FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Înalta Curte, decizie de ultim moment în dosarul privind palmaresul Craiovei

Înalta Curte de Casație și Justiție a retrimis la Curtea de Apel Timișoara dosarul privind palmaresul Universității Craiova.
Înalta Curte de Casație și Justiție a retrimis la Curtea de Apel Timișoara dosarul privind palmaresul Universității Craiova.

Articol de GSP - Publicat joi, 18 martie 2021 18:01 / Actualizat joi, 18 martie 2021 18:33

Înalta Curte de Casație și Justiție a retrimis la Curtea de Apel Timișoara dosarul privind palmaresul Universității Craiova. 

  • CONTEXT: În 2018, clubul de Liga 1 al orașului Craiova a cerut în instanță, printre altele, recunoașterea faptului că deține întregul palmares al clubului alb-albastru, din 1948 până în prezent.
  • Curtea de Apel Timișoara a decis la acel moment că „nu există nicio dovadă că reclamanta a fost înființată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înființat în 1991 și a dobândit personalitate juridică în 1995.”

CS Universitatea Craiova a primit astăzi o veste bună. Nu a primit palmaresul, ci șansa ca speța să fie rejudecată la Curtea de Apel Timișoara. În acest moment, echipa din Liga 1 are în palmares un singur trofeu, Cupa României din 2018. Cealaltă formație a Băniei, divizionara secundă FC U Craiova 1948, nu deține niciun trofeu. 

Soluția emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție:

„Admite recursul declarat de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA şi de intervenienta U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV S.A. (titular al cererii de intervenţie accesorie în interesul reclamantului) împotriva deciziei civile nr. 364 din 18 iunie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara - Secţia a II-a civilă. Casează decizia recurată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă.

 Cu opinie separată: Respinge ca nefondat recursul declarat de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA şi de intervenienta U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV S.A. (titular al cererii de intervenţie accesorie în interesul reclamantului) împotriva deciziei civile nr. 364 din 18 iunie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara - Secţia a II-a civilă”, se arată în decizia ICCJ.

Înalta Curte, decizie de ultim moment în dosarul privind palmaresul Craiovei

Citește și alte știri despre fotbalul din Craiova: 

Anunțul momentului la Craiova: revine Elvir Koljic! Bosniacul ar putea fi pe teren într-un duel incendiar!

Daună de 200.000 € la Craiova! Jucătorul care riscă să ajungă a 4-a soluție pe post

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (100)
fabius_2014
fabius_2014  •  18 Martie 2021, 19:09

ICCJ casează decizia civila nr. 364 din 18 iunie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara - Secţia a II-a civilă şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Adica mult trambitata decizie de la Timisoara a fost casata. Mititelu zicea ca renunta daca ICCJ nu o sa dea o solutie favorabila si nu a dat.

sasesase
sasesase  •  18 Martie 2021, 19:06
Postat de ucv1948 pe 18 Martie 2021, 18:46

Cum ma? Nu detine palmaresul echipa din liga a 2-a ??!! Vai , vai , vai !! Pai nu tipau boovenii ca ei sunt adevarata Univ Craiova ??! Uitand cu desavarsire opera " Idolului lor cu ochelari " , si anume ca el a falimentat acest club . . . . Iata ce se spune pe un alt site : "" Motivul care a stat la baza reluării procesului este o altă hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care se constată faptul că marca „Universitatea Craiova” este deţinută de Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Şi cum însuşi Adrian Mititelu recunoştea la un moment dat că „marca şi palmaresul sunt indivizibile”, în mod firesc, palmaresul Ştiinţei, legendara echipă a fotbalului românesc, nu poate urma decât marca „Universitatea Craiova”, deţinută de clubul de drept public CS Universitatea Craiova. Clubul condus de Pavel Badea este în asociere cu echipa din Liga I, Universitatea Craiova, vicecampioana en-titre."" .... Punct !

Deci echipa , pardon SRL-ul lui Ajica detine doar machete de la Arena Leilor! :)))))))))

336378437189884
Malus Dacus  •  18 Martie 2021, 19:51

Ajîcă să fuzioneze cu fsbc. Că unii n-au echipă și ăilalți n-au suporteri. Ceam.mai buna soluție.

Vezi toate comentariile (100)
Comentează