FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Exclusiv » VIDEO Clujenii pregătesc transferul verii în Liga 1 » Micul Drogba vine la CFR!

Diego Mauricio. sursă foto: fifa.com
Diego Mauricio. sursă foto: fifa.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 iulie 2012 11:30

Poreclit Drogbinha, vîrful brazilian al lui Flamengo, Diego Mauricio (21 de ani), e ţinta lui Paszkany pentru atacul campioanei


CFR e pe punctul de a închide campania de transferuri din această vară. "Vişiniii" sînt aproape să aducă un atacant pentru care Porto a vrut să plătească 13 milioane de euro în urmă cu doi ani. Diego Mauricio (21 de ani) e titular în ofensiva lui Flamengo, lîngă Vagner Love.

În 2011, Diego era considerat unul dintre cei mai promiţători jucători de atac din Brazilia. Vîrful sud-american a fost poreclit Drogbinha după un turneu reuşit în Peru, cu reprezentativa Under 20 a Braziliei, echipă din care făceau parte şi Neymar, Casemiro sau Lucas. Prestaţiile atacantului l-au adus în atenţia unor grupări importante din Europa, precum FC Porto, Valencia, Şahtior sau Fenerbahce.

A regresat în ultimul sezon
Mauricio a ajuns la 9 ani la Flamengo. În 2010 a fost promovat la prima echipă de tehnicianul cu care lucrase şi la juniori, Rogerio Lourenco. Între timp, brazilianul a adunat 75 de selecţii în tricoul grupării din Rio de Janeiro, echipă pentru care a înscris 8 goluri. Tînărul brazilian n-a progresat aşa cum se aşteptau oficialii lui Flamengo, iar în ultimul sezon acesta a fost doar o soluţie de rezervă.

Pus pe harţă
Diego s-a aflat în centrul unor scandaluri la echipa sa. Desele întîrzieri la antrenamente sau conflictele cu coechipierii săi l-au trimis pe lista de transferuri a clubului care n-a retrogradat niciodată din prima ligă braziliană. CFR vrea să speculeze situaţia jucătorului la Flamengo. Iuliu Mureşan a obţinut acordul lui Mauricio de a veni la Cluj, în urmă cu două săptămîni, însă în ultima perioadă atacantul a fost titularizat de antrenorul Joel Santana.

Mauricio a jucat şi luni, în partida cîştigată de Flamengo pe stadionul Engenhao, 3-2 cu Atletico-GO. Reapariţia în formula de start a celei mai populare echipe din Brazilia l-a făcut pe Mauricio să ezite să dea curs ofertei venite din România. Totuşi, clujenii speră ca în această săptămînă să rezolve transferul brazilianului.

2 milioane de euro e suma la care este cotat Diego Mauricio pe siteul de specialitate transfermarkt.de

6 transferuri a perfectat CFR: Felgueiras, Valente, C. Deac, Sepsi, Ivo Pinto şi Adam Vass

"Îmi plac jucătorii din NBA. Nu le e frică că vor rata. Ştiu că pot rata de 15 sau 20 de ori, dar apoi, cînd mai e o secundă, pot înscrie coşul victoriei. Aşa e şi la atacanţi. Un moment de inspiraţie poate decide totul"
Diego Mauricio, atacant Flamengo

Shaquille O'Neal e idolul său
Diego Mauricio e cunoscut în Brazilia pentru stilul său excentric. Idolul lui e Shaquille O'Neal, fostul star din NBA. Brazilianul a adoptat stilul vestimentar al jucătorilor din baschetul nord-american. Diego a avut numeroase apariţii în public în tricoul lui Shaq din perioada în care acesta a evoluat pentru Phoenix Suns (2008-2009). Cerceii cu diamante şi şepcile de rapper întregesc imaginea jucătorului care a fost coleg cu Ronaldinho în sezonul trecut.

Susţinut de tatăl său
Diego a copilărit în cartierul Rocha Miranda, localizat în Zona de Nord a lui Rio de Janeiro. Tatăl său a renunţat la serviciu pentru a fi aproape de Mauricio şi pentru a-l susţine în încercarea de a ajunge fotbalist. "Era muzician. Mulţi au spus că e nebun. Drumul a fost greu, dar victoria cu atît mai spectaculoasă. Am avut prieteni care au ales traficul de droguri. Îmi pare rău, eu vreau să fiu un exemplu în comunitatea din care fac parte", a povestit Diego.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (67)
cfr..victorie
cfr..victorie  •  04 Iulie 2012, 20:01

Da..pura inventie a presei.Cum zicea si MM Scoica,astia de la ghighi.tv inventeaza ilegal.Nici macar nu au brevet de inventator.

forumeer
forumeer  •  04 Iulie 2012, 18:21

Buna gluma. Anul trecut, conducatorul lui Flamengo a refuzat o oferta de 6 milioane de la Shakhtar pt el, dar il da sigur la ... CFM . :))))))) Ok...

lucianfocus
lucianfocus  •  04 Iulie 2012, 16:39

ar fi o solutie buna..

Vezi toate comentariile (67)
Comentează