FOTBAL  »  Superliga  »  LITIGIU

EXCLUSIV Steaua în pericol! Campioana riscă interdicţie la transferuri şi depunctarea :O » "Să se facă dreptate!"

Articol de - Publicat luni, 02 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 02 iunie 2014 18:19

Campioana riscă sancţiuni drastice miercuri, din partea Comisiei de Disciplină a LPF! Este vorba despre cazul Adrian Cristea, fotbalist care nu şi-a primit încă drepturile băneşti deşi au trecut mai bine de 30 de zile de cînd a cîştigat litigiul cu clubul.
Fostul mijlocaş stelist revendică bonusul de 120.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii şi a solicitat acum membrilor CD punerea în executare a hotărîrii favorabile obţinute în instanţă în urmă cu mai bine de o lună, mai exact pe 10 aprilie.     

Ce spune regulamentul în astfel de cazuri:
RSTJF - art. 24 lit C. Cluburile: 1. Pentru abaterile prevăzute de art.23 lit. i si j în cazul în care un club nu își execută obligațiile în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii definitive și executorii, acesta va fi sancționat, în ordine, astfel: 
a) va fi obligat la plata unei penalităţi de 7.000 – 10.000 lei şi i se va acorda un termen de graţie de 5 zile pentru executarea integrală a obligaţiilor de plată;
b) i se va interzice dreptul de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și i se vor scădea puncte. Scăderea de puncte se aplică asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere la plată, echipei în cauză să i se scadă câte două puncte.
c) Sancțiunile arătate la lit. b se aplică timp de 90 de zile, după care echipa clubului respectiv va fi exclusă din toate competițiile. În cazul în care clubul debitor are mai multe echipe de seniori, toate echipele  de seniori ale clubului respectiv vor fi excluse din competiții".

Ce aşteaptă Steaua
Şefii campioanei nu s-au grăbit să plătească suma iniţială pentru că trag speranţe să mai scadă din banii datoraţi. Ei l-au amendat pe jucător cu 25 la sută din contract, 50.000 de euro, şi acum aşteaptă la Comisii ratificarea sancţiunii. Motivul invocat este că "Prinţul" a apărut în tabloide şi că ar fi încălcat astfel regulamentul de ordine interioară.

"O sancţiune aberantă, e strigător la cer!"
Adrian Cristea susţine însă că steliştii sînt în ofsaid din punct de vedere legal.

"E strigător la cer ce încearcă ei să facă, cum vor să se sustragă de la plata datoriilor. În primul rînd, Steaua nu are depus oficial la LPF un regulament de ordine interioară. Apoi, eu nici nu mai aveam contract cu Steaua cînd mi-a fost dată sancţiunea, aşa că aceasta nu poate intra în vigoare.

Astea sînt tot felul de scenarii puse la cale de Argăseală şi de finul lui, secretarul LPF Justin Ştefan. Încearcă să obţină un termen de graţie de la Disciplină, dar asta ar fi o premieră la Comisie. Ca şi în cazul Vasluiului, cînd au fost astfel de probleme membrii CD au tăiat direct în carne vie şi au dictat direct depunctare. Sperăm să nu asistăm acum la atlfel de practici şi să se facă dreptate", a declarat fotbalistul pentru GSP.ro. 

Unde "bate" Cristea
Adus de Gino Iorgulescu în locul lui Vali Alexandru, Justin Ştefan a lucrat în trecut şi pentru clubul din Ghencea, fiind avocatul care a întocmit contractul de transfer al lui Cristea la Steaua. În primăvară, Porumboiu l-a atacat pe Justin Ştefan, pe care l-a acuzat că face jocurile Stelei.

"Am să vă spun ceva, o să rămîneţi îngroziţi! Am descoperit la licenţiere un caz mai mult decît anacronic, e ceva îngrozitor! Un membru al unui Consiliu de Administraţie, pe nume Justin Ştefan, administrator al clubului Steaua, este şi avocatul a şase jucători de la Vaslui pe care îi îndrumă pe căi greşite. O să vă închinaţi cînd o să vedeţi cîţi jucători are acest Ştefan în toată Romania!", a declarat atunci patronul Vasluiului.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (134)
bivumu
bivumu  •  03 Iunie 2014, 08:40
Postat de demolarii pe 03 Iunie 2014, 04:04

Dar are Licenta, chiar si cu datorii......Duru, Duru...........

Nu vrei sa intelegi. Unii primesc licenta oferind garantii credibile. Rapidului i s-a refuzat licenta pt ca garantia nu a fost considerata credibila. Mai pe inteles : Steaua garanteaza cu bani ce ii vor veni de la UEFA (venit cert), Zamfir a promis.... ,stiti voi prea bine ce bani. Daca Zamfir si-ar fi onorat promisiunile, in mod sigur ar fi fost solvabil. ... Spune tu, cate promisiuni a facut, si nu si le-a onorat ! Tu, il crezi cand promite bani in contul clubului ?

vasile_69
vasile_69  •  03 Iunie 2014, 08:23
Postat de varsity pe 03 Iunie 2014, 00:06

Jet, pârțache, știi bine ca are dreptate! Rapidul era prima data depunctat si apoi i se explica de ce! Smf in lpf si-n frf! Si-n steaua si sustinatorii ei! :)) Scz, nu m-am putut abtine! :)

Cred ca mai bn o futi pe mata sa fete unul mai destept ca tine !!!!!!!!!!!!.

costacurta
costacurta  •  03 Iunie 2014, 06:55
Postat de demolarii pe 03 Iunie 2014, 04:04

Dar are Licenta, chiar si cu datorii......Duru, Duru...........

Doar pana miercuri, dupa abia ne putem da cu presupusul.

Vezi toate comentariile (134)
Comentează