FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - RAPID, SÂMBĂTĂ, 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Iencsi riscă să-şi piardă casa din cauza Rapidului!

Iencsi a rămas unul dintre idolii galeriei rapidiste Foto: Lorand Vakarcs
Iencsi a rămas unul dintre idolii galeriei rapidiste Foto: Lorand Vakarcs

Articol de , - Publicat joi, 12 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 11 mai 2011 21:07

Fostului căpitan rapidist i s-a pus sechestru pe casă din cauză că a fost scos dator statului cu 40.000 de euro de oamenii lui Copos

În 2007, Adrian Iencsi s-a trezit cu o înştiinţare din partea Administraţiei Finanţelor Publice a Sectorului 3: "Domnule Iencsi, ne datoraţi 40.000 de euro, reprezentînd impozit pe venit neplătit din luna iunie 2001". Fundaşul central a rămas stupefiat de cuantumul sumei, avînd în vedere că salariul lui lunar de la Rapid nu depăşea 10.000 de euro. A încercat să afle cum s-a ales cu datoria şi a mers la clubul din Giuleşti.

Copos l-a "ajutat": "Descurcă-te, Adi!" :)
Contabilul rapidist a verificat actele şi apoi i-a eliberat o dovadă prin care se preciza că totul a fost o eroare de contabilitate a clubului. În loc de venitul lunar corect al jucătorului, angajaţii lui George Copos trecuseră o sumă cu mult mai mare. Iencsi s-a prezentat cu dovada la Administraţia Finanţelor Publice şi a cerut să fie remediată problema, dar a fost refuzat: "Nu putem şterge pur şi simplu cu buretele o datorie care ne apare în calculator. Trebuie să plătiţi cît mai repede". Ulterior, Iencsi a dat în judecată Statul, dar şi Fiscul a mutat, punîndu-i sechestru pe casă şi blocîndu-i conturile fotbalistului în prezent sub contract cu FCM Tîrgu Mureş! Fostul căpitan rapidist a discutat de mai multe ori cu Copos şi a cerut ca şi clubul să i se alăture în proces. "Adi, noi ţi-am dat hîrtia aceea, ne-am recunoscut greşeala, mai mult nu putem face. Descurcă-te!".

"Nu pot plăti, din orgoliu"
"Da, e adevărat că sînt într-un proces continuu cu statul din cauza mai multor anomalii. E ciudat că din 2001 pînă în 2007 nu mi-a zis nimeni de vreo datorie, nu primisem nici o înştiinţare. În plus, să fi fost aşa, acea datorie ar fi trebuit în mod normal să se prescrie după 5 ani. Apoi, dacă cei de la Rapid şi-au recunoscut eroarea şi mi-au dat în scris asta, cei de la Fisc de ce refuză să o ia în calcul şi să rectifice problema? Ar vrea să plătesc un impozit uriaş pe nişte bani care nu mi-au intrat niciodată în conturi! Şi dacă era vorba de un leu, nu pot plăti o datorie care nu e a mea, din orgoliu!", a comentat Adrian Iencsi pentru gsp.

Ce înseamnă Iencsi (36 de ani) pentru Rapid:
- A jucat 8 ani şi jumătate pentru alb-vişinii, în perioadele 1997-2003 şi 2009-2010.
- A marcat 24 de goluri în 212 partide de campionat
- A cîştigat în Grant două titluri de campion (1999, 2003), două Cupe ale României (1998, 2002) şi trei Supercupe (1999, 2002, 2003).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”
Superliga
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (9)
stancuvlad
stancuvlad  •  13 Mai 2011, 18:51

Pai normal ca hydra asta PLDista a transformat sistemul in asa hal incat nu poti sa scapi de impozit, scrie ca trebuie sa dai bani trebuie sa dai bani, ce conteaza ca tu esti nevinovat si mai si dovedesti asta? Tre` sa manance si partidul ceva (oriunde oricum oricat de putin nu conteaza, sa fie acolo)

tyg3r832000
tyg3r832000  •  12 Mai 2011, 13:36
Postat de bluev1bes pe 12 Mai 2011, 13:17

wow 24 de goluri in "numai" 212 partide ..... tare atacant mai e :))

Comentariul tău... se vede ca n-ai nici o treaba cu sportul asta

bluev1bes
bluev1bes  •  12 Mai 2011, 13:17

wow 24 de goluri in "numai" 212 partide ..... tare atacant mai e :))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează