FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

FCSB - Dinamo. Gigi Becali explică de ce Olimpiu Moruțan nu apare în lotul pentru derby: „Ce rost are să ne certăm?”

Olimpiu Moruțan, FCSB
Olimpiu Moruțan, FCSB

Articol de , - Publicat miercuri, 08 iulie 2020 19:44 / Actualizat miercuri, 08 iulie 2020 20:54

Gigi Becali (62 de ani), finanțatorul FCSB, a dezvăluit motivul pentru care Olimpiu Moruțan (21) nu figurează în echipa de start a roș-albaștrilor pentru meciul de astăzi cu Dinamo.

  • Roș-albaștrii au luat această decizie și din cauza situației cu Andrei Vlad. Dinamo a cerut o poziție oficială a FRF, considerând că regulamentele se contrazic, iar jucătorul nu ar fi avut drept de joc în tur. Detalii AICI!

Moruțan a acumulat două cartonașe galbene pe parcursul acestui sezon de Cupa României - primul cu Metaloglobus, în „16”-imi, iar al doilea în manșa tur a semifinalelor, cu Dinamo. Regulamentul Disciplinar al FRF, prin articolul 40.2, prevede însă că avertismentele sunt anulate începând cu faza sferturilor de finală, ceea ce ar însemna că Moruțan ar trebui să fie apt de joc astăzi. Însă Gigi Becali nu a vrut să riște și Moruțan a fost lăsat în afara lotului!

„Moruțan nu o să joace, ca să nu fie discuții. Ce rost are să ne certăm? Dacă schimbi regulamentul, spune că «Se abrogă excepția». Dacă e excepție și tu nu ai abrogat-o, atunci la revedere, să fii sănătos!”, a spus Gigi Becali înainte de marele derby.

„Cu cine să vorbesc de la Federație, că ei nici nu știu. Dacă îi întrebi, zic «Stai, dom'ne, să vedem». Nu ai cu cine să vorbești, au schimbat ROAF-ul (n.red. Regulamentul de organizare a activității fotbalistice) dar nu au abrogat regulamentul disciplinar, nu au anulat excepția din regulamentul disciplinar, deci e în vigoare. Așa că «La revedere!»”, a adăugat finanțatorul FCSB.

În ROAF (Regulamentul de organizare a activității fotbalistice), momentul anulării cartonașelor galbene este faza optimilor de finală.

„Cartonașele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiaşi competiţii. Prin excepţie, avertismentele primite în prima fază a competiţiei/până în optimile de finală ale Cupei României nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei”
- Paragraf din Regulamentul Disciplinar

FCSB - Dinamo, echipele de start:

FCSB: Udrea - Crețu, Miron, Popescu, Panțîru - Olaru, Vînă, Tănase - Man, Petre, Coman
Rezerve: Niga - Soiledis, Dumitru, Pantea, Perianu, Pandele, Istrate, Niță
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Dinamo: Straton - Kostrna, Puljic, Popescu, Sin - Șerban, Grigore - Moldoveanu, Mihaiu, Neicuțescu - Popa
Rezerve: Piscitelli - Bani, V. Borcea, Ehmann, Kylyen, Lazăr, Skovajsa, Sorescu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Citește mai multe știri despre FCSB:

Derby-ul din Cupă, meciul carierei pentru Dennis Man: „O să fie reprezentați la meci. Mâine ne vedem la negocieri”

Gigi Becali explică cea mai stranie mutare făcută: „Păi, care e mai bun ca el?!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  08 Iulie 2020, 20:49

Cine i buldozeristul ala ce e tot timpul cu Nea Gigi ??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează