FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Interviu » Matteo Lignani: "Am fost foarte surprins cînd managerul meu mi-a spus de interesul CFR-ului"

Articol de GSP - Publicat luni, 10 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 10 septembrie 2012 15:39

Împrumutat de Livorno pentru un sezon, mijlocaşul de 21 de ani n-a ezitat în momentul în care a primit o ofertă de la campioana României.

Matteo Lignani a ales Liga 1 pentru a-şi relansa cariera. La 18 ani, mijlocaşul italian i-a atras atenţia lui Carlo Ancelotti, care l-a chemat la Londra pentru un trial pe Stamford Bridge. Pretenţiile celor de la Livorno i-au dezarmat însă pe oficialii lui Chelsea. Lignani a mai primit o lovitură, în sezonul trecut, cînd a lipsit 7 luni din cauza unei accidentări grave. Italianul speră să fie ferit de ghinioane la Cluj.

- Matteo, cum ai reacţionat cînd ai aflat de oferta celor de la CFR?
- M-am gîndit imediat că este o ocazie extraordinară pentru mine, pentru că ştiu că e un club foarte important în România. Apoi ştiam de evoluţiile lor din Liga Campionilor şi bineînţeles că toată Italia a aflat de ei după ce au bătut Roma pe "Olimpico".

- Doreai să pleci din Italia?
- Simţeam că am nevoie de o altă experienţă, iar dintre toate ofertele pe care le aveam, cea de la CFR era cea mai intrigantă. Mi-am dorit imediat cum am auzit de ofertă să mă aşez la masa negocierilor. Să ştii că am fost foarte surprins cînd managerul meu mi-a spus de interesul lor. În Italia se intra deja în ultima săptămînă de mercato şi trebuia să iau o decizie cît mai rapid.

- Te-ai uitat pe lot înainte să alegi? A contat că sînt mulţi străini în lot?
- Deloc, să ştii. Cunoşteam unele lucruri despre CFR, dar nu credeam că sînt atîţia străini în echipă. Nu m-ar fi deranjat nici să vin la o echipă plină de români, dar recunosc că, pentru un jucător străin, acomodarea poate fi mai uşoară în situaţia de faţă.

- Lămureşte-i pe fanii CFR-ului, ai 21 sau 22 de ani?
- Eh, eterna poveste. Nu ştiu de unde a pornit toată această nebunie. Eu sînt născut în 1991, deci am 21 de ani. Pe un site cineva a greşit probabil, iar de acolo greşeala a persistat. Ah, şi încă ceva. Aştept în continuare felicitările tuturor pentru că vineri a fost ziua mea (rîde).

- Nu ţi-e teamă puţin de acest pas? Pleci pentru prima oară din Italia.
- Nu mai este un secret pentru nimeni, fotbalul italian este acum în criză. Se întîmplă mai multe lucruri şi este greu să te impui acolo. Jucătorii puternici sînt transferaţi de noile puteri financiare din Europa, dar şi aşa este destul de complicat pentru un tînăr. M-am bucurat enorm că am ajuns la Cluj şi am descoperit un oraş care se aseamănă foarte mult cu cele din Italia. Este un oraş elegant şi liniştit, exact ceea ce aveam nevoie pentru a mă concentra doar la fotbal.

A dat probe la Chelsea
- Îţi mai aduci aminte primul meci din Serie A? Ai debutat împotriva celor de la Lazio.
- Bineînţeles, nu voi uita niciodată acea zi. Aveam doar 18 ani şi mi se împlinea un vis, la fel cum sper ca într-o zi să pot juca în Liga Campionilor. Cînd am ajuns la Cluj, lista pentru acest an era deja făcută, nu ştiu dacă se mai pot face schimbări, dar mi-aş dori enorm să pot juca la un moment dat în această competiţie a echipelor de top.

- Ai început fotbalul de mic?
- Da, la 5 sau 6 ani, nici nu mai ştiu exact. În Italia se face performanţă doar dacă ai bazele ca fotbalist, chiar dacă sînt unele excepţii, rare totuşi. Nu ştiu cum am ajuns să joc fotbal, dar pot să îţi spun că tatăl meu este un mare pasionat de fotbal, aşa că tind să cred că influenţa a venit din partea lui.

- Şi, după mai mulţi ani, ai ajuns la un pas de Chelsea.
- Da, în cele din urmă este o poveste tristă pentru mine. Am fost în probe acolo, toată lumea a fost încîntată, Ancelotti era foarte mulţumit de ce am arătat la acele probe, dar apoi, din cîte am înţeles, cei de la Livorno au cerut o sumă mare de bani şi totul a căzut. Am fost dezamăgit şi apoi a mai venit şi necazul de anul trecut, cînd am stat 7 luni pe margine din cauza unei rupturi de ligamente la genunchi. Dar gata, acum vreau să o iau de la capăt şi să uit toate părţile negative!

- Ce tip de jucător eşti?
- Sînt un fotbalist care aleargă foarte mult, sînt un mijlocaş atras şi de partea ofensivă, dar şi de cea defensivă. Un model pentru mine este Marchisio, idolul meu în materie de fotbal, probabil şi pentru că sînt un mare fan al lui Juventus.

"Părinţii m-au susţinut cînd au aflat că voi juca în România. S-a vorbit mult pe seama românilor din Italia, dar pe mine nu mă interesează aceste lucruri"
Matteo Lignani, mijlocaş CFR

"Sînt tipul de jucător care iese cu tricoul ud de pe teren şi la finalul meciului, dar şi al antrenamentului"
Matteo Lignani, mijlocaş CFR

6 jucători a transferat CFR pe final de mercato: Lignani, Martinez, Bjelanovici, Godfred, L. Alberto şi Aguirregaray

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (12)
cfrclujole
cfrclujole  •  11 Septembrie 2012, 23:37
Postat de kiddu90 pe 10 Septembrie 2012, 18:10

În mod normal, acum CFR nu mai are nevoie de ajutorul arbitrilor. Oricum ciobanul nu ia titlul şi se va oftica iar. El vrea titlul doar pentru bani, nu pentru gloria echipei patronate de el. Dar în veci nu va pleca.

Nu au avut niciodata dar voi fiind obisnuiti cu asa ceva, credeti ca toti au "nevoie" de ceva....:)))

elsopotyi
elsopotyi  •  11 Septembrie 2012, 09:35

VALIZELE, DESAGALE LE SCOTEA GIGIGI PENTRU U CLUJ.E VORBA DE 1.700.000 EURO, CAM PENSIA DE 5.6666 DE MEDICI PRIMARI DUPA 41 ANI MUNCA SI 17 ANI SCOALA.ASTA PENTRU VITEZI DE LA U CLUJ.

cj1960i
cj1960i  •  11 Septembrie 2012, 04:10
Postat de imperator pe 10 Septembrie 2012, 16:49

Corect, se vede că interviul a fost luat de un bărbat, o femeia l-ar fi întrebat şi dacă ăi plac româncele ! : ))

Comentariul tău...SI EL RASPUNDEA: DA UNGUROAICELE

Vezi toate comentariile (12)
Comentează