FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Hagi anunță că va aduce la malul mării modelul Șahtiorului lui Lucescu: „Nu putem găsi totul numai la noi, mai ales când suferim”

Gheorghe Hagi, antrenor Farul Constanța
Gheorghe Hagi, antrenor Farul Constanța

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 20:46 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 21:17

Antrenorul celor de la Farul Constanța, Gheorghe Hagi (58 de ani), anunță că, pe lângă români, vrea să se bazeze în viitorul apropiat și pe fotbaliști străini, în special tineri jucători brazilieni, pe care să-i crească în spiritul formației de la malul mării. 

Managerul campioanei României a precizat că de aducerea de jucători brazilieni în Dobrogea se va ocupa Eric de Oliveira, cooptat de curând în staff-ul tehnic al „marinarilor”. 

FCSB renunță la încă un jucător, al 8-lea: e cel care urma să-i fie concurent lui Octavian Popescu + Cine vine să fie alternativă pentru regula U21
fcsb
FCSB renunță la încă un jucător, al 8-lea: e cel care urma să-i fie concurent lui Octavian Popescu + Cine vine să fie alternativă pentru regula U21

Modelul pe care Hagi vrea să-l implementeze la Farul este unul luat după cel folosit de Mircea Lucescu pe vremea când o antrena pe Șahtior Donețk. Atunci, Lucescu aducea tineri jucători din Brazilia pe care ulterior îi vindea la cluburi mari din Europa. 

Câteva exemple ar fi Fernandinho, vândut la Manchester City, Fred, cumpărat de Manchester United, sau Douglas Costa, transferat de Bayern Munchen după 5 sezoane și jumătate în Ucraina. 

Gheorghe Hagi spune că va aduce jucători străini la Farul: „Ne uităm şi la străini, dacă am zis că trebuie să devenim globali, europeni”

„Eric a venit să se ocupe de brazilieni, pentru că vrem să aducem brazilieni, vrem să luăm brazilieni. Vrem să facem ceva, da. Nu se schimbă nimic. Mereu am o idee clară cu ce vreau să fac şi unde mă duc. Nu plec de acasă ca să nu ştiu unde mă duc.

Rivaldinho deja a venit, e brazilian. Uşor, uşor vom mai aduce, vedem. Unul poate fi francez, celălalt să fie brazilian. Ne uităm şi la străini, dacă am zis că trebuie să devenim globali, europeni. 

Atunci mergem pe linia asta şi trebuie să devenim mai buni. Nu putem găsi totul numai la noi, mai ales când suferim, că noi suntem în suferinţă acum. Trebuie să găsim ceva de afară, care să ne poată ajuta să ne ducem acolo.

O să vedeţi mai multe transferuri din afară acum, mai mulţi. Românii vor fi baza, dar bineînţeles că o să ne mărim numărul de străini. 

Suntem atenţi la toate detaliile. Avem şi alternative, urmărim mai mulţi jucători, luăm decizii împreună”, a declarat Gheorghe Hagi, conform Orange Sport. 

Gică Hagi a luat titlul în acest sezon de Liga 1 cu numai un străin titular constant în primul „11” al Farului: fundașul David Kiki, din Benin. 

VIDEO. Gică Hagi și scenariul pentru noul sezon: „Primul obiectiv e play-off, apoi nu mai putem să ne ascundem după perdea: vrem titlul”

Citește și: 

Crăciunescu a semnalat o greșeală de arbitraj într-un moment crucial al barajului de Liga 1: „Mingea e în joc, dădeam penalty!”

Unul dintre liderii lui Dinamo anunță că rămâne în „Ștefan cel Mare” și sezonul viitor: „Am avut o clauză în contract”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (12)
uiuiui
uiuiui  •  06 Iunie 2023, 16:02
Postat de gido pe 05 Iunie 2023, 22:22

modelul saktiorului lui lucescu???? lucescu a cumparat jucatori cu urmatoarele sume...teixeira 8,5 mil,fernandinho 7,5 mil,willian 14 mil,douglas costa 8 mil...si cirasa de pe tort, dar si cea mai mare teapa...bernard , cumparat cu 25 mil si dupa 5 ani plecat liber de contract...eric pleaca in brazilia in vacanta si vine inapoi cum a venit si marele meme stoica

si de fapt au fost cumparati mai multi si doar de astia am auzit, deci suma e probabil mult mai mare. asta-i tehnica numararii banilor din buzunarul altora, nu e doar ramaneasca dar se poarta mult pe aici.

uiuiui
uiuiui  •  06 Iunie 2023, 15:55

asta fac grecii de mult, nu cu cine stie ce succes.

fotbalminim00
fotbalminim00  •  06 Iunie 2023, 11:56
Postat de polistul68 pe 05 Iunie 2023, 22:45

Cu tot respectul pt dl hagi..dar nu critica el aducerea de jucatori straini ? Nu era el cu cresterea jucatorilor nostrii, pt Romania ? Nu spunea el ca, de accea nu joaca romanii, ca nu au loc de straini ?Nu spunea el ca, naturalizand straini, ne jignim fotbalistii romani ? Cum isi schimba omul convingerile, in functie de interes. Chiar m-as bucura ca macar o echipa romanesca sa ajunga in grupe...fie si in CL..si m-as bucura sa fie farul, pt ca joaca cel mai frumos fotbal, are cei mai multi romani, si Hagi chiar merita. Dar e deranjant cum se schimba...prima data cresea copii, asta era menirea lui....a iesit campion cu o echipa matura, axul central e format din fotbalisti cu experienta..ici si colo mai apare cate un tanar. Acuma vrea si straini. Il inteleg perfect, cu lotul acutal nu prinde grupele CL, clar...2-3 jucatori buni si are sanse. Dar revenim la ideea lui, la menirea lui, la criticile lui...Critica selectia la nationala, dar ..nu ofera nici o varianta autohtona. Nici un jucator crescut de el nu ofera un plus nationalei...R Marin, Ianis, poate Baluta...sunt niste anonimi la nationala...sia tunci pt ce atatea laude, pt ce atatea critici la adresa celorlalti ? Concluzia e simpla...pe a ajunge in grupele CL, cel mai bun fotbalist roaman, acest crescator de talente, aduce jucatori straini, in conditiile in care el conduce tehnic un club, el hotaraste tot acolo.

omul nu a zis ca aduce gloabe ,ci jucatori tineri crezi ca nu au ce invata astia de la noi daca au 2-3 fotbalisti tineri din Brazilia in echipa?treaba este sa fie valorosi si aici intervine scouting-ul si banii pe care noi nu ii avem,vezi ce se intampla la Poli?au avut tineri buni dar nu au facut echipa nici de liga a doua pentru ca nu au viziune si bani,sunt divizati in 4-5 echipe!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează