FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - DINAMO 0-1

În numele lui Tudor! » Dinamo rămîne lider cu largul concurs al arbitrului

Simularea lui Dănciulescu le-a adus trei puncte dinamoviştilor.
Simularea lui Dănciulescu le-a adus trei puncte dinamoviştilor.

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2011 09:56

Marius Niculae a punctat dintr-un penalty acordat pentru o cădere teatrală a lui Dănciulescu de lîngă Ilyeş.

VEZI AICI REZUMATUL

Dinamo rămîne zmeul înălţat în clasament de Cătălin Munteanu. Mijlocaşul de 32 de ani ar trebui să primească un contract pe viaţă, la un club cu mulţi investitori şi nici o investiţie. Pe la Munteanu trec toate baloanele, pentru un impuls menit să-i aducă cu faţa spre poartă pe Dănciulescu sau Niculae. Şeptarul lui Dinamo a tăiat tot şi la Tîrgu-Mureş! O centrare-covrig n-a aterizat însă pe coada "cîinilor" (6): Luchin a reluat de la 10 metri puţin pe lîngă! De partea cealaltă s-a remarcat Bumba, un puşti care la 17 ani pare să se grăbească la întîlnirea cu celebritatea.

Tînărul promovat de Sabău i-a trecut mingea printre picioare experimentatului Luchin, după o cursă care a ridicat în picioare galeria gazdelor. Ghionea a onorat şi el întîlnirea cu Cap de Zmeu, înălţînd o minge peste tribună (31). Cu 10 minute înainte de finalul primei reprize s-a auzit şuieratul unei locomotive. Mai rezista Dinamo asaltului lui CFR?

Penalty cadou
Ciobotariu a ieşit de la vestiare fără să schimbe nimic în dispunerea tactică a echipei sale. Dănciulescu a ratat prima şansă, şutul său fiind parat de Albuţ. În minutul 50, în absenţa unui procedeu tehnic care să rupă echilibrul, s-a punctat la impresia artistică.

Dănciulescu a căzut uşor la un duel corect cu Ilyeş, iar Tudor a dictat penalty. "Corbul" a sărbătorit aproape indecent, Ilyeş l-a invocat pe Judecătorul ceresc, dar pe dreptunghiul verde actorul principal e "Brad Pitt". Niculae a trimis în dreapta lui Albuţ şi şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul golgeterilor. 5 minute mai tîrziu, Dănciulescu putea închide meciul, dar a ratat din 6 metri! Ghionea a plonjat şi el spectaculos în careul lui Bălgrădean, Tudor i-a întors spatele. Şi şansa a avut aceeaşi atitudine faţă de ardeleni: reluarea lui Ruiz a căzut pe bară (74). Bălgrădean s-a ocupat de restul, culegînd toate baloanele trimise plouat, în final, spre poarta sa. Vagner s-a chinuit să schimbe tabela, dar a lovit la propriu dispozitivul electronic (86). Iar Ruiz a ratat în ultimele secunde ocazia meciului. 0-1, iar Dinamo iernează pe primul loc.

Ghionea spre Vaslui

Fundaşul Sorin Ghionea, 32 de ani, a jucat aseară ultimul său meci pentru FCM Tîrgu-Mureş, fostul internaţional urmînd să se transfere din ianuarie 2012 la FC Vaslui. Apărătorul a primit o ofertă din partea moldovenilor, pe care, probabil, o va onora. Adrian Iencsi, 36 de ani, îşi va rezilia şi el contractul cu ardelenii. Rămîne de văzut dacă se va transfera la o altă formaţie sau va renunţa la cariera fotbalistică.

Surpriza Dorel Stoica
Mijlocaşul Dorel Stoica, 32 de ani, a revenit aseară printre titularii lui Dinamo, deşi olteanul ar putea să încheie relaţia cu roş-albii în această iarnă. Fotbalistul a profitat de absenţa lui Djakaridja Kone, care a fost suspendat pentru meciul de la Tîrgu-Mureş. Ciobi l-a preferat pe Stoica în centrul liniei mediane şi l-a trimis pe Pătraşcu în stînga, mai ales că Alexe e accidentat, iar Pulhac n-a dat randamentul scontat la partida precedentă, cu Astra (0-0).

Danciu-gol, supernervos
În minutul 73, Ciobotariu a decis să-l înlocuiască pe Dănciulescu cu Liviu Ganea, iar veteranul dinamovist n-a primit prea bine hotărîrea antrenorului. Foarte nervos, s-a dus spre bancă, a vociferat, fiind cu greu calmat de către Cătălin Munteanu şi Dorel Stoica. Atacantul a fost extrem de motivat aseară, drept dovadă ieşirea sa după ce-a scos penalty-ul din care a înscris Niculae. Ajuns în dreptul băncii, Danciu-gol s-a mai calmat, mai ales că antrenorul a venit spre el şi i-a întins mîna.

Emoţii pentru Mister
Soţia lui Cornel Dinu, Silvia, a fost înmormîntat ieri, iar dinamoviştii au purtat doliu, aseară, la Tîrgu-Mureş. Jucătorii au apărut pe gazon purtînd un banner pe care stătea scris: "Fii tare, Mister!". Administratorul delegat a fost ieri îndurerat la evenimentul funerar, deşi au ţinut să-i fie alături sute de prieteni şi cunoscuţi, printre care Nicolae Badea, Mircea Sandu, Victor Becali, Adalbert Kassai, diverşi oficiali de la clubul de fotbal sau de la clubul sportiv.

Inbox
- Gazdele au găsit soluţia să-i enerveze pe dinamovişti. Spectatorii mureşeni au strigat: "Steaua în Europa League".
- Maurizio Trombetta s-a luat de arbitrul Alexandru Tudor în drum spre vestiare la finele primei reprize.

"Maniera acestui băiat, Alexandru Tudor, a împins de la spate pe Dinamo! Din ce-am văzut eu, totul a fost pregătit dinainte. Nu mă poate păcăli nimeni, a fost o manieră de arbitraj împotriva echipei noastre" (Adrian Iencsi, fundaş Tîrgu Mureş)

"Am fost departe de fază, iar eu nu comentez arbitrajul, în general. Vreau doar să-i dedic victoria domnului Dinu, care trece prin momente grele. Am controlat jocul, am pasat bine, e normală victoria" (Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo)

"S-a văzut mafia dintre Crăciunescu şi Tudor. Am avertizat dinaintea partidei că va fi hoţie şi-a fost una mare. Îi cer şefului CCA să vină el, personal, la următoarele meciuri şi să ne bage mingea în poartă cum o vrea. Sînt curios dacă, la masa de Crăciun, se va gîndi la ce arbitraje sînt" (Claudiu Maior, vicepreşedinte Tîrgu Mureş)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (244)
nmc75
nmc75  •  19 Decembrie 2011, 19:34
Postat de juveale pe 18 Decembrie 2011, 14:59

foarte interesanta batalia pentru titlu,sa vedem cine va fura mai mult dintre dinamo si cfr

cine fura? ati vazut topurile echipelor favorizate? rrrapid ocupa un loc de frunte. oricum o luati de la Vaslui si apoi sa vedeti scandal. voi nu aveti loc unul de altul, va bateti, injurati, ca la usa .....

inima_de_caine
inima_de_caine  •  18 Decembrie 2011, 19:24

E evident că, atunci când calitatea fotbalului prestat în campionatul românesc e într-un asemenea hal de suferinţă, singurul element căruia îi poate fi oferit o doză artificială de senzaţional şi care mai poate fi invocat pentru a crea cât de cât vâlvă în jurul partidelor e arbitrajul! Ar fi trist, dar e mai degrabă penibil că multe dintre rezultatele meciurilor din Liga I nu mai sunt comentate din prisma jocului practicat de echipe, ci din cea a deciziilor arbitrilor, singurii care, vrând-nevrând, ies la rampă constant. În rest... praf şi pulbere! Sărbători fericite! Vorba vine.

pancone51
pancone51  •  18 Decembrie 2011, 17:15

" A fost penalty , am vazut eu bine", muita la toti care vb urat de Rapid!

Vezi toate comentariile (244)
Comentează
Close