FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - UTA ARAD 2-0

video FC Argeș - UTA Arad 2-0, în prima etapă de Liga 1 » Prestație stelară pentru debutantul Bertrand

Dorian Bertrand, FC Argeș
Dorian Bertrand, FC Argeș

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 iulie 2022 20:30 / Actualizat sambata, 16 iulie 2022 20:45

FC Argeș a câștigat acasă cu UTA Arad, scor 2-0, în prima etapă a noului sezon de Liga 1.

Toate rezultatele etapei #1 din Liga 1

Pe o căldură toropitoare, meciul a început perfect pentru gazde, care au deschis scorul după 80 de secunde. Bertrand, jucătorul din Madagascar venit în Trivale în această vară, a profitat de luftul lui Vukcevic și a trimis din prima la colțul lung, fără speranțe pentru portarul Florin Iacob.

Bertrand și-a continuat evoluția solidă, iar în minutul 21 a avut ocazia „dublei”. A pătruns în flancul stâng, și-a amețit un adversar cu o „bicicletă”, apoi a șutat puternic la scurt, cu stângul, dar Iacob a fost la post. 

Vukcevic, fundașul arădenilor, și-a continuat prestația ștearsă. Muntenegreanul a greșit din nou, în minutul 26, când Argeș a avut două ocazii în aceeași fază.

Mai întâi, Njike a trimis năpraznic pe centrul porții. Mingea a ricoșat la Calcan, care a șutat puțin pe lână poartă din marginea careului.

Topul celor mai atractive echipamente în noul sezon al Ligii 1 » Trei echipe impresionează
ECHIPAMENTE
Topul celor mai atractive echipamente în noul sezon al Ligii 1 » Trei echipe impresionează

Bertrand, cel care a deschis scorul, nu a scăzut nivelul pe parcursul reprizei, fiind cel mai periculos al gazdelor. În minutul 40 a mai ratat o ocazie bună, dar șutul său la colțul lung a trecut puțin pe lângă poartă. Impresionați de prestația lui, argeșenii din tribune i-a scandat numele pe finalul primei reprize.

Internaționalul din Madagascar a început în același mod și repriza a doua. Bertrand a finalizat perfect un contraatac al Argeșului în minutul 54, ducând scorul la 2-0. La o pasă în fața porții a lui Jakolis, Bertrand a luat perfect fața fundașilor adverși și a trimis pe lână portarul Iacob. La fel ca în prima repriză, numele extremei stânga a fost strigat cu putere de suporterii din Trivale.

Meciul și-a pierdut din ritm, cu FC Argeș care a preferat să conserve rezultatul. Meza Colli a fost însă aproape de golul de 3-0, în minutul 75. 

Mijlocașul a trimis un trasor de la mare distanță, dar Iacob a atins ușor mingea care se ducea în vinclu și a trimis-o în bară. Portarul UTA-ei a intervenit din nou la un șut de la distanță, expediat de această dată de Njike, în minutul 90+4.

FINAL. FC Argeș - UTA Arad 2-0

FC Argeș - UTA Arad, echipe de start:

FC Argeș: Greab - Tofan, M. Constantin, Cestor, Latovlevici - Meza Colli, Njike - Jakolis, A. Calcan, Bertrand - Al. Ișfan 
Rezerve: Straton - Turda, Dobrosavlevici, Vianna, Raynov, Alceus, Covaci, Donisa, Celestine 
Antrenor: Andrei Prepeliță 

UTA: Fl. Iacob - Vukcevic, Hoxhallari, Benga, Dobrescu - Batha, Fl. Matei - Ubbink, Miculescu, Otele - Keșeru 
Rezerve: Balauru - Erico, Cascini, Isac, Stahl, R. Pop, Negoescu, Șteau, Cr. Maxim 
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești)
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti), A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Vornicu Adrian (Iaşi)

Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache, Arbitru AVAR: Sebastian Gheorghe

Citește și alte știri despre Liga 1:

Dinamo, aproape de loviturile verii! Un fost căpitan din „haită” și un jucător de la FCSB: „Sunt deschis, trebuie să rezolve cu domnul Mihai Stoica”

Hermannstadt, dezlănțuită la revenirea în Liga 1 » Victorie categorică cu CS Mioveni în primul meci al noului sezon

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (19)
knuty
knuty  •  17 Iulie 2022, 12:44

Stelara??!!!Un meci de nivelul div.C!!!Mare PROST esti cand scrii asa ceva!!!Cum sa teuiti la asemenea meci??!!!Si in Africa se joaca un fotbal mai bun!!!

thiamarcos
thiamarcos  •  17 Iulie 2022, 11:53
Postat de danielo pe 16 Iulie 2022, 20:16

Mă uit la rezultatul ăsta și mă gândesc ce echipă are Steaua care a câștigat acum câteva săptămâni amicalul cu FC Argeș și nu e lăsată să joace în prima ligă.Astăzi a învins cu 3-0 pe CSKA Sofia astea sunt lucruri de care presa de la noi nu zice nimic.

M-am uitat si eu la amicalul ala terminat cu 1-0, a fost doar un meci de antrenament, s-au incercat tot felul de variante in echipa Argesului, rezultatul n-are nicio importanta. Steaua asta pe care o lauzi a jucat urat in acel meci, n-o mai lauda atat, ca nu e mare branza de capul ei. Iar ca sa joace in liga 1 trebuie doar sa respecte legea, cum au respectat-o toate celelalte echipe, de ce ar trebui sa se dea o derogare special pentru ea? Esti ramas tot pe vremea lui Valentin Ceausescu cand smecheriile se aranjau la minister?

Amiralul2022
Amiralul2022  •  17 Iulie 2022, 00:26

FORZA VIOLAAA DIN PITEȘTI, bravo, băieți, hai, F.C. ARGEȘ !... Bertrand mi se pare chiar ceva mai rapid decât Malele, dar, e-adevărat, mai e mult până departe... paltonul îl prinde sigur la Pitești, la anul nu se știe...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează