FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Găman deplînge situaţia Universităţii: ”E un campionat foarte urît fără Craiova”

Găman e considerat unul dintre favoriții lui Pițurcă
Găman e considerat unul dintre favoriții lui Pițurcă

Articol de - Publicat vineri, 11 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 10 ianuarie 2013 19:58

Valerică Găman spune că şi-ar dori să-şi încheie cariera în tricoul oltenilor şi visează în continuare la un transfer în Olanda sau Italia: ”Nu mă mai entuziasmează nimic decît dacă e o ofertă oficială”.

- Valerică, zvonurile despre plecarea ta în străinătate circulă în continuare. E rost de vreun transfer chiar în această iarnă?
- Perioada de mercato nu s-a încheiat, mai e timp să vină oferte! Gîndul meu e însă deocamdată la Astra, să facem în continuare o figură frumoasă în campionat şi să continum returul pe aceeaşi linie ca în prima parte a sezonului. Aşa, sînt multe variante la stadiul de discuţii, dar nu mă mai entuziasmează. Dacă nu e nimic oficial, nici nu trebuie să iei în seamă un eventual transfer.

- În ce campionat ţi-ar plăcea să ajungi?
- Olanda, dar m-aş hazarda să spun că Italia, de exemplu, e de evitat. Oricare dintre cele două variante ar fi extraordinară.

"Nu cred că Steaua şi CFR se vor califica"

- Cum arată Liga 1 fără Craiova?
- Pare cel mai urît campionat! E dureros să lipsească Universitatea. Mă întîlnesc cu multă lume care mă întreabă ce se mai întîmplă, dar nu prea am ce răspuns să dau. Ştiu şi eu ce ştie fiecare de la televizor. M-aş bucura să văd din nou Craiova în elită, pentru că majoritatea oamenilor din oraş trăiesc prin fotbal unica lor bucurie adevărată. Eu voi ţine mereu cu Universitatea, o voi spune indiferent unde mă va duce cariera. Nu pot să fiu un fals! Iar visul meu e să-mi termin activitatea de jucător în tricoul alb-albastru!

- Cum ţi se par duelurile Stelei cu Ajax şi Clujului cu Inter?
- Aş vrea să se califice amîndouă, dar le va fi foarte greu. Aţi văzut şi la România - Olanda că nu am putut să ne ridicăm la nivelul lor şi a rezultat un scor sever. Misiune infernală pentru Steaua! Iar CFR-ului are un examen şi mai complicat cu Inter. Le doresc tot binele din lume, însă nu cred că se vor califica.

"Locul doi e maximum pentru calificările la Mondiale"

- Te deranjează săgeţile care contestă convocările tale la echipa naţională?
- Primul criteriu e valoarea şi, sincer, cred că merit să fiu în lot. De fiecare dată cînd s-a apelat la mine, am demonstrat că pot să reprezint cu cinste România, am reuşit să şi înscriu. Încerc să capăt experienţă, nimeni nu s-a născut învăţat, şi sper să devenim o naţională a certitudinilor în scurt timp. Putem să ajungem la Mondialele din 2014, am plecat bine, ne-ar favoriza şi un egal în Ungaria, dar cred că obiectivul realist e locul doi în grupă şi prezenţa la baraj. E maximum ce vom putea scoate din această grupă.

"Fatai e un jucător formidabil. Îl văd şi cum se pregăteşte, şi cum joacă, are calitate! Nu degeaba a avut şi oferte clare din Rusia (Valerică Găman, fundaş Astra)

"Un transfer la o echipă mai mare mi-ar aduce probabil şi un alt statut. Îmi închipui că eşti perceput într-un fel cînd vii la lot de la Astra şi altfel dacă evoluezi la un club din străinătate. Dar o calificare cu Astra în cupele europene te face sigur mai respectat (Valerică Găman, fundaş Astra)

"Familia e primul lucru care contează în viaţă. Înţelegerea cu cei apropiaţi e un lucru minunat, care te motivează în permanenţă şi în carieră. Mă supără însă falsitatea şi răutăţile din fotbal" (Valerică Găman, fundaş Astra)

9 selecţii la echipa naţională a strîns Valerică Găman: a marcat un gol, contra Andorrei, în actualele preliminarii pentru CM 2014

2,1 milioane de euro e cota de piaţă a lui Valerică Găman, conform evaluării de pe transfermarkt.de

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (13)
toni_fcsb
toni_fcsb  •  14 Ianuarie 2013, 21:27

Bafta la Astra si lasa-te de vanatoare, pentru ca n-ai vrea sa ajungi intr-o alta viata o pasare pe care a pus tinta un vanator! ;)

andystar
andystar  •  11 Ianuarie 2013, 17:03
Postat de ovidiu_3003 pe 11 Ianuarie 2013, 16:53

Ce ipocrit !!!...

Nu spuii prostii mereu, ci doar cand deschizi gura.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  11 Ianuarie 2013, 16:53

Ce ipocrit !!!...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează