FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Interviu EXCLUSIV cu Gritti: "E o idioţenie că am ştiut scorul final la Rapid - Petrolul"

Matteo Gritti are contract cu Petrolul pînă în vară. +5   FOTO
Matteo Gritti are contract cu Petrolul pînă în vară.

Articol de - Publicat marti, 13 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 13 martie 2012 01:42

Italianul adus pentru 6 luni la galben-albaştri spune că n-a fost chemat de procurori sau de poliţie pentru a da explicaţii în scandalul pariurilor ilegale. Şi anunţă că va da în judecată ziariştii elveţieni care au lansat în România subiectul legat de "trîntirea" partidei din Giuleşti, 2-0 pentru bucureşteni.  VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI!

Povestea a pornit duminică seara, după Rapid - Petrolul 2-0. O jurnalistă elveţiană, venită special la Bucureşti, l-a interogat imediat după partidă pe antrenorul oaspeţilor, Valeriu Răchită, despre trecutul noului portar ploieştean: implicat în mafia pariurilor în Italia şi Elveţia, suspectat că a importat practicile ilegale şi în Liga 1, cunoscînd rezultatul final al întîlnirii din Giuleşti. Ieri, goal-keeper-ul Petrolului a ieşit cu explicaţii, înaintea antrenamentului de după-amiază.

- Matteo, presa italiană şi cea elveţiană abundă de detalii legate de posibila ta implicare în mafia pariurilor. Ai dat pînă acum vreo explicaţie în cadrul anchetelor deschise acolo?
- Nu m-a întrebat nimeni o vorbă! Nimeni! Mi-e greu să cred că n-aş fi fost chemat să dau explicaţii dacă existau date despre implicarea mea în această poveste urîtă. Dar faptul că îi cunosc şi am fost coleg sau prieten cu doi dintre fotbaliştii anchetaţi a făcut ca numele meu să fie rostit, fără nici o probă, în dosarul partidelor trucate. Sînt curat şi n-am jucat în viaţa mea la pariuri!

"N-am discutat niciodată despre trucarea de meciuri"

- Numele lui Almir Gegici, pentru care există un mandat de arestare din decembrie 2011 pentru partide trucate în mai multe ţări, îţi spune ceva?
- Am fost colegi la Chiasso în sezonul 2007-2008. Şi am rămas amici în continuare după ce, anul următor, am plecat la Bellinzona. El m-a pus la un moment dat în legătură cu un agent dispus să-mi găsească o echipă în Turcia. Jucasem în Cupa UEFA contra lui Galatasaray, în toamna lui 2008, evoluasem bine şi se pusese problema să plec în campionatul turc. Habar n-am dacă era un agent licenţiat, dar, oricum, nu s-a concretizat nimic. Asta a fost toată colaborarea mea cu Gegici! Nu am discutat niciodată despre posibilitatea de a truca meciuri.

- Iar Filippo Carobbio, care e şi el cercetat în ancheta deschisă la Bergamo?
- Cu Filippo mă ştiu de cînd aveam 12 ani şi eram colegi la juniorii Atalantei. Înţelegeţi, asta e singura mea "vină", că-i cunosc pe aceşti oameni! Gegici nici nu mai ştiu pe unde e acum, probabil prin Bosnia pe undeva.

"Numele meu nu apare în nici o interceptare telefonică"

- Media elveţiană vorbeşte despre faptul că ar exista şi nişte interceptări telefonice în care se pomenea de numele tău în cazul partidelor trucate pentru pariuri.
- Nu apare în nici o interceptare din zeci de convorbiri cercetate de procuratură, cum am înţeles şi eu din presă! Păi, am fost în Italia pînă în urmă cu o lună, nu era foarte simplu să fiu adus la audieri, dacă era ceva necurat? Iar acum sînt în continuare foarte uşor de găsit, la antrenamente, la meciuri, cine ar dori să discute cu mine într-o anchetă n-ar avea mult de alergat după mine! Nu fug de nimeni, nu m-a căutat nimeni, despre ce vorbim?! Despre invenţiile şi conexiunile stupide făcute de nişte jurnalişti elveţieni, pe care am să-i dau în judecată, inclusiv pentru tîmpenia spusă despre partida Rapid - Petrolul!

"Nu sînt robot, poate voi face erori, dar de ce să nasc suspiciuni?"

- Că ai ştiut scorul final, 2-0?
- Da! O idioţenie! Să vină oricine cu probe că am ştiut, n-am nici o problemă, dar în caz contrar să răspundă la tribunal! Am discutat deja cu avocatul meu şi vom urma calea legală, cu discreţie, fiindcă nu vreau să mai discut public despre această chestiune, şi aşa s-a exagerat destul pînă acum.

- Dar eşti conştient de faptul că orice greşeală a ta, ca portar, va naşte suspiciuni majore?
- Nu sînt robot, poate voi face şi erori, dar am încredere în forţele mele, antrenorii mi-au spus că am apărat bine cu Vaslui şi cu Rapid, de ce să fiu îngrijorat în condiţiile astea? Am venit la Petrolul ca să arăt că sînt un portar serios!

"Nu ne-a sesizat nimeni în privinţa lui Gritti. Probabil că nu e clarificată situaţia lui. Pentru a da pe cineva în urmărire generală prin Interpol spre a fi arestat trebuie probe clare, nu vrăjeli" ( Ioan Hurdubaie, ofiţer integritate FRF)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (53)
vointasibiu
vointasibiu  •  13 Martie 2012, 22:08
Postat de ucard pe 13 Martie 2012, 17:40

E stupid ce vor sa transmita cei la gsp prin acest articol. Mafia pariurilor nu pune pariu pe scor exact. Este prea mare riscul. Merg la cote mai mici, nu implica foarte multi jucatori. Faptul ca undeva s-a pariat o suma mai mare de bani pe un scor exact nu spune prea multe. De exemplu, corect este ca inainte de meci sa se prezinte o statistica cu aceste decalaje si nu dupa. Poate ca cineva a omis ca s-a pariat o suma mare de bani si pe 1-0. Eu nu vreau sa spun ca nu exista meciuri aranjate, dar articolul asta e o facatura aducatoare de trafic. Penibil. Legat de prestatia portarului, cele 2 goluri au fost luate pe greseli de fundasi

in italia primul meci suspect a fost inter-lecce care s-a terminat 1-0 dar ar fi trebuit sa se termine cu rezultatul de 4-0.Insa fundasii leccesi au refuzat sa faca blat ,doar portarul era implicat. De la acel meci a inceput scandalul in Italia.....Asa ca se blateaza orice:1 X 2 under over rez exact etc.....In Italia erau mai bine organizati decat "cooperativa " de la noi dinainte de 2000 Diferenta e ca in italia i-au gasit,si incet incet platesc ,in schimb la noi cooperativa s-a dizolvat si nimeni n-a platit pt blaturile care au falsificat fotbalul romanesc ,ba mai mult sunt inca bine mersi in fotoliile de conducere

cris4co
cris4co  •  13 Martie 2012, 21:51

Gritti welkome to another world!

crystyanbet
crystyanbet  •  13 Martie 2012, 20:07

asa e!poate o fi stiut ca bate Rapidul ceea ce era usor de anticipat dar nu avea cum sa stie rezultatul ,putea sa fie 3-0 sau alt scor

Vezi toate comentariile (53)
Comentează