FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FC ARGEȘ 3-2

FOTO Semne de viață » FCSB a trăit periculos cu FC Argeș, dar a avut puterea să revină pentru abia a doua victorie în SuperLiga

FCSB - FC Argeș  / foto: Raed Krishan +24   FOTO
FCSB - FC Argeș / foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 02 octombrie 2022 23:29 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 09:57

FCSB - FC ARGEȘ 3-2. Roș-albaștrii au obținut o victorie vitală, 3-2 cu FC Argeș, după reușite de senzație la ambele porți.

Ce fotbal electrizant în prima repriză! Nici nu a început bine meciul și cele două echipe au înscris fiecare câte o dată. Un un-doi al lui Garita cu Calcan (5), iar ultimul și-a readus aminte cum e să puncteze în poarta lui FCSB, cu o execuție feroce. Roș-albaștrii nu au acuzat prea mult, prea tare, șocul de a primi gol când nici nu-și fixaseră prea bine crampoanele în iarbă. 

Bine, alde Tamm are nevoie de extrem de multe minute să intre în joc, dar, culmea!, este mai periculos în careul advers. Edjouma l-a simțit pe Compagno (11), care a demonstrat printr-un dribling subtil ce l-a năucit pe Dobrosavlevici de ce Gigi Becali a plătit 1,5 milioane de euro.

După două goluri spectaculoase au urmat ratări pe același tipar. Garita, respectiv Olaru și Omrani au fost aproape de a puncta, dacă scoatem în evidență doar marile ocazii. Un fotbal aprins, iar balanța a înclinat când într-o parte, când în alta.

Penalty cu VAR: pe prostia lui Calcan

Echilibrul s-a rupt după o fază ce a stricat tot ceea ce au făcut bun oaspeții pe Național Arena.

În minutul 61, Andreas Calcan a făcut o mare prostie. A fost păcălit de Vali Crețu, care a venit din bandă, i-a luat fața decarului alb-violeților, iar Calcan l-a trântit pe adversarul său în interiorul propriul careu. Inițial, a scăpat, dar, cum a oprit meciul, "centralul" Găman i-a acordat cartonaș galben lui Calcan și a dictat lovitură liberă din afara careului.

După ce în camera VAR s-a verificat potențialul penalty, s-a observat că infracțiunea comisă de jucătorul argeșenilor a fost în careul Piteștiului, astfel că Găman a indicat penalty. Iar Compagno a scuturat plasa, a reușit dubla.

Nervos, la schimbare, Calcan mai-mai să-și rupă glezna, după ce-a șutat cu sete în containerul cu apă, după salutările reci ale coechipierilor.

FCSB - FC Argeș / Sursă foto: Raed Krishan
FCSB - FC Argeș / Sursă foto: Raed Krishan
FCSB - FC Argeș / Sursă foto: Raed Krishan
FCSB - FC Argeș / Sursă foto: Raed Krishan
FCSB - FC Argeș / Sursă foto: Raed Krishan
+20 FOTO

Pantea a fost erou la FCSB, Cordea a luat caimacul

Victoria FCSB, sinonimă cu revirimentul roș-albaștrilor, a fost în cumpănă după execuția de excepție a lui Garita (79), dar și de faptul că Tamm atrage ghinionul, teribil, în defensivă. Atacantul piteștenilor a înscris fulminant și a adus descumpănirea, tăcerea chiar, pe Național Arena. 

Meciul a curs spre un 2-2 ce-ar fi adus necazul în formația roș-albastră, însă schimbările lui Dică au salvat inclusiv scaunul antrenorului. Nu, nu e vorba de Octavian Popescu, ajuns la și alții la FCSB, ci de Pantea, intrat după pauză, puștiul cu o centrare britanică oferindu-i golul victoriei lui Cordea (87).

FINAL. FCSB - FC Argeș 3-2

Lui Andrei Prepeliță i s-a făcut rău și a plecat la vestiare în prima repriză a meciului FCSB - FC Argeș
FCSB - FC ARGEȘ
Lui Andrei Prepeliță i s-a făcut rău și a plecat la vestiare în prima repriză a meciului FCSB - FC Argeș

FCSB - FC Argeș, echipe de start:

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Haruț, Tamm, S. Șerban - Cordea, Edjouma, Olaru - Omrani, Compagno, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - Oct. Popescu, Miculescu, Dulca, R. Boboc, Nikolov, Oaidă, Pantea, Rusu 
Antrenor: Nicolae Dică 

FC Argeș: Straton - Tofan, Dobrosavlevici, Cestor, Vianna - Njike, Alceus - Jakolis, Ișfan, Calcan - Garita 
Rezerve: Greab - M. Constantin, Latovlevici, Raynov, Meza Colli, I. Șerban, G. Crețu, Betrand, Donisa 
Antrenor: Andrei Prepeliță

  • Billel Omrani a debutat la FCSB! A jucat extremă dreapta, în locul obișnuit al lui Andrei Cordea
  • Cordea, titularul postului de extremă, a fost coborât inter dreapta, pentru a-i face loc francezului
  • În echipa de start a lui Nicolae Dică au mai fost sunt două surprize: Sorin Șerban a fost titular în flancul al apărării, iar Denis Haruț în centrul defensivei, în locul suspendatului Dawa.

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Popescu Adrian (Craiova), A2: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) / Arbitru VAR: Colţescu Sebastian (Bucureşti), Arbitru AVAR: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

Citește și: 

Dică a avut un „meci” și la conferință: „Ați mai spus asta de 7-8 ori” / „Probabil ai uitat”
FCSB
Dică a avut un „meci” și la conferință: „Ați mai spus asta de 7-8 ori” / „Probabil ai uitat”
A ales greșit FCSB? Ișfan, peste fotbalistul de 1,7 milioane de euro al lui Becali
FCSB
A ales greșit FCSB? Ișfan, peste fotbalistul de 1,7 milioane de euro al lui Becali

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (170)
1945sv0509
1945sv0509  •  03 Octombrie 2022, 15:18

Jurnalul *** isi face din nou datoria ridicind in slavi un meci mediocru si doua echipe pe masura.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Hcm27
Hcm27  •  03 Octombrie 2022, 14:52
Postat de lapusneanul pe 03 Octombrie 2022, 14:14

era chiar culmea sa stie un fecesebist notiunea cuvantului estimare..hahahaha...prostovane, daca e cifra exacta, cum e ...estimare ?:)

Mintea îți stă lejer,Măria Ta,în capul mare pe care sînt convins ca îl ai,asa cum de altfel pretinzi din moment ce ne faci pe toți prosti.Pacat de userul pe care-l folosești,un nume prea mare pentru o persoana mica din toate punctele de vedere

lapusneanul
lapusneanul  •  03 Octombrie 2022, 14:14
Postat de Hcm27 pe 03 Octombrie 2022, 10:58

Poți sa încerci cit vrei!Estimare oficiala este ceva apropiat de adevăr.Adică unul a mai ieșit,a întrat iar și tot asa.Au făcut o analiza aproximativa și a dat acel număr.Cum tu stai rău,ca să nu mă exprim altfel,cu aritmetica aproximativa și cu analiza acesteia,de aceea nu înțelegi.Oricum a fost numărul spectatorilor a fost cu mult mai mare decit cel care se aduna în Ghencea.La voi cred ca-i numărați și pe cei de vis a vis din Cimitirul Ghencea Militari.In comunism aduceți soldații,acum numărați morții militari și nu numai.Cind nimic nu am a spune,va legați de numărul de spectatori.Nimic de meci,de prestațiile jucătorilor.Incercati sa judecați mai amplu și nu repetați ca oițele,unul după celălalt.La școală aveai nota 2 pentru asta.Dar ce spun eu "sa judecati",cănd voi nu știți noțiunea cuvintului

era chiar culmea sa stie un fecesebist notiunea cuvantului estimare..hahahaha...prostovane, daca e cifra exacta, cum e ...estimare ?:)

Vezi toate comentariile (170)
Comentează