FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV Circ la negocierile pentru vînzarea U Cluj! Cum i-a umilit Walter pe nemţi: "S-a purtat mizerabil!"

Articol de GSP - Publicat joi, 08 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 08 noiembrie 2012 11:52

Florian Walter i-a dat afară din birou pe nemţii interesaţi să cumpere Universitatea Cluj după doar 3 minute de discuţii. La ieşire, le-a cerut înapoi şi cărţile de vizită.


Nemţii Volker Diergardt şi Christopher Obi, de la firma de consultanţă DK Sportler beraten, însoţiţi de Vasile Miriuţă, au ajuns marţi la Bucureşti pentru a negocia cu Florian Walter preluarea pachetului majoritar de acţiuni la "U" Cluj. Investitorii germani au rămas uluiţi de tratamentul la care au fost supuşi de către actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie la Petrolul. "La ora 16:00 am ajuns la biroul lui Walter pentru discuţii. După ce l-am aşteptat o jumătate de oră, nu ştiu dacă discuţiile au durat 3 minute. Ni s-a cerut o ofertă, noi am prezentat-o, după care imediat am fost daţi afară din birou. La ieşire, Walter a cerut să-i înapoiem şi cărţile de vizită", a menţionat Miriuţă.

În ce consta oferta nemţilor
Nemţii au prezentat o ofertă scrisă, care nu l-a mulţumit pe Walter. "Aveam pregătiţi 1,75 milioane de euro pentru preluarea datoriilor şi 250.000 de euro pentru cele 98 la sută din acţiuni. Vă spun că de la început nu s-a vrut să se dea echipa la nemţi. Am fost aduşi la mişto pînă în România. Nemţii ar fi făcut ordine la echipă, ar fi avut un management corect, ca şi afară. Poate sînt alte interese la mijloc de care eu nu ştiu. Nici dacă făceam o ofertă de 4 milioane de euro nu ni se dădea echipa nouă", a mai spus Miriuţă, care urma să fie antrenor principal la "U" sub patronatul nemţilor.

"La Cluj am fost primiţi bine de autorităţi, de suporteri. Domnul Boc chiar a sunat înaintea întîlnirii cu Walter şi era încrezător că lucrurile se rezolvă. Modul în care am fost trataţi însă la Bucureşti a fost mizerabil"
Vasile Miriuţă, antrenor Energie Cottbus 2

Dorinel vine cu fraţii Bultoc
Walter i-a refuzat pe nemţi, deoarece oferta fraţilor Bultoc este în continuare de actualitate. Deţinătorii holdingului "Meridian Auto" au o avere estimată la 50 de milioane de euro. Spre deosebire de nemţi, Călin şi Gheorghiţă Bultoc au fost mult mai discreţi în negocierile pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la "U". Oamenii de afaceri au şi fost de două ori în Cluj, unde au purtat discuţii cu primarul Emil Boc. Dacă Walter va accepta oferta fraţilor Bultoc, la Universitatea ar putea reveni ca antrenor Dorinel Munteanu, care a fost contactat deja.

Riscă depunctarea
4 noiembrie era termenul limită la care Universitatea Cluj trebuia să-i achite lui Ionuţ Boşneag datoria de 26.000 de euro. Acest lucru nu s-a întîmplat, iar portarul de 30 de ani nu mai este dispus să suporte o altă amînare. În aceste condiţii, "U" riscă să fie neprogramată în campionat sau să fie depunctată. În altă ordine de idei, situaţia financiară la clubul clujean a devenit dramatică. Jucătorii care locuiesc cu chirie au fost ameninţaţi de către proprietari că vor fi evacuaţi dacă pînă vineri nu-şi plătesc restanţele.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (87)
agb87
agb87  •  09 Noiembrie 2012, 09:03
Postat de exorientelux pe 09 Noiembrie 2012, 07:10

Walter nu detine emblema, numele, insemnele clubului. I s-a cesionat dreptul de a le folosi pentru o perioada de 5 ani. In 2013 ii expira, deci poate sa ramana cu actiuni si cu echipa, ca el numele U nu-l mai poate folosi! Walter detine la U (sectia de fotbal) 98% din actiuni. Primaria are 1%, suficient cat sa participe la adunarile generale. Insa i-ar fi trebuit 2% ca sa poate ordona un audit. Habar n-am cat detine Walter la Petrolul, dar mi se pare inadmisibil ca in Liga 1 sa existe ilegalitati pe fata, ca el nu se ascunde ca e patron la 2 cluburi si nimeni sa nu-l sanctioneze.

In acte, Busca nu este patron la nicio echipa. D-aia nu-l poate sanctiona. Daca insinuezi ca va face blat in meciul direct, te asigur ca daca vrea sa castige Petrolul, nu trebuie sa fac nimic.

mihnea80
mihnea80  •  09 Noiembrie 2012, 07:26

Marius Tuhut e un ziarist cu evolutii oscilante; pacat ca asculta de ce-i dicteaza politica trustului si se "prostitueaza" vanzandu-ne barfe de can-can, in loc de o informare obiectiva.

mihnea80
mihnea80  •  09 Noiembrie 2012, 07:23

GSP-ul tinde sa faca un subiect de CAN-CAN din orice stire. Chiar credeti ca un om de afaceri ii da afara pe altii, comportandu-se suburban? De ce in presa locala din Cluj se scrie un lucru, iar in presa din Bucuresti altceva?

Vezi toate comentariile (87)
Comentează