveană.

În tribune, spectacolul începuse deja. Cei 1.000 de fani alb-vişinii şi cei peste 10.000 de ploieşteni îşi încurajau favoriţii, giuleştenii dominînd deseori fondul sonor chiar dacă erau mult inferiori numeric.

Debutul partidei a declanşat nebunia, petardele răsunînd în tot Buzăul. "Lupii galbeni" au pregătit şi o coregrafie demnă de un derby, doi gladiatori îmbrăcaţi în culorile celor două formaţii, cu rapidistul îngenuncheat de petrolist. Apoi, pe un alt banner au copiat două versuri din Scrisoarea a III-a a lui Mihai Eminescu: "Iubirea noastră de echipă e un zid ce nu se-nspăimîntă de-al tău nume...băi, Rapid".

Titular sau în tribună
Sabrin Sburlea nu s-a regăsit aseară pe foaia de joc, după ce în etapa precedentă, cu U Cluj (0-2), a fost titular. E a doua oară în trei etape cînd Sburlea vede partida din tribună, prima dată fiind în debutul sezonului, la meciul Rapid - Vaslui 3-0. Dinu Gheorghe a anunţat zilele trecute că jucătorii care vor rămîne cel mai mult în afara lotului e posibil să plece la iarnă.

Inbox
- Daniel Opriţa a aniversat pe 10 august 30 de ani, iar galeria prahoveană a afişat un banner prin care i-au urat "La mulţi ani!".
- În minutul 20, giuleştenii au solicitat penalty la un henţ în careu al lui Opriţa, după un corner executat de Roman. Reluăririle TV au arătat că mingea îl loveşte în mînă pe ploieştean, dar e greu de spus dacă a existat intenţie.
- Răzvan nu a vrut să rişte şi să-l folosească pe Glauber, fotbalist care a ratat toată perioada de pregătire, şi l-a lăsat pe brazilian în tribună, alături de Grigorie şi Sburlea.
- Enervat de Zimmerman, Răchită l-a ameninţat în timpul primei reprize pe portar: "Bă, vrei să vin la tine?". Antrenorul Petrolului a fost calmat de Colţescu.

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO CU CELE DOUĂ GALERII!

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (39)
chelchelos
chelchelos  •  15 August 2011, 02:18
Postat de wwerko80 pe 14 August 2011, 12:33

"În tribune, spectacolul începuse deja. Cei 1.000 de fani alb-vişinii şi cei peste 10.000 de ploieşteni îşi încurajau favoriţii, giuleştenii dominînd deseori fondul sonor chiar dacă erau mult inferiori numeric." Atat. 1 fan rapidist=10 fani ai petrolului :-j

Comentariul tău...nasoala treaba rapidul are un singur suporter la zece ploiesteni, cat despre sonorizare, nu noi am inventat ultrasii cu microfon sau statia din peluza

alex_fcp
alex_fcp  •  15 August 2011, 01:07

http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_abuzurilor_jandarmeriei_romane_asupra_suporterilor_-p38758059.html

chelchelos
chelchelos  •  14 August 2011, 23:11

am fost pe stadion si am vazut 10000 de ploiesteni la meciul asta desfasurat la buzau adica la 70 km , nu cred ca vreo echipa din romania a mai fost sustinuta de atatia oameni la un meci in deplasare. hai petrolul din ploiesti...........ce echipa mare esti.....

Vezi toate comentariile (39)
Comentează