FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

FOTO UPDATE Rapidiştii se antrenează după două zile de grevă! » "Vom continua să protestăm în alte moduri"

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 03 aprilie 2013 18:29

UPDATE 15:20 / Rapidiştii au revenit la antrenamente după 3 zile de pauză.

UPDATE 13:45  / Ştefan Grigorie, mijlocaş Rapid: "Noi ne vom respecta meseria. Pentru asta ne-am apucat de fotbal, dar ne cerem nişte drepturi care ni se cuvin prin lege. Vrem ca lumea să ştie exact cum stau lucrurile. Aşa cum ni s-au luat banii, aşa trebuie să ne şi dea. Am avut o discuţie cu fanii înainte de retur, cred că ne vor înţelege"

UPDATE 13:30 / Nicolae Grigore, Ştefan Grigorie şi Cristi Oros au susţinut o conferinţă de presă în care au vorbit despre problemele jucătorilor de la Rapid.

Nicolae Grigore, mijlocaş Rapid: "Vrem să clarificăm lucrurile, poziţia noastră. Noua ni s-au redus creanţele cu 90%, în 3 ani vom primi doar 10%. Am înţeles şi respectăm asta, pentru că a permis legea. Dar, aşa cum permite legea acest lucru, tot ea spune că trebuie să fim plătiţi la zi.

Am fost înţelegători, dar nu putem să fim doar noi şi să nu fim băgaţi în seamă. Greva a fost prima formă de protest. De mîine ne vom antrena, dar vom căuta alte metode. Nu ni se pare corect ce se întîmplă. În ultimele opt luni am primit două salarii! Marius Constantin şi-a rupt piciorul pentru Rapid şi i s-a transmis o înştiinţare că i s-a reziliat contractul"

UPDATE 12:56 / Nicolae Grigore, mijlocaş Rapid: "Salariile din Gazetă sînt corecte, dar nu le primim. Vom întîrzia meciul cu Bistriţa 10 minute şi repriza a doua cu 3 minute, totul va fi regulamentar"

UPDATE 12:53 /
Dumitru Costin, preşedintele AFAN: "Chemaţi un om de la AFAN atunci cînd semnaţi un contract. Impresarii cîştigă bani de două ori după ce semnaţi voi. Şi de la Voi, şi de la club. Căscaţii ochii. Comisia de licenţiere nu are cum să dea licenţa Rapidului. Planul de reorganizare n-are nici o şansă fără un investitor. Cheltuielile sînt foarte mari la Rapid, nu au de unde să plătească atît"

UPDATE 12:30 /
Ştefan Grigorie, mijlocaş Rapid: "Mircea Sandu trebuie să înţeleagă că se pot produce precedente dacă o să continue această stare de nelinişte"

UPDATE 12:18 / La discuţia cu rapidiştii a ajuns şi Dumitru Costin, preşedintele AFAN: "Cunoaştem situaţia nenorocită a clubului, dar legea îi ajută pe cei de la Rapid! Cei care se ocupă de insolvenţă nu ştiu ce înseamnă fotbal. Noi am contestat deciziile lor. Legea le dă voie ca banii voştri să fie tăiaţi şi să luaţi foarte puţini. Ei se gîndeau că voi faceţi orice pentru Rapid şi că o să vă luaţi banii doar de 4 ori pe an. Nu puteţi apela la cămătari, nu trebuie să staţi de pe azi pe mîine.

Mircea Sandu nu e în ţară, am vorbit cu el şi o să mergem cu totii la FRF. Dragomir zice că nu vrea să-şi pună cluburile în cap că nu poate să vă primească. Am convenit ca pe 17 aprilie, la primul Comitet Executiv, să discutăm despre modificarea statutului. O să cer ca Rapid să vă plătească lunar, dar nu pot să vă promit că o să cîştigăm. Trebuie să alegeţi un lider care să negocieze pentru voi. După precedentul Sportul, se vor modifica legile pentru a nu se mai judeca cu lunile, ci în 30 de zile.".

UPDATE 12:13 / Emilian Hulubei, vicepreşedintele AFAN, a dialogat cu jucătorii Rapidului: "Copos şi-a îndeplinit planul, a refuzat să vină. Degeaba aveţi contracte, el vă plăteşte trimestrial. Aşa e în planul de reorganizare. Trebuie să intraţi însă pe teren, altfel veţi primi sancţiuni mari din partea clubului. O să vă primească şi Mircea Sandu pe 14 aprilie", a spus Hulubei.

Jucătorii plănuiesc să întîrzie cu 10 minute începerea meciului cu Gloria Bistriţa şi să intre pe teren cu un banner de protest.

****

Giuleştenii au refuzat să se antreneze pentru a doua zi consecutivă şi au decis să meargă în această dimineaţă la AFAN.

Deşi aveau programat un antrenament la 10:30, jucătorii lui Marian Rada au decis să nu se prezinte. Toţi cei 27 de jucători şi "secundul" Sandu Tăbîrcă s-au strîns la sediul AFAN, unde speră să obţină ajutor pentru a-şi recupera banii de la club. Aceştia s-au revoltat după ce Adunarea Generală a creditorilor a aprobat planul de reorganizare al Rapidului, conform căruia fotbaliştii vor mai încasa numai 10% din restanţele financiare.

Jucătorii vor reveni la ProRapid după discuţiile de la AFAN, Marian Rada programînd un nou antrenament la ora 15:30.

Citește și:

Edward Iordănescu a mers la Liturghie » Mesaj în fața a zeci de români: „Suntem creștini ortodocși, care se închină la Dumnezeu, nu la caracatiță”
Nationala
Edward Iordănescu a mers la Liturghie » Mesaj în fața a zeci de români: „Suntem creștini ortodocși, care se închină la Dumnezeu, nu la caracatiță”
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (43)
adwtza
adwtza  •  04 Aprilie 2013, 10:17
Postat de ertop13erto pe 04 Aprilie 2013, 08:23

Sa plece TABAN!!!

pai taban a adus rapidul unde este ....

ertop13erto
ertop13erto  •  04 Aprilie 2013, 08:23

Sa plece TABAN!!!

tigruzzu
tigruzzu  •  04 Aprilie 2013, 06:18

mure5teOAIA!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează