FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi Becali a povestit cum a venit Hagi la Steaua:

Articol de GSP - Publicat marti, 21 august 2007 00:00

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a continuat, luni seara, la Special, sa-l umileasca pe tehnicianul echipei sale, Gheorghe Hagi, indoindu-se in mod public de calitatile lui de antrenor si explicandu-i acestuia ca demisia reprezinta o cale sanatoasa de urmat daca nu-i convine ce ii cere.

Dupa atacul dur pe care l-a lansat, duminica seara, dupa meciul cu CFR Cluj, la adresa lui Hagi, Becali a coborat putin tonul, dar si-a umilit mai mult nasul si antrenorul. Desi aminteste tot timpul ca el e convins ca Hagi va continua la Steaua, Becali ii sugereaza acestuia ca nu e la puscarie si poate demisiona. "Un antrenor nu e la puscarie. Nu-ti convine, da-ti demisia. Tehnic nu stiu, e treaba antrenorului tactica, eu ma refer la calitate, ca nu i-am spus lui Gica ce sa faca Radoi in teren. Hagi ce vrea? Nu-mi convine, plec. Nu mi-e frica cu Radoi la marcaj. Cat se poate implica patronul? Cat vrea. Asta e mentalitatea mea, nu e dictatoriala, ar fi asa daca as fi in functie publica. Cat sunt patron, eu decid. Nu-mi convine, pun pe altul care face asa", a spus patronul stelist, in cadrul emisiunii Special.

Intrebat daca crede in calitatile de antrenor ale lui Hagi, Becali a negat fara sa ezite: "Nu cred acum in calitatile lui de antrenor, cred ca Hagi e toba de fotbal si daca va invata din greseli va ajunge mare antrenor, dar la ora asta nu e. E prea incapatanat, ar trebui sa mai vorbeasca si el cu Ienei, cu ala, cu ala". Cu toate acestea, Becali a mentionat ca numai el il poate face mare antrenor pe Hagi, probabil sugerandu-i ce echipa sa bage in teren: "Trebuie sa invete. I-am spus: te fac antrenor mare, daca ma asculti si pe mine, iti promit ca in iarna iau doi jucatori de 10-15 milioane si te fac antrenor mare. De fapt, il fac banii mei. Hagi e ca un copil rasfatat, il iubeste prea mult lumea. Ca un parinte, iti mai dau cate o palma".

Gigi Becali s-a spalat pe maini in ceea ce priveste o eventuala vina ca l-a numit pe Hagi antrenor la Steaua si a tinut sa precizeze ca anturajul si familia l-au instalat pe cel mai bun fotbalist roman din toate timpurile la conducerea tehnica a echipei. Ba finantatorul chiar a declarat ca se ruga de Olaroiu sa ramana la echipa pentru a nu fi nevoit sa-l puna antrenor pe Hagi. "Olaroiu a mai vrut sa plece de la Steaua, ii ziceam: «nu te las». Ma gandeam ca sunt obligat sa-l iau pe Hagi, e nasul meu, nu pot lua pe altul. Mi-era rusine de familie. stiam cat de mult isi doreste Hagi. Teia Sponte, cu care e prieten, imi spunea ca numai de Steaua vorbeste. Intr-o noapte, pe la 1.00, l-am chemat pe Gica: «Nu pot sa te pun antrenor, vino presedinte!» A zis ca nu e injositor, dar ca venind presedinte nu mai poate sa fie apoi antrenor. I-am zis ca pe Oli nu-l dau afara. Cand Oli a vrut sa plece la arabi, m-am bucurat de data asta, ii implineam un vis lui Hagi. Venise momentul, Dumnezeu a vrut. I-am facut hatarul lui Hagi", a explicat Becali.

In acelasi timp, Gigi Becali a lasat sa se inteleaga ca o eventuala plecare a lui Hagi nu-l va prinde nepregatit si a spus ca Olaroiu, omul sau de incredere, antrenorul perfect pentru Steaua, in viziunea patronului, prin docilitatea de care a dat dovada, este pregatit sa dea cu piciorul muntelui de bani arabi si sa revina la Steaua. "Puneam mana pe telefon (n.r. - daca pleca Hagi), il sunam pe Oli: fa-ti bagajele si vino, iti dau ordin! E prietenul meu si venea. La 2-2 cu Borisov, cu Olaroiu nu mi-era teama in retur, stiu ca n-are ghinion. Oli mi-a zis mereu: «daca ai nevoie de mine, imi fac bagajele, las si bani, si arabi si vin»", a declarat Becali.

El l-a laudat pe "Oli", precizand ca, in opinia sa, e cel mai mare antrenor, din punct de vedere al rezultatelor, care a pregatit Steaua. Totusi, Becali a subliniat ca specialistul cel mai bun cu care a colaborat este selectionerul, desi, potrivit fostului angajat stelist Mihai Stoica, acesta nu-si prea lasa patronul sa se apropie de vestiarul echipei. "El era insa ghinionist. Ascult si de selectioner, mi-a zis ca Ovidiu Petre e cel mai bun inchizator. Eu i-am spus asta lui Hagi, dar mai bine nu-i spuneam, ca nu-l baga", a completat Becali, care nu s-a razgandit in ceea ce priveste viitorul nasului sau pe banca Stelei. "Daca joaca in continuare cu Radoi mijlocas, va pleca!".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează