FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI

Gazeta îţi prezintă noua stea a Vasluiului, Carlo Costly: "Am o grămadă de calităţi"

Carlo Costly, Costly, FC Vaslui
Carlo Costly, Costly, FC Vaslui

Articol de - Publicat duminica, 07 februarie 2010 00:00

Gazeta vă prezintă unul dintre viitoarele staruri ale primăverii. Costly a dezvăluit de ce a ales să vină la formaţia moldoveană şi ce aşteptări are el de la primăvara acestui an

Este un bărbat impunător, are 1,90 metri şi este bine clădit. Carlo Costly (27 de ani) e tipul de atacant care rupe poarta, dar din primele lui apariţii în amicalele Vasluiului te frapează cît de bine stăpîneşte balonul şi modul cum îl mîngîie. Aducerea vîrfului din Honduras - ţară participantă la CM 2010 în Africa de Sud, în grupă cu Spania, Elveţia şi Chile - a fost una dintre mişcările importante făcute pe piaţa transferurilor din această iarnă. Pe cît de înfricoşător pare pe teren, pe atît de volubil este în dialogul cu reporterul. Zîmbetul îi dezveleşte dantura albă, aproape perfectă, şi turuie cînd vorbeşte, ca orice vorbitor de spaniolă.

- Carlo, de ce ai ales Vaslui şi nu te-ai dus la Steaua?
- Aşa a fost să fie. Unele lucruri pur şi simplu se întîmplă. Oricum, cred că am făcut alegerea potrivită, chiar dacă sînt puţine zile de cînd am venit la Vaslui.

- Oraşul l-ai văzut?
- Puţin, foarte puţin. Am înţeles că a apărut în filme, nu? Am văzut că este un oraş drăguţ, cu fete frumoase. Dar nu mă interesează chestiile sentimentale, am venit pentru fotbal.

- Ai mai fost şi în Anglia, şi în Polonia, dar pînă la urmă ce caută un fotbalist din Honduras în România?
- Îmi place aventura. Cred că e ceva fantastic să mergi în diverse locuri şi să munceşti. Apoi auzisem de Marius Lăcătuş, ştiam că a fost un mare fotbalist şi că vrea să reuşească şi ca antrenor. Am venit să cîştig tot ce se poate.

"Abia aştept duelul cu Puyol"
- Sînteţi consideraţi printre favoriţii la titlu, aşa spun adversarele voastre. Tu ce zici?
- E cam devreme să vorbim acum de campionat. Cîştigarea unei ediţii implică foarte multe chestii, nu doar pregătire şi joc bun. Să aşteptăm să vedem ce va fi în meciurile oficiale. Aşa, speranţe sînt, să credem că putem face în fiecare zi mai mult!

- Care sînt calităţile şi defectele tale?
- Îmi place să cred că am mai multe calităţi. Mai bine să vă las să le descoperiţi pe parcurs, ca să fie totul mai frumos.

- Tatăl tău este o legendă în Honduras, de aceea te-ai apucat de fotbal?
- La mine în casă se respiră, se mănîncă fotbal. Tata a jucat la Campionatul Mondial din Spania din '82, apoi în această ţară. Am vrut să fiu ca tata, cred că ăsta e unul dintre primele vise ale unui copil. Tata era un jucător fabulos, sper că este mîndru de mine.

- Ce-o să faceţi la Campionatul Mondial din vară, din Africa de Sud?
- Stai uşor că pînă atunci mai sînt atîtea luni! Stai să joc eu bine la Vaslui şi apoi, ce-o vrea Dumnezeu! Eu sper să fiu în formă. Să joc bine şi să dau goluri.

- Ce duel aştepţi cu nerăbdare?
- Cel dintre mine şi Puyol. Sau cu Sergio Ramos.

14 goluri a marcat Costly în cele 34 de meciuri jucate pentru Honduras

"Nu ştiam prea multe despre România înainte de a ajunge la voi. Auzisem de Steaua, de Lăcătuş, cam atît"
CARLO COSTLY

"Am venit de prea puţină vreme, dar o să încerc şi mîncărurile tradiţionale. Sarmale, poale-n brîu, o să gust puţin din toate"
CARLO COSTLY

"O să învăţ în scurt timp şi limba română, mă vor mai ajuta ceilalţi străini din lot. E important să pot comunica şi cu băieţii localnici de la echipă"
CARLO COSTLY

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (16)
 •  11 Februarie 2010, 16:24
Postat de pe 07 Februarie 2010, 14:12

mai taranilor de la vaslui cand noi jucam in liga1 clubul vostru de tarani nici nu era infintat.forza poli iasi.mai readuc aminte iasul centru cultural pe cand vasluiul???????

Ce mananca ala cu iasu lui cine mai tzine iasiu acuma ???? nu asta de la vaslui Porumboiu vai de capu vostru..

 •  10 Februarie 2010, 12:54

Tineti minte in etapa a 4-a sau a 5-a cand erati voi pe 7 si Vasluiu pe 9 cum se umfla mandria in voi...si pe urma a venit o serie de meciuri in care Vasluiu a revenit sus si Poli Iasi unde e obisnuita,locul 13-14 asa ca nu mai comentati voi de achizitiile vasluiului,de echipa vasluiului...mai bine vedeti cum scapati de la retrogradare cu vali badea,onicash si alte donatii de la steaua si dinamo.Hai cu ora 11.

otelarul_123
otelarul_123  •  10 Februarie 2010, 12:02

Vaslui = 0 in ochii mei ... as fi putut simpatiza o echipa ca Vasluiul, cum simpatizez si Urziceaniul cand joaca cu Steaua, Dinamo, Rapid daca nu ar fi fost acel episod care mi-a schimbat complet parerea despre Porumboiu ... nu ca ar fi fost prea buna de la inceput dar oricum . Gestul va ramane in memoria tuturor otelarilor si vei fi detestat pe vecie pt asta

Vezi toate comentariile (16)
Comentează