FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - U CLUJ

FC Botoșani - U Cluj 0-0 » Remiză albă în primul meci al zilei în SuperLigă. Clasamentul actualizat

FC Botoșani - U Cluj // foto: Ionuț Tăbultoc +19   FOTO
FC Botoșani - U Cluj // foto: Ionuț Tăbultoc

Articol de , - Publicat sambata, 06 mai 2023 14:27 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 14:40

FC Botoșani și U Cluj au remizat în etapa 7 din play-out-ul Ligii 1, scor 0-0. Moldovenii rămân în urma rivalelor pentru locurile de baraj european, în vreme ce clujenii nu scapă de emoțiile retrogradării.

Programul și rezultatele etapei 7 din play-out

Când meciul e programat de la 12:30 îți dai seama din start că miza nu e una care să intereseze pe cineva cu adevărat. Asta deși U Cluj are mici emoții să nu cadă și să ajungă pe loc de baraj, acolo unde Chindia și UTA Arad sunt în suferință și nu știu ce să facă să scape de grijile retrogradării.

Miza poate să fie doar financiară. Orice poziție mai sus în clasament înseamnă automat câteva zeci de mii de euro bune din drepturile TV. Iar banii sunt cei mai importanți pentru echipele aflate în suferință.

Mâna salvatoare a lui Gorcea

Așadar, meci de Liga 1 jucat la oră de „matineu”, chiar înaintea partidei din L2 dintre Dinamo și Unirea Dej, una care chiar are o miză și îi poate duce pe „câini” la barajul de revenire în elită. Chiar dacă ora e perfectă pentru un grătar cu prietenii, în tribune tot s-au strâns cam 1.500 de pasionați. 

După un sfert de oră de tatonări, gazdele au fost la o palmă distanță de deschiderea scorului. Pinson l-a făcut din fentă pe Thiam, a centrat perfect în careu pentru Pius, înălțat de lângă Pițian, dar „capul” nigerianului a fost scos de lângă bară de Gorcea (15).

Ocazia imensă și presiunea clujeană

Clujenii s-au trezit și-au început să pună presiune, să atace pe toate flancurile. Iar raidurile „aeriene” erau să fie răsplătite după o fază de manual. 

Remacle a centrat după ce-a trecut ca prin brânză de Mailat și Țigănașu, dar lovitura de cap a lui Tescan a șters doar stâlpul din dreapta al lui Ducan și s-a scurs în afara terenului prin fața porții goale (27).

Țigănașu era să deschidă scorul (36), dar dacă o făcea, marca în proprie poartă! Norocul lui a fost Ducan, care s-a aflat pe poziții și a scos devierea eronată a mijlocașului de 32 de ani, dintr-un „carambol” de pase cu Thiam. Portarul a zburat ca Spiderman pe final și a ținut tabela intactă, la șutul torpilă marca Remacle (41). Repriza s-a încheiat cu accidentarea lui Oancea, care a fost schimbat chiar înainte de pauza cu I. Filip.

+15 FOTO

U Cluj tremură în continuare

Chiar dacă au început mai timid jocul, „Șepcile roșii” au dominat clar prima parte a partidei de la Botoșani, așa cum s-a întâmplat și după ieșirea de la cabine. Cu un Ioan Ovidiu Sabău liniștit pe bancă și un Flavius Stoican vulcanic și mereu cu mâinile în aer, oferind indicații, cele două echipe în loc să arate fotbal s-au întrecut în schimbări pe bandă rulantă și ocazii mai deloc.

Doar preluarea acrobatică a lui Mihai Roman (51) din centrarea lui Mailat merită amintită. Și ocazia lui Camara (70) care a fost trădat de un șut anemic. În loc să rupă plasa lui Gorcea, din pasa țintită a lui Pinson, a tras ca un copil ieșit prima oară în parc cu o minge de cauciuc.

Dacă la ultima întâlnire clujenii au dat două prin „dubla” lui Thiam și au luat toate punctele, acum se mulțumesc doar cu un egal nemeritat ținând cont de ocaziile avute. N-ar trebui să uite că au nevoie de cel puțin trei puncte să scape de emoțiile barajului.

7 meciuriau jucat în Liga 1 FC Botoșani și U Cluj: un joc a fost câştigat de moldoveni, ardelenii s-au impus de două ori, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate

FINAL » FC Botoșani - U Cluj 0-0

FC Botoșani - U Cluj, echipe de start:

FC BOTOȘANI (4-3-3): Ducan - Petro, Mutombo, Pius, Țigănașu - Ed. Florescu, Dican (cpt.) Ivanov - Pinson, M. Roman II, Mailat
Rezerve: Ed. Pap - Patache, Sadiku, Cioiu, Dragu, Golofca, Camara, Burlacu, M. Roman I
Absenți: Zabou (accidentat), Tallo (nereținut în lot)
Antrenor: Flavius Stoican

U CLUJ (4-4-2): Gorcea - Martic, Pițian, Miron, Oancea - Chipciu (cpt.), Bic, Remacle, Nistor - Thiam, Tescan
Rezerve: Iliev - Goranov, Trif, I. Filip, Pires, Simion, Hofman, I. Stoica, J. Gomes
Absent: Fl. Ilie (suspendat) 
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: „Municipal” (Botoșani)
Arbitru: Ionuț Coza; A1: Valentin Avram; A2: Imre-Laszlo Bucsi; Arbitru VAR: Florin Andrei; Arbitru AVAR: Andrei Constantinescu

Mai multe știri din Liga 1:

Îl mai recunoști? Suporter surpriză la Voluntari - Mioveni și o părere sinceră: „Nivelul a scăzut”

Jucătorul de la FCSB care l-a lăsat mască pe MM Stoica: „Senzațional, e enciclopedie!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (7)
clubman
clubman  •  06 Mai 2023, 18:13

Craitoiu asta isi merita toti banii...:) ''Dacă la ultima întâlnire clujenii au dat două prin „dubla” lui Thiam și au luat toate punctele, acum se mulțumesc doar cu un egal nemeritat ținând cont de ocaziile avute.'''...:) Bai fraiere, ce inseamna pentru tine un ''egal nemeritat''?!...:) Jalnicule, lasa-te de meseria asta...:)

cosmo
cosmo  •  06 Mai 2023, 14:57

Haide U, și de mere și de nu!

Crinughe1
Crinughe1  •  06 Mai 2023, 14:35

Ce nu v-a plăcut în comentariul meu de l-ați suprimat?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează