FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Iftime, pariu în direct după transferul lui Dawa la FCSB: „Dacă nu se impune, îl iau înapoi la același preț!”

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani
Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 iunie 2022 12:09 / Actualizat duminica, 19 iunie 2022 12:48

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, susține că-l va recumpăra pe Joyskim Dawa (26 de ani) în cazul în care fundașul camerunez nu se va impune la FCSB.

Sâmbătă, FCSB și FC Botoșani au bătut palma pentru transferul lui Joyskim Dawa, fundaș central camerunez. 

Rămâne doar ca FCSB să se înțeleagă cu fotbalistul: „Luni va ajunge în țară și trebuie să se pună de acord cu FCSB. Dar 90% e rezolvată treabă”, a anunțat ieri finanțatorul de la FC Botoșani, Valeriu Iftime. Dawa este mai impunător (măsoară 1,94 metri, față de 1,89) și mai îndrăzneț cu mingea la picior decât Miron, dar și mai predispus greșelilor.

Astăzi, Iftime a asigurat că Dawa are calitatea necesară pentru a se impune în echipa celor de la FCSB. În caz contrar, susține că-l va recumpăra pe stoper cu aceeași sumă pe care Gigi Becali i-o plătește în schimbul său, în jur de 350.000 de euro.

Ce spunea Dănuț Lupu în 2021, după scandalul cu Florinel Coman: „Conduceam cu 250 km/h, viteza era damblaua mea. Aveam și n-aveam permis”
RUTIER
Ce spunea Dănuț Lupu în 2021, după scandalul cu Florinel Coman: „Conduceam cu 250 km/h, viteza era damblaua mea. Aveam și n-aveam permis”

Valeriu Iftime: „Dacă Dawa nu reușește la FCSB, îl iau înapoi”

„Este cel mai bun transfer de fundaș central pe care FCSB l-a făcut în ultimul timp. Fac un pariu acum: dacă Dawa nu reușește la FCSB, îl iau înapoi cu același preț.

E un jucător excepțional. Sunt absolut convins că are toate calitățile. Cred cu adevărat că este un fundaș central de care FCSB avea nevoie. Va fi un câștig pentru ei”, a declarat Iftime la Pro Arena.

Adus de FC Botoșani în vara lui 2021, Dawa a adunat 34 de meciuri, în care a înscris 4 goluri. Joyskim este internațional camerunez, având 9 meciuri pentru prima reprezentativă a țării sale.

Dawa versus Andrei Miron: unul ofensiv, altul mai sigur

Pe parcursul sezonului 2021/2022, camerunezul Dawa a jucat 34 de meciuri, față de 23 în dreptul lui Miron. În plan ofensiv, stă mai bine decât fotbalistul român: 4-1 la goluri înscrise și 0,58 față de 0,22 ca medie a șuturilor pe meci.

Stilul de joc curajos al lui Dawa este evidențiat și de media driblingurilor încercate pe meci (0,75 versus 0,26 la Miron) și a recuperărilor în jumătatea adversă (1,31 / meci față de 0,87 pentru Miron). Însă jocul lui Dawa este pătat de predispoziția la greșeli. 

În acest sezon de Liga 1, Joyskim a comis 7 erori care au dus la goluri încasate de echipa sa. Miron, 4, conform InStat. 

Pe deasupra, camerunezul nu este la fel de precis cu mingea la picior, având un procentaj al paselor reușite de 86%, față de 90% pentru stoperul dat afară de Becali.

Poate cea mai frapantă diferență este înregistrată la numărul de mingi pierdute pe meci, unde Dawa are o medie de 4,3, iar Miron de 1,96. Jocul lui Dawa scârțâie și dacă ne raportăm doar la baloanele pierdute în propria jumătate, cu o medie de 1,44 „cadouri” pentru adversari pe meci (0,48 pentru Miron).

Miron stă mai bine și la procentul de dueluri defensive câștigate (74%, față de 71% pentru Dawa) și faultează mai puțin (0,52 faulturi / meci, față de 1,33 la Dawa). La jocul aerian, cei doi au un nivel similar: Dawa câștigă 71% dintre duelurile la cap, Miron 70%.

Așadar, Miron, fundaș la care Gigi Becali a renunțat fără pretenții financiare, oferă mai multă siguranță echipei, în vreme ce Dawa are o prezență ofensivă mai consistentă. În condițiile în care apărarea a reprezentat „călcâiul lui Ahile” la FCSB în sezonul recent încheiat, alegerile lui Gigi Becali par a fi cel puțin discutabile.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

CFR Cluj recunoaște interesul pentru un jucător din Liga 1: „Am înțeles că şi el şi-ar dori” » Ce spun șefii după ce au aflat suma de transfer

Adrian Cristea nu e impresionat de Octavian Popescu: „Sunt sute de fotbaliști ca el”

Citește și:

Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (8)
Kamata
Kamata  •  20 Iunie 2022, 00:28

Domnu jurnalist, cu școala făcută la ff: recu para înseamnă că Iftime îl cumpăra a doua oara de la FCSB. NU E CAZUL. AICI SE FOLOSEȘTE CUVÂNTUL RASCUMPARA, ADICĂ DUPĂ CE L-A VÂNDUT ÎL IA ÎNAPOI. Vai de gazetareala de provincie unde ați luat BAC-UL. Din păcate nu l-ați luat în direcția buna. E un bac ce va trece apa și asa scăpăm de oameni slab pregătiți ca dumneavoastră (aici stătea bine apelativul de ***, mai ales în aceasta meserie, dar cuvântul care descrie nestiutorul de carte, mai mult ca sigur ca ar fi fost șters de aici) .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romeverest
romeverest  •  19 Iunie 2022, 18:15

Iftimie asta este plin de smecherie moldoveneasca !! I-a vandut ciobanului national o echipa intreaga de trompete, asa ca il inteleg cand il tot lauda pe acest Dawa !! Abia astept sa inceapa campionatul si sa vad ce isi aude baiatul asta pe la televizor din partea patronului din Pipera !! Nu dureaza mult !!

Borscuzama
Borscuzama  •  19 Iunie 2022, 16:03

*** asta de Iftime nu s-a saturat de luat tepe de la cioban, care nu-i da banii? intreb si eu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează