FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

EXCLUSIV Oamenii-cheie pentru titlu în FCSB - CFR! De la Hoban-Culio la punctul fix Pintilii: compartiment cu compartiment, doi experți analizează tactica lui Petrescu și Dică

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 aprilie 2018 18:03

Florin Marin și Petre Grigoraș, doi dintre antrenorii cu cea mai mare experiență în campionatul românesc, anticipează desfășurarea derby-ului de duminică: ambii recunosc rețeta lui Petrescu, dar sunt atrași de tehnica superioară a roș-albaștrilor.

Dan Petrescu a pus ștampila pe CFR în 10 luni, echipa a devenit o expresie a stilului pe care-l preferă fostul fundaș dreapta de la Chelsea. Agresivitate, forță, atenție în apărare și efort mare sunt ingredientele pe care le-a aplicat Dan.
FCSB dă replica prin Budescu, fotbalistul spectaculos pe care-l simpatizează toți. Pe lângă el mai sunt Man, Tănase, Teixeira, și ei jucători tehnici cum nu există la Cluj.

Elementele astea plus alte forțe din derby sunt remarcate de Florin Marin și de Petre Grigoraș, doi dintre tehnicienii români cei mai experimentați. Într-o analiză pe compartimente, FCSB pare favorită.

DEFENSIVĂ

Florin Marin

"Mi se pare mai sigură apărarea CFR-ului. Faţă de Steaua, CFR a schimbat de foarte puţine ori în linia de 4 din defensivă. Manea, Vinicius, Mureşan şi Camora cred că au peste 80 la sută din jocuri, doar în ultimele 2-3 jocuri a apărut Boli. Această omogenitate dă un mare plus celor de la CFR. Dacă ar fi să spun un singur jucător care îmi place în mod deosebit dintre fundaşii lui Dan Petrescu, acesta e Camora"
"La Steaua au schimbat mereu, mereu, ceea ce nu e o notă prea bună atunci când e vorba despre defensivă. Ba Momcilovici, ba Morais pe stânga, iar în centru la fel. Când n-ai continuitate la nivel de apărare, înseamnă că ai slăbiciuni şi eşti vulnerabil".

Petre Grigoraș

"Petrescu crede că apărarea câștigă trofeele, asta e rețeta lui și a aplicat-o și la Urziceni, deci cine se așteaptă la altceva de la CFR greșește! Un antrenor nu poate schimba brusc stilul de joc nici dacă vrea. N-ai cum să te bazezi pe defensivă 30 și ceva de etape și apoi să-ți propui de la o zi la alta să pasezi, să joci spectaculos"
"Clujul se apără mai bine, deși nu are neapărat fundași mai buni. Organizarea lui Petrescu face diferența".

MIJLOCAŞI DEFENSIVI

Florin Marin

"Hoban-Culio e un cuplu foarte bun. Îmi place mult Hoban, face mereu exact ce trebuie. Culio are experienţă, dă echilibru echipei, fixează ritmul jocului, practic CFR joacă în funcţie de ce joacă el. Culio e fotbalistul-cheie de la CFR după părerea mea".

"În partea cealaltă poate mulţi se întreabă de ce Nedelcu n-a confirmat şi a ajuns să fie acum rezervă. E simplu, el dădea randament la Viitorul într-un sistem 4-3-3, în care juca singur în faţa apărării, acolo făcea cu totul şi cu totul alte lucruri faţă de ce presupune poziţia de la Steaua, într-un 4-2-3-1! E diferit. Nu cred, de fapt, sunt sigur că Nedelcu nu va evolua cu CFR".

"Punct fix la Steaua va fi Pintilii. Are experienţă, dar de o perioadă de timp are reacţii întârziate, acesta fiind şi motivul pentru care a încasat multe cartonaşe galbene. El rămâne însă un punct de reper la mijloc pentru Steaua fiindcă e foarte inteligent, cerebral. Dacă lângă el va fi Filip, cred că Steaua va avea o problemă. Când joci puţin şi nu ai continuitate, e foarte posibil să te depăşească miza unui meci mare".

Petre Grigoraș

"CFR are experiență superioară, Culio și Hoban sunt fotbaliști cu sute de meciuri. Vă spun sincer că eu nu credeam că se poate face o echipă care să lupte pentru titlu cu astfel de jucători, mai în vârstă. E o surpriză că au reușit să ducă lupta până acum".

OFENSIVĂ

Florin Marin

"Steaua e superioară. Are jucători care, luaţi individual, au calitate mare. Budescu, Gnohere, Alibec, dar şi Teixeira sunt buni de tot. În plus, Florin Tănase e un jucător căruia îi plac spaţiile, dacă le va avea ştie să le speculeze şi e periculos mai ales când e cu faţa spre poarta adversă".

"De la CFR, cel mai mult din ofensivă îmi place Ţucudean. Ar fi un superatacant dacă s-ar mişca mai mult, el nu e foarte mobil, nu are în timpul jocului o dinamică de vârf mare. Chiar şi aşa, e speculant, marchează, ştie să joace şi colectiv, chiar şi fără minge, e bun!".

Petre Grigoraș

"Steliștii sunt mai fini, mai de calitate. E o încântare să-l văd pe Budescu, mereu mă uit la meciurile lui cu o curiozitate: mă întreb ce poate să mai scoată din joben? E el capricios, a mai fost și grăsuț, dar îmi place mult de tot! Voiam să-l iau la Oțelul când el avea 18 ani, dar costa 300.000 de dolari, un preț SF pentru Galați".

"CFR atacă mai greu din cauza preocupării pentru apărare. Echipa e mereu atentă să nu se deschidă, să nu-și asume riscuri. Cred că duminică va fi foarte agresivă, va căuta să împingă jocul cu agresivitatea asta, pentru că nu-și permite să se apere jos și să aștepte, clasamentul îi obligă pe clujeni să câștige, mai mult decât pe steliști".

DUELUL TINERILOR

Florin Marin

"La Steaua e Man, la CFR sunt Mailat, Ioniţă, Costache, chiar Păun, ca să mă refer la cei ofensivi. Cred că Man, dacă analizăm strict acest sezon, e peste ce are CFR. I s-a dat încredere, a jucat mereu, iar realizările lui sunt multe. A marcat, a oferit pase de gol, acum e un fotbalist la care te uiţi şi ai impresia că joacă de foarte mult timp şi că e şi foarte matur, dar el nici nu are 20 de ani împliniţi".

Petre Grigoraș

"Man a crescut foarte mult, sunt impresionat! Cred că și Florin Tănase ar mai putea să progreseze. Steaua a adunat cam cei mai interesanți tineri din campionat, fotbaliști de națională, pentru că a investit cel mai mult, și-a permis să facă o selecție".

"Dacă Steaua câștigă, nu mai ratează titlul! CFR ar mai spera să devină campioană chiar și cu un punct în derby, ar păstra șanse să recupereze distanța de două puncte. Parcă roș-albaștrii mi se par într-un mic avantaj înaintea duelului direct, mai ales cu suporteri mulți pe Arena Națională"
Petre Grigoraș, antrenor Farul

456 de meciuri are ca antrenor Florin Marin în Liga 1 din România, în care a debutat în 1993, iar în cei 25 de ani ca "principal" a pregătit 14 formaţii

376 de meciuri are ca antrenor Petre Grigoraş în Liga 1 din România, unde a debutat în 2001, iar în cei 17 ani ca "principal" a bifat 7 echipe

clipboard01

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (20)
1198766430181192
Abigail Laslas  •  29 Aprilie 2018, 00:10
Postat de maradona5 pe 28 Aprilie 2018, 18:42

Craitoiu e cel mai valoros "scriitor" de la fituica de impachetat peste. Toate articolele sunt pline de greseli gramaticale, iar FC fcsb este Steaua. O placere sa iti impachetezi pestele cu astfel de articole !!

da tu de unde ai peste, maradonel 5 cm?

1198766430181192
Abigail Laslas  •  29 Aprilie 2018, 00:09
Postat de valeri_gazaev100 pe 28 Aprilie 2018, 18:53

Toata tara sustine pe Cfr cluj ! liga 1 merita sa se laude cu o campioana meritorie,fara arbitraje smecheresti, fara omenii, fara non-combaturi ale echipelor adverse. Hai CFR !

blocu tău nu-i toată țara

1198766430181192
Abigail Laslas  •  29 Aprilie 2018, 00:07
Postat de maradona5 pe 28 Aprilie 2018, 19:13

La popice probabil ca la fotbal e in liga a 4a

de cine zici din liga clonelor?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close