FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

George Țucudean e MAȘINĂRIE » Scăriţă, lob, voleu, 14 goluri fără preluare! TOTUL despre sezonul carierei pentru atacantul CFR-ului

George Țucudean
George Țucudean

Articol de , - Publicat marti, 12 martie 2019 09:00

George Țucudean, atacantul în vârstă de 27 de ani al lui CFR Cluj, fie că a fructificat oportun serviciile ideale ale colegilor sau a reuşit execuţii de excepţie, a marcat 14 din cele 17 goluri direct, dintr-o singură atingere.

Principalul candidat la un nou titlu de golgeter al României, George Ţucudean impresionează şi la alte capitole.

Un studiu pe reuşitele sale în acest sezon, în campionat, relevă că este un atacant pursânge, aşa cum se şi autocaracteriza într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, anul trecut, înainte de "dubla" de la echipa naţională, cu Lituania şi cu Serbia, din Liga Naţiunilor.

Statistica îl confirmă, chiar este un atacant de careu, el marcând toate golurile din suprafaţa de pedeapsă, dintre care 5 de la mai puţin de 6 metri. Are doar 4 goluri înscrise din afara careului în întreaga sa activitate în Liga 1

82% direct gol

În toată cariera sa, "Ţucu" a marcat numai din acţiune în Liga 1, ajungând acum la 63 de reuşite. A reuşit să ridice însă ştacheta în acest campionat.

Servit perfect de coechipieri în unele situaţii, dar reuşind şi să îşi creeze avantaj prin demarcări, poziţionare sau prin execuţii spectaculoase, gen scăriţă, lob, voleu, atacantul celor de la CFR a marcat 14 din cele 17 goluri fără să fie nevoie să facă preluare! La acest capitol are un procent excepţional, 82%!

Unele goluri au fost simple, din apropierea porţii, jucătorul având flerul de a fi mereu, oportun, la locul potrivit, pentru pasele ideale ale colegilor.

Alte reuşite au venit însă în urma unor execuţii personale, cele mai spectaculoase fiind "exteriorul" în forţă din victoria de pe" Dinamo" (3-0), cursa de 50 de metri cu Iaşiul, încheiată tot cu un "exterior", de fineţe, sau voleul lateral, din aer, din confruntarea cu Sepsi (3-1), în primul meci de play-off. 

Dreptul e de bază

Chiar dacă are un fizic impunător, 1,86 metri înălţime, Ţucudean nu înscrie foarte des cu capul. A făcut-o în acest sezon doar o dată, în înfrângerea cu Viitorul, din Gruia, după o centrare a lui Păun. În rest, a marcat de 13 ori cu piciorul drept, piciorul său de bază, şi de 3 ori cu stângul. A executat un singur penalty, pe care l-a ratat, în remiza cu Hermannstadt, la Cluj (1-1).

"Se vede că Ţucudean a crescut enorm, are toate procedeele. Şi-a îmbunătăţit simţul porţii, al golului, e şi combinativ, s-a maturizat. Are o ocazie şi marchează. E pe val, în cel mai bun moment al carierei, naționala trebuie să profite de forma lui"
Rodion Cămătaru, fost golgeter al României

"Am lucrat cu George puţin la Dinamo, în urmă cu vreo 6 ani. Ce schimbare, ce evoluţie! A devenit atacantul pe care şi-l doreşte orice antrenor, capabil să marcheze şi dacă are o singură ocazie. Stăpâneşte multe procedee, are execuţii speciale. E atacantul momentului, nu doar fiindcă e golgeterul Ligii" 
Gigi Mulțescu, fost internaţional

"Am fost colegi și mereu mi-a plăcut. Are calitate, e un golgeter care a crescut fantastic în ultimii ani. E poate cel mai bun atacant român în acest moment. E profesionist, optimist, mereu și-a propus doar obiective mari" 
Ionel Dănciulescu, fost golgeter al României 

"Sunt mândru că am înscris doar așa, din acțiune, la Liga 1. E o carte de vizită. Sunt un atacant pursânge, un "nouar" clasic. Și suntem rari!"
George Țucudean, octombrie 2018

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (9)
haideusicfr
haideusicfr  •  15 Martie 2019, 18:10

Tucudean are simtul portii.

cneius
cneius  •  12 Martie 2019, 15:34

Probabil ca este un atacant bun, desi Dudelange tine sa ne contrazica...

fcsbist_din_2003
fcsbist_din_2003  •  12 Martie 2019, 11:17
Postat de poison pe 12 Martie 2019, 10:35

Gigi, uite ce-ai pierdut: brandul STEAUA, suporterii, stadionul Ghencea, valoarea.

Il mai are doar pe iosif pe gsp hahahhqhqhhqhqhhhahqhejrkbghsgog

Vezi toate comentariile (9)
Comentează