FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Flavius Stoican impresionat de congresul UEFA pentru antrenori: ”Anumite idei s-au adeverit şi-n meci”

Flavius Stoican
Flavius Stoican

Articol de - Publicat vineri, 25 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 25 aprilie 2014 20:20

Antrenorul dinamovist Flavius Stoican a participat alături de alţi 30 de tehnicieni din România la un congres UEFA la Nyon, revenind astăzi în ţară. Şi a rămas impresionat de ceea ce a văzut acolo, timp de trei zile, la eveniment mai participînd, alături de români, antrenori din Croaţia, Danemarca şi Belarus. 

"Am avut lecţii teoretice şi practice, cu toţii ne-am prezentat foarte, foarte bine. Chiar dacă îmi place în mod deosebit Antonio Conte, antrenorul lui Juve, a trebuit să fac, alături de ceilalţi, o temă deosebită:

"Cum să surprindem noi echipa italiană din postura de tehnicieni ai Benficăi!". Ne-am strîns mai mulţi şi am pus cap la cap ideile ce-au fost prezentate: să fim atenţi la Pirlo, cum poate fi blocat el, în mod deosebit, să surprindem adversarul pe margini, să urce fundaşii laterali.

Acestea au fost cîteva idei, care s-au şi adeverit în rezultatul adevărat al meciului. Benfica a dat gol printr-un apărător, la o fază fixă, e vorba de Garay, iar reuşita victoriei a venit din banda dreaptă", a comentat dinamovistul.

"Ţin să mulţumesc, în mod deosebit, domnilor Apolzan şi Lupescu pentru că ne-au oferit posibilitatea de a participa la acest eveniment. Avem nevoie să învăţăm lucruri pozitive despre această meserie, să aflăm de tot felul de idei", a mai spus Stoican.â

 

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (3)
serban_ionescu
serban_ionescu  •  26 Aprilie 2014, 15:59

bai nene , habar nu ai ce e un congres , sau nu stii sa traduci o stire!!!a fost o sesiune de prelegeri si aplicatii pentru antrenori, pentru intzelegerea unor aspecte tehnce si de regulamete! articolul e scris din buda!!

craz1est
craz1est  •  26 Aprilie 2014, 02:09

meseria se fura nu se invata !

supersolo
supersolo  •  25 Aprilie 2014, 22:53

Din pacate aceste cursuri sunt rare ...si cred eu o ar fi mult mai util ca scoala aia de antrenori sa faca reactualizari, analize si pregatire pentru antrenorii de liga 1 si 2.....nu putem astepta ca o data pe an ...sau la 2 ...aceste cursuri de 2-3 zile la UEFA ...sa ridice nivelul de pregatire a antrenorilor romani,, eu 1 ...acest curs poate a fost bun ...dar timpul ...a fost prea scurt...si nu cred ca au aveut asa multe de invatat....repet: cred ca e mult mai util ca un curs de acest gen sa se faca in pauza competitionala la SCOALA DE ANTRENORI...iar meciurile de analiza sa fie chiar din liga 1 ...alea considerate RELEVANTE ...POT FI SI MECIURI UCL, CUPA UEFA ...BLA BLA BLA iar durata .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează