FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Florin Călinescu, poveste cu Nicolae Dobrin: „Te ridiculiza, râdea lumea de tine! L-a lucrat prietenul tău Lucescu!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 decembrie 2019 20:00

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România, Florin Călinescu, 63 de ani, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, pe GSP.RO, într-o ediție specială de Crăciun.

Provocat de Ovidiu Ioanițoaia, omul de televiziune și-a ales fotbalistul preferat, căruia i-a făcut și-o caracterizare pe măsură.

"Dobrin e cel mai mare fotbalist român văzut de mine. Or fi fost și alții, înainte de război, dar eu mă raportez la ce-am văzut. Eu am prins fotbalul cu bare pătrate. Când îi aud p-ăștia acum să joace pe teren înghețat și pe mocirlă... Păi, pe vremea mea se arunca cu rumeguș. Pe condițiile alea, cu ploi, grindină și nămol, Dobrin termina alb, restul erau negri! Dacă te duceai o dată te ridiculiza... A doua oară nu te mai duceai. Pe Dobrin era foarte greu să-l dai jos. Nea Liță Dumitru sau Dinu mi-au povestit că a doua oară râdea lumea de tine dacă te duceai să te bagi la Dobrin. Și-l lăsai în pace!", a explicat Călinescu.

Acesta a lansat și un atac dur împotriva lui Mircea Lucescu și a lui Cornel Dinu: "Durerea mea e că Dobrin n-a prins Mondialul din Mexic! Când l-a lucrat prietenul tău Lucescu (n.a. către Ovidiu Ioanițoaia), Dinu și Dinamo! El merita, pentru că ne-a calificat.

Eu eram la Timișoara și am bătut Dinamo. Lucescu și Dinu mi-au zis că o să retrogadarăm. Eram pe locul 3 atunci și-am picat. Atât de mare putere avea Dinamo. Eu chiar cred asta. Atât de mare putere! Nu vreau să redeschid subiectul cu retrogradarea aia...".

VEZI AICI INTREGAL EDIȚIA SPECIALĂ DE CRĂCIUN

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (9)
1423984557905776
Florin Stanescu  •  25 Decembrie 2019, 21:34

Cel mai mare jucător. Giusy Baratky care a jucat înainte de a-l doilea război mondial era considerat de către Constantin marele jucător al Cca mai mare decât Dobrin. I se spunea minunea blondă. Eu nu l-am văzut jucând. În schimb pe domnul Gicu L-am văzut jucând și era imposibil sa nu-l iubești dacă îți plăcea fotbalul. Povestea Dincuta ca la un meci cu Argeșul antrenorul Cernaianu l-a pus să-l tina pe Dobrin. Pe lingă faptul ca nu a reușit, domn Gicu l-a făcut și de cacao în fata la "oficiala" când la un atac prin alunecare a lui Dincă, ia strecurat mingea printre picioare și l-a făcut sanie după care a zis către Dincă, "vezi sa nu te accidenteze"! Era magnific pentru ca nu știai niciodată ce va face în secunda următoare cu mingea.

tesla5000
tesla5000  •  26 Decembrie 2019, 01:30

Este NOTORIU episodul in care Mirciulescu si Dinu (ala cu fatalitatea dideroniana) intra in vestiarul Timisoarei dupa un celebru 2-1 cu Dinamo si tuna profetic: “Veti retrograda!” Exact asa a fost, curat-murdar! P.S. Fatalitate dideroniana” este ceva derivat din “Jacques Fatalistul”, cine citeste, STIE.

1507057976284888
Piti Balzabucu  •  26 Decembrie 2019, 10:38

DINAMO a retrogradat echipe inainte de revolutie la fel ca si dupa, pe timisoara, rapid, craiova, otelul, ceahlaul, sportul, progresul. apropo la timisoara sun vreo trei echipe, toate retrogradate de DINAMO ???????

Vezi toate comentariile (9)
Comentează