FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

EXCUSIV / UPDATE Attila Hadnagy îi răspunde lui Gică Popescu în scandalul scandărilor xenofobe: „Acolo e problema noastră”

Gică Popescu, președinte Farul
Gică Popescu, președinte Farul

Articol de - Publicat marti, 10 august 2021 17:16 / Actualizat marti, 10 august 2021 19:29

Gică Popescu (53 de ani), președintele Farului, a comentat afirmațiile vehemente făcute de cei de la Sepsi Sf. Gheorghe cu trimitere la scandările xenofobe din timpul meciului Farul - Sepsi, când galeria gazdelor a strigat: „Afară, afară cu ungurii din țară!”.

UPDATE ora 19:15 - Attila Hadnagy reacționează după declarațiile lui Gică Popescu

După publicarea declarațiilor lui Gică Popescu, președintele de la Farul, Attila Hadnagy, directorul general de la Sepsi, a contactat GSP.ro și a oferit replica:

„Am citit la dumneavoastră ce a declarat domnul președinte… Ce-am spus noi, ce-a înțeles dânsul! Am felicitat Farul, sportiv, nimic de spus. Însă ce a fost în tribune e regretabil. Acolo e problema noastră. Și nu-i prima dată! Tocmai de asta am spus-o! Am pățit-o în repetate rânduri. 

Nu mai departe de săptămâna trecută mai fusese un caz, la meciul celor de la Csikszereda. Ne pare rău dacă nu a înțeles corect mesajul nostru. N-am spus în niciun moment că de asta am pierdut. Asta e! Nu vom mai zice nimic, dacă ăsta-i pasul spre normalitate, ceea ce mă îndoiesc, atunci vom tăcea și gata”, a transmis Hadnagy. 

Știrea inițială - Gică Popescu, reacție dură după declarațiile venite dinspre Sepsi

Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi, spusese luni seară: „Cu xenofobia nu mai pot! Nu mai accept! Domnilor, a ajuns să ne fie frică să jucăm cu echipele cu galerii puternice. Îi felicităm pentru fani, dar să-și susțină echipa, nu să ne dea pe noi afară din țară! Pe Niczuly l-au făcut în toate felurile, au aruncat cu de toate în el, cu suc si altele. Gata! Nu mai acceptăm! 

Vă deranjăm cu ceva? Ne retragem și gata! Cu ce-am greșit? Să ne zică nouă cineva că a fost tratat urât la Sfântu Gheorghe! Nimeni nu o să spună asta pentru că la noi lumea nu are grija altora. Reprezentăm România! La tragerea la sorți din Europa a scris Sepsi Sf. Gheorghe, România. Suntem din România! Sfântu Gheorghe e în România. 

Arbitrii să fie mai atenți și la ce e în tribune. Să oprească meciurile! Orice pas de pe banca noastră e văzut, dar nenorocirile din tribune nu le aude chiar nimeni? Cerem sancțiuni aspre! Așa nu se mai poate! Mereu am tăcut, însă nu mai putem așa”.

Gică Popescu: „Să nu mai facă sport de performanță”

Gică Popescu a reacționat dur la amenințarea lui Sepsi că se va retrage din campionat: „Dacă nu mai suportă ce e în tribune, atunci să nu mai facă sport de performanță! Eu și toți ceilalți din club regretăm acele scandări, dar în sport se întâmplă și astfel de lucruri, nu ai cum să zici că renunți atunci când îți strigă cineva ceva din tribună. 

Ceea ce fac cei de la Sepsi arată cea mai mare lipsă de bărbăție care poate exista la un sportiv de performanță. Mai și spui că ai reprezentat România în cupele europene, după care te plângi ca un copil că ai fost afectat de niște scandări. Păi, dacă ai clacat din cauza a 500 de suporteri, ce faci când o să joci cu 30.000 de oameni? Repet, dacă spui că nu poți să joci în aceste condiții, atunci n-ai ce căuta la nivel înalt!".

Oficialul clubului la care Hagi e antrenor a continuat pe aceeași temă. „Regretăm scandările, ne cerem scuze, pregătim și un comunicat în acest sens, dar de aici și până să zici că ai pierdut din cauza asta, mi se pare o poveste de adormit copiii. Povești, povești! Dacă ești profesionist și ești concentrat când joci, nici nu auzi ce ți se strigă din tribună. 

O spune unul care are sute de meciuri disputate pe stadioane ostile, unde zeci de mii de oameni îmi erau potrivnici și mie, și echipei mele. De multe ori, nici măcar fluierul arbitrului nu-l auzi. A, dacă nu ești concentrat, normal că auzi tot ce vorbesc spectatorii între ei”, a adăugat Popescu pentru gsp.ro.

Mai mult, președintele Farului crede că reacția dură a celor de la Sepsi are și un alt substrat: „Când pierzi două meciuri la rând, e normal să îți dorești să abați atenția de la rezultatele echipei. Dar gata cu copilăriile astea! Suntem la fotbal, deci să ne comportăm bărbătește! Vă spun ceva și sunt absolut sigur de acest lucru. 

Dacă ar fi câștigat meciul, și ar fi putut să o facă fiindcă au avut ocazii!, atunci cu siguranță nu i-ar mai fi deranjat scandările. Absolut deloc nu i-ar fi deranjat. Așa însă, au fost foarte afectați și au cedat presiunii a 500 de oameni. E ușor să dai vina pe altcineva, dar o echipă de cupele europene ar fi trebuit să se comporte altfel. 

Să accepte ce e de acceptat, așa cum și noi acceptăm că ceea ce s-a scandat nu e permis și chiar am avut și o să mai avem discuții cu cei din galerie, pentru le atrage atenția să nu se mai repete pe viitor. Dar una e una, alta e alta. Fotbalul e pentru bărbați, iar copilăriile celor de la Sepsi nu conving pe nimeni”. 

Comunicat Farul: „Suntem în total dezacord cu orice acțiune îndreptată împotriva oricărei etnii”

Între timp, Farul a emis un comunicat oficial.

Partida cu Sepsi Sf. Gheorghe continuă și după ultimul fluier al arbitrului și nu în plan sportiv... 

Constatăm, cu regret, că analiza pe care o fac reprezentanții echipei Sepsi după acest meci spectaculos, la care au contribuit ambele formații, o reprezintă anumite evenimente petrecute în tribună și, în cazul în care au fost ofensatoare pentru delegația echipei oaspete, suntem primii pe care le regretăm. 

Constanța este în primul rând un oraș multicultural, un conglomerat de 17 etnii (!!!): români, aromâni, armeni, bulgari, turci, tătari, lipoveni, greci, germani, italieni, sârbi, evrei, ruşi, ucraineni, găgăuzi, albanezi și chiar unguri ! 

Ca urmare, Farul Constanța transmite din nou, și pe această cale, că este în total dezacord cu orice acțiune îndreptată împotriva oricărei etnii în orice împrejurare. 
Împreună suntem mai puternici !

- Facebook @ Farul Constanța

Citește mai multe știri despre Farul - Sepsi: 

A răbufnit după Farul - Sepsi: „Suporterii au sărit să mă scuipe! FRF și LPF să intervină!”

Record la Farul Constanța, în meciul cu Sepsi » Enes Sali l-a depășit pe Ianis Hagi: „E foarte talentat, rar găsești ca el”

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (108)
252710305124968
Torok Csaba  •  12 August 2021, 07:45
Postat de cocomarla pe 11 August 2021, 11:08

Mare fotbalist si cam atat,restul se stie unde nu e materie cenusie...

Gică popescu provine dintr-o zonă unde analfetismul e politica de stat și mai are și facultatea la poarta albă...ce sai ceri e prea prost

godot
godot  •  11 August 2021, 22:01

MM Stoica de la Farul care se ocupă de facebook a lipsit de la prima lecție de istorie din clasa a V-a, unde se învață că poporul român s-a format la nord si sud de Dunăre, deci aromânii nu sunt "etnie", ci ramura sud-dunareana a poporului român.

traian_v
traian_v  •  11 August 2021, 16:30

Atunci nu mai fluturati steagurile altor tari si nu mai calcati in picioare steagul Romaniei la Sf. Gheorghe.

Vezi toate comentariile (108)
Comentează