FOTBAL  »  Superliga  »  DNA

Gigi Becali și Geambazi au scăpat de urmărirea penală! Cei doi erau acuzați de spălare de bani

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 13:01 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 13:28

Gigi Becali, patronul FCSB, a primit o veste excelentă în dosarul în era acuzat de spălare de bani, alături de nepotul său, Vasile Geambazi.

DNA a decis să claseze dosarul în care omul de afaceri și nepotul său erau acuzați de spălare de bani în dosarul terenului din Voluntari pentru care a fost despăgubit cu 62 de milioane de euro de ANRP.

Gigi Becali scapă de urmărirea penală

Direcția Națională Anticorupție a încetat urmărirea penală a patronului de la FCSB, dar acesta poate avea de suferit dacă cel care a evaluat terenul va fi condamnat, potrivit newsonline.ro.

Din analiza aspectelor cercetate cu privire la infracțiunile pentru care s-a efectuat urmărirea penală, nu au rezultat probe suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că cei doi oameni de afaceri ar fi dobândit sau folosit despăgubirea supraevaluată fraudulos din dosarul A.N.R.P. cu vinovăția prevăzută de lege.

- comunicat DNA pentru newsonline.ro.

DNA l-a trimis în judecată pe evaluator, iar dacă acesta va fi condamnat, ANRP ar putea cere despăgubiri de la Becali și Geambazi .

Gigi Becali și Vasile Geambazi, acuzați de spălare de bani

Procurorii îi acuzau pe Becali de spălare de bani în dosarul terenului din Voluntari a cărui valoare ar fi fost umflată artificial și ilegal și pentru care Vasi a fost despăgubit de ANRP cu 297.630.000 de lei, aproximativ 62 de milioane de euro.

Geambazi a primit în mai 2012 decizia din instanță potrivit căreia era îndreptățit să primească despăgubirea de 297 de milioane de lei pentru un teren din Voluntari, de 21 de hectare. El și Becali achiziționaseră drepturile moștenitorilor terenului, aflați în litigiu pentru despăgubiri pe seama acestui teren. Le plătiseră moștenitorilor 4 milioane de lei ca să le preia rolurile și au căpătat pe urmă 297 de milioane de lei! Valoarea terenului ar fi fost supraevaluată de către evaluatorul Nuțiu cu 184 de milioane de lei.

Citește și:

Gigi Becali, „tun” financiar de 30 de milioane de euro!

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (13)
ticbic
ticbic  •  06 Octombrie 2021, 22:17
Postat de dexter5 pe 06 Octombrie 2021, 22:03

Postacule, Talpan e un amarat de bugetar. Cum sa-l compari cu *** tau, marele ***, mahar, șaman si deosebit credincios, pictat pe cupolele marilor manastiri din România, un Mesia al zilelor noastre, preinimosul si preafericitul Gheo Becali?

Gresit! Eu nu l-am comparat pe Talpan cu Gigi Becali; eu am comparat justitia romaneasca, adica "onorata instanta" (aia pe care toti talpanistii o clameaza ca pe pe biblie), in ambele cazuri, atat in verdictul dat astazi in dosarul Becali cat si in cel dat ieri in dosarul lui Talpan. Esti prost daca admiti una si renegi alta, desi ambele sunt opera aceleiasi "onorate instante" ale justitiei romane! Intelegi ce zic?!?

88gore88
88gore88  •  06 Octombrie 2021, 20:49

Deci,a dat 4 Mil mostenitorilor pt a le prelua drepturile.Asta pt ca el a "mirosit" ca acel teren ar valora mult mai mult.Adica ,exact 113 Mil...Apare evaluatorul si zice 297 Mil (cu 184 Mil mai mult) si ANPR-ul plateste in 2012.Trec 9 ani,10 luni si 2 saptamani si avem sentinta.DNA -ul claseaza dosarul pe motiv ca "nu au rezultat probe suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că cei doi oameni de afaceri ar fi dobândit sau folosit despăgubirea supraevaluată fraudulos din dosarul A.N.R.P. cu vinovăția prevăzută de lege. ".WOW!!! Le-a luat 10 ani sa ajunga la concluzia ca "este ca-n prima zi"?(Maine,daca se duce un reporter da la Recorder iti vine cu un dosar de probe pe care astia nu le-au gasit in 10 ani!!!).Din curiozitate,domnul Nutiu s-a trezit cu o vila in curte dupa ploile din ultima saptamana?

steaua1986.
steaua1986.  •  06 Octombrie 2021, 14:11

Sa-i ia banii inapoi, cea mai corecta decizie. Evaluatorul la brutarie

Vezi toate comentariile (13)
Comentează