FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID, AZI, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gata, s-a descoperit de ce nu juca bine Rapidu' » Maidanezii sînt de vină :)

Articol de GSP - Publicat luni, 22 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 21 octombrie 2012 19:54

Sabău era nemulţumit că în cantonamentul de la Pro Rapid jucătorii nu se puteau odihni din cauza cîinilor


Ovidiu Sabău s-a plîns în repetate rînduri de condiţiile de care dispune la Rapid, însă niciodată n-a dorit să detalieze. Unul dintre motivele pentru care antrenorul era supărat l-a reprezentat starea în care se aflau terenurile de la Pro Rapid, însă a avut şi nemulţumiri hilare. Surse autorizate au povestit pentru Gazeta Sporturilor un episod petrecut în urmă cu cîteva săptămîni şi care i-a avut ca protagonişti pe Sabău şi Copos.

Într-o dimineaţă, în jurul orei 6:00, pe cînd alb-vişiniii se aflau în cantonament înaintea unei partide, Moţu' l-a sunat pe patron şi i s-a plîns: "Domnule Copos, aşa nu se mai poate! Pur şi simplu n-am cum să pregătesc meciul în condiţiile astea". Speriat, Copos l-a întrebat: "Dar ce s-a întîmplat aşa de grav?!". Foarte serios, Sabău a replicat: "Cîinii, ei sînt de vină! Îi auziţi?! Toată noaptea au lătrat, trimiteţi pe cineva aici să-i gonească de aici!". Încă buimac de somn, finanţatorul i-a răspuns: "Neluţule, credeam că a luat foc baza. Vorbim peste cîteva ore".

"Sînt probleme multe la Rapid. Unele rezolvabile, altele nu cred. Nu vreau să spun despre ce e vorba, ţine de bucătăria noastră internă"
Ovidiu Sabău, în urmă cu o lună

531031-caseta-dinamo-rapid.jpg

"Atacaţi pe centru! Bă, pe benzi am zis!"
Un alt episod care iese acum la iveală s-a întîmplat la meciul cu Oţelul (1-1), partidă disputată în etapa a doua, la Galaţi. Întreaga săptămînă, la antrenamente, Sabău a pregătit ofensiva cerîndu-le jucătorilor să atace pe centru, întrucît moldovenii ar fi slabi pe acea zonă. La pauza meciului s-a răzgîndit şi chiar i-a certat pentru că i-au ascultat indicaţiile: "Nu vedeţi că pe centru nu reuşim nimic?! De ce nu încercaţi pe benzi?!".

Burcă a plătit pentru Teixeira
Incidentul dintre Teixeira şi Sabău din partida de la Pandurii e bine cunoscut. Atunci, mijlocaşul a refuzat să intre pe teren în repriza a doua. Cum s-a ajuns aici? În acele zile se discuta despre un transfer al portughezului la Steaua, iar înaintea partidei Sabău l-a întrebat pe jucător dacă poate evolua. "Voi da totul pe teren", i-a răspuns Filipe, iar tehnicianul i-a transmis că va fi titular. În vestiar, înainte de fluierul de start, surpriză: Teixeira a fost anunţat că e rezervă. Lusitanul s-a supărat şi d-asta a refuzat să mai joace. La final, Neluţu l-a anunţat că nu mai contează pe el şi să meargă la "satelit". În acel moment, Burcă s-a ridicat şi i-a luat apărarea colegului său: "Nu e corect! Ok, a greşit, dar corect ar fi să-l amendaţi, nici dumneavoastră nu v-aţi ţinut promisiunea". Zece zile mai tîrziu, stoperul a fost exclus din lot!

Copos şi zilele multe
Pe 8 august, Gazeta a dezvăluit situaţia tensionată din vestiarul Rapidului, faptul că jucătorii nu-l agreează pe Sabău. Atunci, George Copos a trimis la redacţie o scrisoare deschisă prin care critica materialul şi-şi afirma sprijinul total pentru antrenorul de 44 de ani: "Sabău nu are zilele numărate în Giuleşti. Şi, dacă ar fi aşa, vă asigur că va mai sta la noi foarte, foarte multe zile. Îl susţin total". De atunci şi pînă vineri seara, cînd s-a decis îndepărtarea lui Neluţu de la cîrma echipei, au trecut 72 de zile! :)

Miercuri bat palma
Deşi nu o mai pregăteşte pe Rapid, Sabău e în continuare legat de clubul din Grant. De la înfrîngerea cu FC Braşov (1-2), de vineri seara, antrenorul nu s-a întîlnit cu Copos. El a fost anunţat de decizie de către preşedintele executiv Constantin Zotta. Patronul şi Neluţu se vor vedea miercuri pentru a se parafa rezilierea angajamentului. "Vom discuta condiţiile unei rezilieri amiabile. Nu vreau să fiu eu o piedică în calea Rapidului şi a dînsului", a spus tehnicianul.

GAZETA DE DUMINICĂ
Rada i-a primit pe renegaţi
Gazeta de duminică a anunţat primele decizii ale noului antrenor Marian Rada. Acesta şi-a stabilit staff-ul tehnic, Sandu Tăbîrcă urmînd să-i fie secund, iar Dumitru Iordan antrenor cu portarii. De asemenea, indezirabilii lui Sabău, Surdu, Pavlovici, Burcă şi Apostol, fotbalişti ce fuseseră trimişi să se antreneze cu preparatorul fizic, au fost rechemaţi la prima formaţie. Tot Gazeta de Duminică a dezvăluit şi alte episoade ce au dus la ruptura dintre giuleşteni şi Sabău.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (12)
spivak
spivak  •  22 Octombrie 2012, 11:36

Nea Mareane, pune-ţi chiloţi de tablă că Utecilă ţi-o trage la foc automat.

jalemare
jalemare  •  22 Octombrie 2012, 11:17

ca nu-i plac oile e explicabil dar nici cainii?!

harison
harison  •  22 Octombrie 2012, 09:26

V-au dat-o cainii la cioc ?=))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează