FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Ilie Balaci face dezvăluiri incredibile: "Craiova mi-a aruncat familia în stradă!" :O

Ilie Balaci
Ilie Balaci

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 06 octombrie 2011 08:47

Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari jucători ai fotbalului românesc, povesteşte cum a fost umilit de club în urmă cu 26 de ani

"Eu am suferit mult din cauza Ştiinţei, dar ei şi-au bătut joc de mine. Pînă am venit eu la echipă nu cîştigaseră nimic, iar după ce-am plecat au mai luat un campionat şi-o cupă, atît". "Minunea Blondă" a dezvăluit la emisiunea Vorbe Grele de la Antena 3 momentele grele pe care le-a trăit din cauza Universităţii.

- Domnule Balaci, cum vă simţiţi văzînd că U Craiova nu e nicăieri, că a fost desfiinţată?
- Evident că sufăr. Dar pentru mine Craiova există, chiar dacă ea nu mai joacă nicăieri! O altă echipă, o altă Universitatea Craiova, nu se mai poate face!

- De ce...
- O secundă! Mititelu a fost catalogat în toate felurile, dar el a vrut doar să facă o echipă mai bună decît Craiova Maxima. Şi-a pus toţi banii la bătaie, toată averea lui. Craiova a pierdut 39 de jucători în urma unei decizii. De ce?

- Păi, şi cine credeţi că o să răspundă pentru asta?
- Nu ştiu cine, dar cineva trebuie să plătească. Am senzaţia că Universitatea va cîştiga şi va reveni cît mai repede acolo unde merită.

- Vă gîndiţi să reveniţi în club, dacă el va reapărea în competiţii?
- Nu! Am fost de două ori antrenor şi nu mă întorc. Prima dată am avut cea mai bună echipă a Craiovei. Ce jucători mari: Chivu, Trică, Luţu, Frăsineanu, Stoican, Săndoi, Niculescu! Eu m-am încăpăţînat pentru o primă pe care o merita conducerea, ei n-au vrut şi-am plecat.

- Şi-a doua oară?
- Atunci m-am întors cînd era Gigi Neţoiu, dar am venit la insistenţele lui Nicu Gheară. Am plecat după cinci meciuri, nu vreau să detaliez ce s-a întîmplat atunci. Refuz să vorbesc despre chestiunile acelea pentru că sînt mult mai urîte decît crede lumea. Am considerat că meciurile de acasă nu au fost corecte şi chiar mi s-a confirmat bănuiala.

"Ce am eu de la Craiova? Doar cicatrice"
- Deci spuneţi că Universitatea a greşit faţă de dumneavoastră ...
- Mi s-au întîmplat multe la Craiova, dar am mers înainte. Eu nu am plecat niciodată de la Craiova, ei au vrut să scape de mine!

- Adică?
- În '84, cînd ne pregăteam să plecăm în Grecia, pentru meciul din UEFA cu Olympiakos, mi-au zis pe aeroport că nu am viză. Am plecat plîngînd acasă ... Nu ştiu dacă într-adevăr n-am avut viză sau doar au vrut să scape de mine! Bănuiesc cine a vrut să mă dea afară. Am ajuns acasă şi imediat m-a sunat preşedintele de la Scorniceşti. Mi-a propus să fiu jucător-antrenor şi-am acceptat. Vineri jucam deja pentru ei!

- După aceea aţi mai avut probleme?
- Bineînţeles! După ce-am jucat la Scorniceşti un sezon, am primit ofertă să merg la Dinamo. Era o trădare cum e şi acum să pleci de la Craiova la Dinamo. În acel moment cei de la Craiova mi-au aruncat familia şi copiii în stradă! Asta a făcut Craiova pentru Ilie Balaci!

- Dar ...
- Şi încă un exemplu. Cînd am cerut foaia matricolă să-mi termin studiile, cei de la Craiova mi-au trimis-o la Bucureşti cu menţiunea "exmatriculat"! Dacă mă întreabă cineva ce am de la Craiova, le răspund că am doar cicatrice, atît!

"Federaţia n-a pedepsit un club, ci o regiune"
- A fost cel mai greu moment din carieră?
- Cred că a mai fost unul la fel de ciudat! Încă nu ştiu nici acum cine n-a vrut ca eu să particip la Campionatul European din 1984.

- Ce s-a întîmplat?
- Am fost lăsat în hotel, fără să mă anunţe absolut nimic. Nu ştiu dacă Mircea Lucescu a fost cel care n-a vrut să mă ia, pentru că altfel nu mă mai chema să fac toată pregătirea alături de echipă. Eu cu o seară înainte de plecare i-am spus lui nea Mircea că nu pot să joc şi mi-a zis: ««Nu-i nimic, mergi cu noi!»». În plus, m-a asigurat că are un doctor bun în Italia care mă poate face bine şi că voi putea juca. Dimineaţa echipa a plecat, iar Balaci a rămas singur în hotel...

- Ce-şi mai doreşte Ilie Balaci acum?
- Să fie sănătos şi ca Universitatea Craiova să revină în fotbalul românesc. Pentru că cei care au luat această decizie nu au pedepsit o echipă şi nici un oraş. Au pedepsit o regiune! La anul, sper să fie în Liga B, de-acolo de unde au fost dezafiliaţi.

"Pandurii nu o să fie niciodată echipa Olteniei, chiar dacă va cîştiga 3 campionate şi 10 cupe"
Ilie Balaci

"N-am avut nevoie niciodată de impresar. Am ştiut să-mi citesc contractele şi singur"
Ilie Balaci

"Am deranjat multă lume cînd am spus că majoritatea antrenorilor români sînt săraci pentru că acceptă multe lucruri impuse de patroni"
Ilie Balaci

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (45)
r3mus100
r3mus100  •  09 Octombrie 2011, 00:55
Postat de sundancekid_nr.one pe 06 Octombrie 2011, 09:15

Ba diferenta dintre tine si gery76 este cea dintre un erudit si o cioaraBorita . Tu esti doar un agramat si un d.obitoc . In plus as adauga la ce a scris el ca Stefanescu capitanul Craiovei de atunci era nascut , crescut in Capitala si format la cluburile de fotbal din Capitala . Sa nu uitam ca si Beldeanu tot Bucurestean era. Pe voi v-au distrus mereu interesele, orgoliile si prostia locala . Seful p.rostilor este chiar Patronul vostru care pe linga asta mai este si un buzunare goale . O sa le mai ajungeti voi pe astea din bucale sau pe alea din Ardeal sau Moldova la pastele cailor .

Fac referire doar la comentariul Javrei : " Sundance_kid nu a facut referire la altceva decat la faptul ca U Craiova a fost distrusa de niste oameni pusi "bine" , dar vad ca te-ai simtit foarte rau cand a scris despre " cei cu butoanele " . De la un ip0crit tampit nu te poti astepta la prea multe lucruri , dar ai putea sa ai putin respect fata de U Craiova , cu toate ca voi , javrele , ati trait din astfel de momente deplorabile ale fotbalului romanesc .

validinamovistul
validinamovistul  •  06 Octombrie 2011, 21:47

Jucatorii care m-au marcat de-a lungul timpului au fost: DUDU GEORGESCU, DOBRIN, BALACI, HAGI, MUTU si echipa DINAMO BUCURESTI '80: MORARU (STELEA) - REDNIC (MIHAESCU), ANDONE (ALEXANDRU NICOLAE), ION MARIN (BUMBESCU), KLEIN (STANESCU) - SABAU (MULTESCU), MATEUT (DRAGNEA), LUPESCU (CUSTOV), LUPU (TALNAR) - CAMATARU (ORAC), RADUCIOIU (VAISCOVICI) Respect!!!!!

axl41
axl41  •  06 Octombrie 2011, 21:10

Din respect pentru Ilie Balaci n-as vrea sa spun prea multe. Dar el a fost un fel de Mutu al anilor '80. Mereu s-a crezut star si a vrut sa fie vedeta. Adevarul este ca, indiferent de valoarea pe care o ai, intr-o echipa sunt 11 jucatori si nimeni nu trebuie sa se considere deasupra celorlalti. El singur spune ca ar fi plecat in strainatate. Se stia ca voia sa fuga. De-aia securitatea nu i-a mai dat viza. Tot securitatea l-a chemat la FC Olt ca sa fie mai bine controlat. Tot securitatea l-a chemat la Dinamo. Nu poti sa dai vina pe U Craiova ca tu ai semnat cu alta echipa. Ai plecat gratis de la Craiova. In acest caz de ce mai aveai nevoie de locuinta de serviciu in Craiova?

Vezi toate comentariile (45)
Comentează