FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASTRA, DUMINICĂ, 18:00, GSP TV ŞI FAZEVIDEO ÎN TIMP REAL PE GSP.RO

Helder do Dinamo » "Roş-albii" îl vor din vară pe cel mai rapid fotbalist din Liga I

Helder, Rapid
Helder, Rapid

Articol de - Publicat joi, 13 mai 2010 00:00

"Cîinii" l-au ofertat pe fundaşul brazilian în vîrstă de 22 de ani, căruia îi expiră în curînd împrumutul la Rapid.
Vezi golul marcat de Helder împotriva Stelei! (video)

Dinamo a intrat în secret pe una dintre pistele tari ale perioadei de mercato, iar dacă se materializează "cîinii" dau o lovitură atît fotbalistic, cît şi ca imagine. Dinamo este în discuţii cu rapidistul Helder!

Fundaşului dreapta de 22 de ani îi expiră peste două săptămîni împrumutul la formaţia din Grant şi nu-l interesează să continue în Giuleşti. "Vreau să plec, meritam mai mult la Rapid. Plus că nici nu am fost plătit de prea multe ori la timp", le-a spus sud-americanul amicilor săi. Helder a dorit să părăsească gruparea alb-vişinie şi în iarnă, cînd a revenit Săpunaru în Giuleşti.

Nancy cere 800.000 de euro
Roş-albii au aflat de intenţiile jucătorului şi, cum le-a fost propus Helder şi în vară, dar s-au mişcat greu, vor să facă acum transferul. S-au interesat de soarta fotbalistului, au făcut promisiuni financiare, i-au pus pe agenţii fotbalistului de bandă dreaptă să obţină un preţ cît mai bun de la Nancy. Francezii cereau 800.000 de euro pentru un transfer definitiv.

"Îl vrem pe Helder, este un jucător de clasă, polivalent. A primit recomandări pozitive şi din partea scouterilor şi a staff-ului tehnic. Îi putem oferi un contract decent pe termen de criză, iar la noi banii se iau, nu ca prin alte părţi", au declarat ieri şefii clubului.

Timişoara plusează
Rapid nu dă semne că şi-ar permite să-l cumpere pe Helder de la Nancy, dar tot mai e o piedică în calea transferului la Dinamo. Poli Timişoara îl vrea şi ea, fiind dispusă să investească atît cît e nevoie pentru a-l lua. "Spuneţi-ne cît oferă celelalte echipe interesate şi noi plusăm cît e nevoie!", le-au transmis bănăţenii agenţilor lui Helder. Ce i-a oferit Dinamo fundaşului? Primă de instalare de 200.000 de euro şi salariu lunar de 18.000 de euro, mult peste plafonul pe care "cîinii" vor să-l instaleze din vară la echipă.

Îi place golul
Parametru    Helder        Scarlatache    Molinero
Baloane jucate    48,4    48,2    49,4
Baloane recuperate    9,4    8,8    9,9
Centrări    0,7    0,9    0,8
Pase lungi reuşite    0,3    1    1
Goluri    2    0    0
Media notelor    5,50    5,48    5,67

15.000 de euro este salariul lunar al lui Helder în Giuleşti

"Rapid are prima opţiune de a mă păstra, dar nu am vorbit cu nimeni şi nu vreau să mă umilesc şi să mă rog de acest club"
Helder, fundaş dreapta Rapid

Din serialul "Petrecăreţii"
În noaptea de luni spre marţi, imediat după ce au ajuns în Capitală de la Alba Iulia, Adrian Cristea, Moţi, Mărgăritescu, Alexe şi Grigore au ieşit la un restaurant şi au stat pînă la 3:00 dimineaţa în compania lui Tamaş. Martori oculari au povestit însă că fotbaliştii n-au întrecut limita. "Înseamnă că s-a reunit vechea trupă. I-am rugat să nu mai facă excese, dar ce, mă ascultă? Acum vor suporta rigorile regulamentului", a spus Ţălnar. Mai mult ca sigur, cei 5 vor scăpa fără penalizări.

Şi Şahtior l-ar vrea pe Alexe
Surse din Ştefan cel Mare spun că şi Mircea Lucescu ar fi interesat de Marius Alexe, pe care l-ar vrea din vară la Şahtior. Mijlocaşul în vîrstă de 20 de ani mai este monitorizat de Fiorentina, iar Dinamo ar vrea 5 milioane de euro pe jucător.

Smiley alb-roşu
Mîine se împlinesc 62 de ani de la apariţia clubului Dinamo, motiv pentru care emisiunea Smiley TV de la GSP TV vă propune diseară de la ora 23:15 o ediţie specială dedicată grupării. Imagini unice de la înfiinţare, dar şi goluri antologice care au rămas în istoria roş-albilor le veţi vedea pe toate la Smiley TV.

- Meciul cu Astra este considerat ultimul cu miză al sezonului, deşi runda de final este la Vaslui. A declarat ieri Dragoş Grigore: "Dacă batem ne calificăm în Europa League şi nu vom mai avea emoţii".
- Dinamoviştii au revenit de ieri la antrenamente. Doar N'Doye n-a făcut, din cauza problemelor la coapsa dreaptă. Iar Daminuţă şi Diabate s-au pregătit separat.
- Dorit mai nou de St. Pauli, nou promovată în Bundesliga, Andrei Cristea e complimentat de colegi. Dragoş Grigore a zis ieri: "E golgeterul campionatului, merită să joace oriunde în Europa".

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (9)
alecum
alecum  •  24 Mai 2010, 20:19

azi s-a intamplat,Helder a semnat si Andone va veni dupa el !

 •  13 Mai 2010, 22:05

raspuns lui SUNDANCEKID :chiar merita sa te cobori la nivelul lor una este sa vrei alta e sa poti ei sau el nu vrea decat sa te enerveze si tu le-ai cazut in plasa totusi traim in ROMANIA si asta ne ocupa tot timpul fzr1923

 •  13 Mai 2010, 09:40

pana si scalatache e mai bun deci e o nulitate !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează