FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gladiatorul genovez! » Sampdoria insistă pentru căpitanul Stelei şi nu mai are răbdare pînă la vară

Articol de - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 07 ianuarie 2014 20:06

Bourceanu e dorit de către Sinişa Mihajlovici, noul antrenor al Doriei, a cărui misiune este să păstreze echipa în Serie A.

Steaua l-ar putea scoate pe Bourceanu din planurile pentru a doua parte a sezonului. Căpitanul aflat în ultimele şase luni de contract continuă să fie atractiv pentru cluburi care speră să-l obţină mai ieftin în acest moment, dată fiind situaţia lui contractuală, care i-ar permite să se transfere liber în vara viitoare.

Un milion ca să scape
Cel mai recent nume înscris în cursa pentru Alex e unul sonor, dar din care a rămas mai mult brandul decît echipa. E vorba despre Sampdoria. Fosta finalistă a Cupei Campionilor Europeni de la începutul anilor '90 are doar patru puncte peste locul 18, primul care retrogradează în Serie B şi vrea să se întărească pentru a evita dezastrul.

Sinişa Mihajlovici, instalat recent pe banca genovezilor, îl vrea pe Bourceanu chiar din acest moment, nu din vară, după expirarea contractului, şi au existat deja negocieri între cluburi.

Sampdoria e dispusă să plătească în jur de 500.000 de euro, un preţ de "dumping" provocat de faptul că Steaua mai deţine jucătorul doar şase luni de acum înainte, şi aceeaşi sumă i-ar reveni fotbalistului drept salariu anual.

Convinşi că Steaua acceptă
Bourceanu, ca şi Tătăruşanu, nu a agreat prelungirea contractului cu campioana României şi, la 28 de ani, speră să dea un "tun" financiar ca urmare a unui transfer, mai ales că traversează cea mai bună perioadă a carierei sale.

MM şi Reghecampf au anunţat că vor miza în continuare pe Tătăruşanu şi pe Bourceanu, în ciuda incertitudinii legate de viitorul jucătorilor, însă posibilitatea de a obţine totuşi nişte bani în schimbul lui Alex, în loc să-l piardă gratis la finalul sezonului, ar putea-o face pe Steaua să accepte transferul lui Bourceanu în Italia.

Responsabilii de transferuri ai lui Samp sînt convinşi că vor convinge clubul lui Becali să-şi cedeze mijlocaşul imediat, aşa că l-au chemat la Genova pentru negocieri pe agentul lui Alex, pentru a clarifica şi datele legate de contractul pe care ar urma să-l aibă internaţionalul român în Serie A.

A ratat Torino
Bourceanu s-a mai aflat pe lista unei formaţii din Serie A. AC Torino s-a interesat la sfîrşitul anului trecut de căpitanul Stelei, apoi italienii au renunţat la transfer. Torino stă mai bine decît Sampdoria în clasament. Vişiniii sînt pe 7, lipsiţi de emoţii în privinţa retrogradării. Fosta echipă a lui Vialli şi a lui Mancini nu mai are nici un star în lot. Golgeter e brazilianul Eder, adus de la Cesena, cu 7 goluri din totalul de 19 pe care le-a marcat Samp în acest sezon.

Alte soluţii: Grecia şi China
În ciuda situaţiei dificile în care se găseşte Sampdoria în prezent, varianta transferului la Genova este cea mai atractivă dintre cele pe care le are pe masă Bourceanu, datorită valorii şi cotei campionatului italian. Agentul său l-a mai propus în China, iar grecii de la Olympiakos, care tratează şi cu Tătăruşanu, iau şi ei în calcul achiziţionarea lui Alex. Oly e campioană şi calificată în primăvara Champions League, însă liga din Grecia a scăzut din cauza problemelor financiare ale granzilor istorici Panathinaikos şi AEK Atena.

Alţii nu s-au descurcat
Italia, cu un campionat în criză faţă de Anglia, Germania, Franţa şi Spania, a constituit în ultima vreme o destinaţie importantă pentru jucătorii români. Doar că nici "diluarea" valorii Serie A nu i-a ajutat pe fotbaliştii plecaţi din Liga 1 să se impună. Dintre cei transferaţi recent în Il Calcio, Alexe e maximum rezervă la Sassuolo, uneori chiar în afara lotului, la fel e Nica la Atalanta, iar Papp joacă rar la Chievo. Excepţie e Ştefan Radu, titular de bază pentru Lazio, la care a mers în 2007.

3,2 milioane de euro i-a plătit Sampdoria lui CFR în ianuarie 2012 pentru brazilianul Renan. Mijlocaşul are doar 3 prezenţe în acest sezon şi un singur gol

500.000 de euro a plătit Steaua cînd l-a cumpărat pe Bourceanu de la Poli Timişoara, sumă pe care o poate recupera acum vînzîndu-şi jucătorul la Sampdoria

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (57)
mamania
mamania  •  09 Ianuarie 2014, 12:07

Sa-l dea... nu mai joaca nimic. Varela ar fi MUUUUULT mai bun in locul lui!

robert1205
robert1205  •  08 Ianuarie 2014, 21:25

Bourceanu are o sansa mare sa intre in fotbalul mare si adevarat.Ce rost mai are sa piarda vremea in campionatul asta slabut

bamse1901
bamse1901  •  08 Ianuarie 2014, 17:13

pai sampdoria nu saâta tare bine in clasament

Vezi toate comentariile (57)
Comentează