FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Încă o ţeapă braziliană! » Motivul adevărat pentru care Steaua îl readuce pe Tatu e o clauză din contractul său

Leandro Tatu revine în lotul Stelei deşi în ultimele 8 luni nu a mai jucat deloc.
Leandro Tatu revine în lotul Stelei deşi în ultimele 8 luni nu a mai jucat deloc.

Articol de - Publicat sambata, 05 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 04 ianuarie 2013 21:43

Sud-americanul avea trecută în acte o asigurare financiară de despăgubire din partea Stelei în cazul în care se accidentează pe parcursul primului an şi nu i se prelungeşte înţelegerea, iar el nu semnează cu altă echipă.

Tatu revine la Steaua deşi n-a mai jucat fotbal de 7 luni şi jumătate, timp în care a şi suportat o operaţie extrem de complicată, la ligamentele încrucişate. Gazeta a aflat motivul secret pentru care clubul din Ghencea a ţinut să aducă un fotbalist ce va împlini peste 3 luni 31 de ani şi care vine după cea mai dificilă intervenţie chirurgicală pe care o poate suporta un jucător de fotbal.

Clauza care l-a salvat pe Tatu şi care a obligat-o pe Steaua
E vorba despre o clauză care există în contractul pe care Tatu l-a semnat în vara lui 2011, atunci cînd a fost adus de Mihai Stoica din postura de jucător liber de contract. La vremea respectivă a semnat pe un singur an, clubul avînd la îndemînă posibilitatea de a-i activa o clauză de prelungire unilaterală pe încă doi ani.

La rîndul său, Tatu a introdus în contract o altă clauză, care stipula că dacă se va accidenta grav pe parcursul primului an şi nu-şi va mai găsi echipă după recuperare, atunci va primi garantat din partea Stelei o sumă importantă ca despăgubire.

Şi fără Tatu şi cu Tatu, Steaua tot plătea
Imediat după ce s-a accidentat, şefii roş-albaştrilor au anunţat că nu-l mai doresc, după care, ameninţaţi de brazilian şi de agentul acestuia că vor solicita la UEFA activarea clauzei, şi-au schimbat poziţia şi în ultimele două-trei luni au susţinut la unison: "Tatu poate să revină, să se antreneze cu noi, va încasa salariu şi cînd se va reface complet va evolua aici".

Toate acestea s-au întîmplat pentru că Tatu nu şi-a găsit echipă în această perioadă, iar Steaua risca să achite asigurarea din contractul brazilianului. Cum în orice condiţii, şi cu Tatu, dar şi fără el, Gigi Becali era obligat să-l plătească pe atacant, a preferat varianta de a-l readuce, sperînd că dacă se va reface sută la sută va putea să şi ajute cu ceva echipa.

Reghe misterios: "Nu cunosc situaţia lui, MM o ştie"
Din momentul în care Mihai Stoica şi Gigi Becali au început să anunţe că iau în calcul revenirea lui Tatu, Reghecampf a avut acelaşi răspuns de fiecare dată cînd a fost întrebat despre fotbalistul brazilian: "Tatu? Nu ştiu situaţia lui, Mihai Stoica o cunoaşte, nu eu mă ocup".

"Vamă": "Steaua n-a avut de ales"
Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei, a comentat la DigiSport reîntoarcerea lui Tatu, iar declaraţiile sale vin să confirme clauza ţinută în secret de Steaua: "Eu îl cunosc pe impresarul lui Tatu, e un om foarte inteligent. Şi de aceea cred că Steaua nu l-a achiziţionat acum pe Tatu, el a fost tot timpul al Stelei, care n-a avut de ales, mai cu seamă că nu văd unde ar putea să joace. Pe stînga sau pe dreapta e imposibil, în spatele vîrfului e Rusescu. Poate vîrf împins, că tot se doreşte la Steaua copierea Barcelonei".

Primele două ţepe au fost Andrey şi Elton
Nu e pentru prima dată cînd în actele de transfer ale unui fotbalist brazilian apar lucruri ciudate, în defavoarea Stelei. La începutul anului 2007, Mihai Stoica, care avea pe atunci drept de semnătură, îi aducea în Ghencea pe portarul Andrey şi pe Elton.

La 3 luni distanţă, Gigi Becali l-a dat afară pe manager, reproşîndu-i faptul că a angajat clubul la plăţi fabuloase către unele firme-fantomă, în acte apărînd "comision firme de consultanţă şi comision impresari".

"Dacă îmi tăiai mîna şi tot n-aş fi spus de MM că nu e corect. Băgam tot în foc pentru el, dar acum, cînd mă uit pe acte, văd că n-a fost corect. Să stau acum să-i fac belele lui MM? Nu, mă trag pe mine la răspundere, că eu am fost un prost. L-am lăsat să semneze pe sute de mii fără să-l verific, să-mi fie învăţătură de minte!", declara atunci Becali, care a refuzat ulterior să mai plătescă banii pentru aceste firme.

548349-operatiuni.jpg

Diferenţă de 2,4 milioane
Practic, odată dezvăluite toate operaţiunile financiare din transferurile celor doi, reiese clar că există o mare diferenţă între suma care a ajuns la cele două cluburi braziliene şi cea totală pe care Steaua urma să o achite. Corinthians şi Paranaense au cerut în total 1.150.000 de dolari pentru Elton şi Andrey, în timp ce Steaua urma să achite în total peste 3,5 milioane!

Reiese că restul de 2.425.000 de dolari erau direcţionaţi către firme de consultanţă sau către agenţi de jucători, mare parte din bani urmînd să ia drumul unui off-shore, astfel că destinaţia lor era, practic, necunoscută.

Ce a făcut Tatu la Steaua
- a jucat 38 de meciuri
- a marcat 5 goluri şi a oferit 4 pase de gol
- are o medie de un gol marcat la fiecare 570 de minute
- a bifat 19 etape consecutive fără gol marcat, intrînd în top 5 cei mai neprolifici atacanţi din istoria Stelei
- a avut o medie a notelor GSP de doar 5,45, cu care s-a clasat abia pe locul 19 în topul jucătorilor Stelei care au evoluat în sezonul trecut

Ar deveni cel mai bătrîn jucător de cîmp
Tatu va împlini în aprilie 31 de ani şi cum Tibi Bălan nu va mai face parte din lotul roş-albaştrilor, brazilianul va deveni veteranul de vîrstă al lui Reghecampf. Nici un alt fotbalist de cîmp nu e mai bătrîn ca Tatu, doar portarul Răzvan Stanca e "peste" sud-american, urmînd să împlinească 32 de ani pe 18 ianuarie.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (39)
ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  15 Ianuarie 2013, 02:31

@Ziarişti matematicieni: 1.125.000 + 2.150.000 = 3.275.000. Deci Steaua avea de plătit mai puţin de 3,5 mil. euro, nu mai mult. Iar Andrey: comision firmă 700.000 + comision impresari 125.000 = 825.000 euro. Elton: 500.000 + 800.000 = 1.300.000 euro. 825.000 euro plăţi Andrey + 1.300.000 euro plăţi Elton = 2.125.000 euro, nu 2.450.000 cum aţi scris voi.

andystar
andystar  •  06 Ianuarie 2013, 00:44

UN JUCATOR TERMINAT !

valentino_84
valentino_84  •  05 Ianuarie 2013, 20:40

MIMI GAY NU TREBUIE SA MANANCE SI EL

Vezi toate comentariile (39)
Comentează