FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Rednic pus la punct de foștii colaboratori: "Mircea se uita la tinerii lui Dinamo o dată la cinci meciuri"

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2016 15:53

Mircea Rednic a criticat ieri, la Digisport, Centrul de Copii şi Juniori al clubului din Ştefan cel Mare.

Florentin Petre, fost antrenor la Dinamo II şi jucător de legendă al "câinilor", îl contrazice pe Rednic într-un interviu pentru GSP.ro şi în acelaşi timp spune că Rednic nu prea venea să vadă fotbaliştii tineri ai clubului.

- Florentin, Rednic a spus că academia de juniori a lui Dinamo nu mai e ce era odată. Ce părere ai?
- Aceste declaraţii mă afectează şi pe mine pentru că am fost implicat în strategia clubului un an de zile. Îl contrazic pe Mircea Rednic, avem după Gică Hagi cea mai bine organizată Academie din România.

- Atunci de ce nu vedem mai mulţi jucători din pepiniera proprie în echipa mare?
- Păi acum sunt şapte jucători cu echipa mare în cantonamentul din Slovenia, dacă nu aveau calitate nu erau acolo plus că au jucat şi împrumut la echipe din liga a doua, deci valoare au.

- Şi totuşi, sezonul trecut nu prea i-am văzut. Mircea Rednic îi urmărea?
- Veneau doar secunzii la meciuri. Mai venea şi Rednic o dată la patru sau cinci meciuri, atât.

"Patrick a pierdut şase luni"

- Cum ai fi văzut tu lucrurile?
- Sunt de acord că nu pot emite pretenţii pentru titularizare în momentul acesta, dar o dată la două sau trei meciuri era normal să fie băgaţi, în funcţie de scor.

- Aşa cum a intrat fiul tău Patrick şi a marcat cu Viitorul un gol de un punct?
- E un exemplu, da, dar uite ce s-a întâmplat cu Patrick după aceea. A pierdut şase luni degeaba, timp în care putea creşte. Aici nu e vorba doar de băiatul meu, mai sunt destui în această situaţie.

- Hai să vorbim şi de "naţională", ruşinoasă eliminarea de la EURO?
- Nu e ruşinoasă, pentru că ăsta e nivelul actual al echipei noastre. Noi am fost obişnuiţi cu Generaţia de Aur, am mai prins şi noi, cei din generaţia mea câteva momente bune, am învăţat de la generaţia lui Hagi, ei ne-au învăţat ce înseamnă caracterul adevărat de fotbalist.

"I-AM TREZIT PE NEMȚI"

- Care ar fi salvarea?
- Am să îţi dau un exemplu. Acum ceva vreme eram la cursurile Şcolii de Antrenori. A venit un antrenor din staff-ul tehnic al "naţionalei" Germaniei şi ne-a spus că pentru fotbalul lor momentul zero a fost când i-am bătut noi în amical 5-1.

- De ce?
- Povestea neamţul că după acel meci a fost o şedinţă mare cu oameni de fotbal, politicieni, investitori, oameni de afaceri şi aşa mai departe. Toţi au discutat şi au pus la punct o strategie nouă pentru a stabiliza fotbalul german. Au început să investească foarte mult în Academiile de copii şi juniori. După câţiva ani au luat Cupa Mondială. Respectivul ne-a spus că România are fotbalişti mult mai talentaţi, dar că spre deosebire de germani, nouă nu ne place munca şi ne pierdem în momentele critice.

"Fotbalul trebuie făcut de foşti fotbalişti nu de oameni care nu au legătură cu fenomenul. Să nu mai existe fotbal pe prietenie şi pe pile. Trebuie investit în sport pentru că suntem o naţie de oameni foarte talentaţi" Florentin Petre

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Special
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (4)
agentul0007
agentul0007  •  21 Iunie 2016, 21:12

" - Povestea neamţul că după acel meci a fost o şedinţă mare cu oameni de fotbal, politicieni, investitori, oameni de afaceri şi aşa mai departe. Toţi au discutat şi au pus la punct o strategie nouă pentru a stabiliza fotbalul german. Au început să investească foarte mult în Academiile de copii şi juniori. După câţiva ani au luat Cupa Mondială. Respectivul ne-a spus că România are fotbalişti mult mai talentaţi, dar că spre deosebire de germani, nouă nu ne place munca şi ne pierdem în momentele critice. " VEDETI DE CE ALTII FAC PERFORMANTE ? DUPA ACEL MECI POLITICUL GERMAN A DAT ORDIN LA TOTI CEI IMPLICATI IN FOTBAL SA FACA CEVA . LA NOI A IESIT CINEVA SA DECLARE CEVA DIN POLITICA ? TOTI TAC SI FURA FIECARE CUM POATE SI CAT POATE

1745flo
1745flo  •  21 Iunie 2016, 18:27
Postat de gannicus2014 pe 21 Iunie 2016, 17:36

ati avut si aveti cea mai principala academie , dar dupa Reje ... hei , hei !

Vezi ca rade Crotalie de tine!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  21 Iunie 2016, 17:48

...daca ne pierdem im momentele critice suntem degeaba ...toti cei care au jucat cu Albania sunt degeaba ...s au pierdut intr un moment critic ...trebuiesc inlocuiti cu totii ...de asta nu avem fotbal ...nimeni nu are curaj sa faca asta ...macar odata ca exemplu ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează