FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE SINGURUL ZIAR ÎN CANTONAMENT CU STEAUA

GSP îţi prezintă în exclusivitate concluziile primului amical al Stelei: Tudela & Jelev OK, Tănase MVP!

Cristi Tanase, Tanase, Steaua +4   FOTO
Cristi Tanase, Tanase, Steaua

Articol de - Publicat marti, 26 ianuarie 2010 00:00

Mijlocaş central, americanul a îmbrăcat tricoul cu 6, numărul lui Rădoi, şi s-a remarcat mai ales prin determinare şi prin atacurile în forţă la minge şi, uneori, la adversar

"Eu aşa intru! Nu vreau să lovesc pe nimeni, dar nici nu mă tem să bag piciorul pentru echipă!"
Josh Tudela


GSP a văzut ieri primul amical al Stelei şi vă prezintă în exclusivitate cum arată noua echipă a lui Stoichiţă. Mijlocaşul american a fost ieri cel mai agresiv stelist, bulgarul Jelev a jucat măcar la acelaşi nivel al cuplului Rada-Ghionea, în vreme ce piteşteanul a făcut un meci senzaţional

Roş-albaştrii au pierdut primul amical din acest an, 0-1 cu Şahtior Doneţk, dar noua echipă construită de Stoichiţă nu arată rău deloc. Steaua a dat peste o echipă cu mulţi tineri, la care s-au adăugat veteranii Luiz Adriano, Lewandowski, Duljaj, Hubschman şi Agahowa, şi a reuşit să domine mare parte din cele 90 de minute, însă ratările monumentale ale elevilor lui Stoichiţă au făcut ca rezultatul final să fie defavorabil acestora.
Vezi imagini de la amicalul Stelei cu Şahtior  (video)

Reporterul GSP a fost singurul ziarist din România care a văzut cap-coadă toată întîlnirea. Iată analiza completă a primului joc al Stelei din 2010, disputat la o lună şi o săptămînă distanţă de ultima partidă oficială din 2009, cea cu Twente, scor 1-1.

PORTARI
Zapata învins cu un eurogol
În prima partea a jocului, "minerii" l-au întrebuinţat doar în două rînduri pe columbianul Robinson Zapata. La golul marcat de Kravschenko din lovitură liberă, Rufay a rămas spectator, urcaineanul avînd o execuţie fabuloasă, prin care a marcat un gol imparabil. La ultima fază a primei reprize, Şahtior a mai avut o ocazie prin Luiz Adriano, dar bara l-a salvat pe columbian. În repriza a doua a evoluat Tătăruşanu, însă acesta n-a avut ce apăra.

APĂRARE
Jelev oferă siguranţă
Defensiva era punctul vulnerabil al roş-albaştrilor din cauza plecărilor lui Rada şi Ghionea. Cu Jelev folosit ca titular ieri, dar şi cu Emeghara ca fundaş stînga, apărarea Stelei a arătat bine. Bulgarul adus de Steaua în această iarnă a arătat siguranţă în apărare, a ieşit de multe ori cu mingea la picior şi a dat şi cîteva diagonale precise către mijlocaşii laterali. De asemenea, Ninu şi Baciu s-au descurcat bine, fără a avea însă realizări foarte mari în ofensivă. În partea a doua a jocului Stoichiţă a schimbat liniile, iar în evidenţă a ieşit Tudose, care s-a descurcat excelent în duelurile aeriene.

MIJLOC
Tudela joacă simplu şi e extrem de agresiv
Mijlocul Stelei a cam scîrţîit în prima repriză. Tudela a fost folosit mijlocaş central, alături de Bicfalvi, dar evoluţia acestuia nu a ieşit în evidenţă. A jucat simplu, din maximum una-două atingeri, a reuşit şi cîteva driblinguri de efect, nu însă şi pase filtrante. În schimb, a arătat determinare, jucînd la sacrificiu fiecare duel. În plus, deşi are doar 10 zile de pregătire alături de Steaua, a arătat şi o bună capacitate de efort.

Un plus pentru Andrei Ionescu, care a luat cîteva acţiuni pe cont propriu finalizate cu şuturi la poartă. În partea a doua, Szekely şi Pleşan au reînviat jocul Stelei. Janos a avut cîteva ruperi de ritm cu mingea la picior şi driblinguri care i-au pus în dificultate pe apărătorii lui Lucescu, iar Pleşan, pe lîngă faptul că a deposedat  bine pe faza de apărare, a urcat în atac, a ratat o bună ocazie (63) şi a dat două "assisturi" perfecte pentru Tănase, însă acesta a ratat singur cu portarul.

ATAC
Tănase, MVP-ul Stelei
În atac, Stoichiţă a început cu Surdu şi Stancu. Atacantul adus de la Braşov a avut cîteva acţiuni care se puteau finaliza cu gol, dar o dată, în situaţie singur cu portarul, a şutat puternic în goalkeeper-ul ucrainean, iar a doua oară a nimerit bara. Stancu s-a zbătut mult şi a avut şi el o mare ocazie, dar şutul său a trecut puţin pe lîngă poartă. Apoi, au intrat Tănase şi Kapetanos. Dacă grecul a părut obosit după perioada grea de cantonament, "Tase" a fost într-o formă de zile mari. A ratat din situaţie de unu la unu cu portarul (55), a şutat apoi formidabil de la 30 de metri, razant cu transversala (68), şi a creat alte situaţii de poartă, fiind extrem de mobil în spatele lui Kapetanos.

STEAUA - ŞAHTIOR 0-1 (0-1)
Steaua, prima repriză: Zapata - Ninu, Baciu, Jelev, Emeghara - A. Ionescu, Bicfalvi, Tudela, Toja - Surdu, B. Stancu. Antrenor Mihai Stoichiţă

Steaua repriza a II-a: Tătăruşanu - Golanski (Bejan), Jelev (E. Baciu), Tudose, P. Marin - Szekely, Onicaş, Pleşan, Nicoliţă - Cr. Tănase, Kapetanos

Azi, Steaua - Red Bull Salzburg pe DigiSport
Steaua va încheia astăzi primul stagiu de pregătire, trupa lui Mihai Stoichiţă avînd programat un amical tare. Adversara roş-albaştrilor va fi Red Bull Salzburg, ocupanta locului 2 în acest moment în campionatul din Austria, la două puncte în spatele liderului Rapid Viena. Partida Steaua - Red Bull Salzburg va începe la ora 17:00 şi va fi transmisă în direct de DigiSport.

A arbitrat Lubos Michel
Meciul dintre Şahtior şi Steaua a fost arbitrat la centru de către directorul sportiv al "minerilor", fostul mare arbitru Lubos Michel. La tuşe acesta a fost ajutat de un alt membru al staff-ului celor de la Şahtior, dar şi de unul dintre secunzii Stelei, Mihai Teja.

Ovidiu Petre menajat
La partida amicală de ieri, Mihai Stoichiţă nu s-a bazat pe serviciile lui Ovidiu Petre. Acesta a primit o lovitură oarbă în şold de la un coechipier, în urmă cu trei zile, iar "Lippi" a decis să nu-l folosească pentru a nu risca o accidentare mai gravă, mai ales că "Sîrmă" acuza şi o stare de oboseală după 10 zile de antrenamente extrem de solicitante.

Golanski s-a rupt
Pawel Golanski nu a putut evolua decît 25 de minute. După un sprint prelungit, polonezul şi-a pus mîna pe coapsa stîngă şi a făcut semn de schimbare. Imediat Stoichiţă s-a conformat şi l-a introdus în locul său pe tînărul Florin Bejan, al cărui post de bază este cel de mijlocaş la închidere.

Citește și:

Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Nationala
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (31)
 •  26 Ianuarie 2010, 23:02

Luiz Adriano e veteran? La 21 de ani te poti numi veteran? Vai de voi

gandrei
gandrei  •  26 Ianuarie 2010, 13:32
Postat de pe 26 Ianuarie 2010, 12:38

".....şi a reuşit să domine mare parte din cele 90 de minute, însă ratările monumentale ale elevilor lui Stoichiţă au făcut ca rezultatul final să fie defavorabil acestora" dar am inteles ca au faot doua reprize a 35 de minute fiecare. ce? steaua a mai jucat 20 minute singura????? hahahahahaaha

cine stie ce ai inteles tu.

 •  26 Ianuarie 2010, 13:25

aurele mai au o zi de stat in cantonament trimite-o pe bunicata ,apoi sa vezi comentarii...

Vezi toate comentariile (31)
Comentează