FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

Interviu » Săndoi vede o schimbare urgentă la Craiova: "Afară cu stranierii, băgaţi tinerii!"

Săndoi crede că a venit momentul ca Universitatea să mizeze pe tinerii români
Săndoi crede că a venit momentul ca Universitatea să mizeze pe tinerii români

Articol de - Publicat vineri, 08 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2011 13:26

Prezent aseară la meciul în care Universitatea a fost surclasată şi de Pandurii, fostul căpitan al Craiovei, Emil Săndoi, vorbeşte despre şansele alb-albaştrilor de a se mai salva de la retrogradare


- Domnule Săndoi, unii au început să spună că suporterii craioveni ar trebui să înceapă să aprindă deja o lumînare...
- Nu cred că e cazul, speranţe ar mai fi. Sigur că şi pe mine m-a surprins neplăcut ce s-a întîmplat. M-aş referi la jucătorii pe care-i cunosc de la tineret: Gîngioveanu, Mihai Costea, fotbalişti care la lot au demonstrat competenţă în faţa unor adversari de talie internaţională şi pe care acum i-am regăsit într-un vizibil regres.

- Craiova a fost bătută la scor de "lanternă", a pierdut fără drept de apel acasă cu Pandurii şi are în faţă deplasarea în Giuleşti. De ce să mai spere suporterii olteni?
- Următoarele două-trei meciuri vor fi decisive, la finalul lor vom primi cu toţii un răspuns. Ţin să subliniez însă un lucru care mi se pare foarte ciudat. Faptul că Universitatea cu o echipă nouă a avut o prestaţie dătătoare de speranţe în prima etapă cu Steaua şi-apoi, pe măsură ce s-au mai omogenizat relaţiile de joc, exprimarea a fost din ce în ce mai slabă în loc să se îmbunătăţească. Nu-mi explic cum de e posibil.

- Ce credeţi că s-ar mai putea face în condiţiile în care nici schimbarea antrenorului n-a adus nici un reviriment?
- Cred că transferurile din această iarnă făcute în pripă n-au fost cele mai inspirate. Stranierii aduşi nu au dovedit pînă acum mai nimic. Poate că a venit timpul ca responsabilii de la echipă să se reorienteze spre tinerii din lot, să le dea mai multe şanse. Mi-e imposibil să cred că nu se găsesc fotbalişti crescuţi la club care să aibă evoluţii cel puţin de nivelul acestor jucători aduşi din afară. Degeaba or avea ei experienţă dacă nu o şi arată! De exemplu, în cazul lui Florin Gardoş simţeam că e pregătit să evolueze la un nivel mult mai înalt şi uitaţi-vă ce ascensiune a avut în 6 luni. La Craiova trebuie regîndită încă de pe acum strategia pentru viitorul sezon, ar trebui să se mizeze mai mult pe căutarea în ligile inferioare a unor fotbalişti care promit.

Pe ce stranieri contează Craiova în 2011: Marco Zoro, Danijel Subotici, Wendel Gomes, David Lopes, Walter Lopez

Cei mai talentaţi tineri pe care i-ar putea arunca în luptă Universitatea în acest moment:
- Mihai Roman - va împlini 19 ani în mai, poate evolua atît ca atacant, cît şi în bandă. Considerat unul dintre cele mai promiţătoare tinere talente din curtea Ştiinţei. În acest sezon a prins două meciuri în campionat în mandatul de antrenor al lui Aurică Ţicleanu şi unul cu Victor Piţurcă în Cupă. În total, în Liga 1, are deja 5 partide pentru alb-albaştri.
- Costinel Gugu - în vîrstă de 18 ani, a fost promovat în această iarnă la seniorii Universităţii de la echipa a doua. E stoper şi oltenii îl aseamănă deja cu Valerică Găman.
- Olivian Surugiu - mijlocaş de bandă de 20 de ani adus ca mare speranţă în vara lui 2009 de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu.
- Geo Mişu - component al lotului Under 17 care s-a calificat recent la Euro, de meserie fundaş central, poate evolua şi în bandă.
- Cătălin Crăciun - atacant, 19 ani. Devenise o prezenţă regulată în lotul alb-albastru pentru meciurile din campionat, însă o accidentare gravă la genunchi l-a scos din circuit. Şi-a reluat pregătirile în această iarnă. Are 13 partide în Liga 1 şi era unul dintre pariurile lui Ilie Balaci în vremea în care acesta era manager în Bănie.

Cum ar putea arăta Craiova în Giuleşti dacă Reghecampf ar ţine cont de sugestiile lui Emil Săndoi:
S. Lung jr. - Dănănae, Gugu, D. Stoica, Buşu - Gîngioveanu, Ologu, Prepeliţă, Firţulescu (Surugiu) - Fl. Costea, M. Roman

Programul Craiovei în următoarele 3 runde:
Et. 25 - Rapid (d)
Et. 26 - FCM Tg. Mureş (a)
Et. 27 - U Cluj (d)

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (7)
axl-13bv
axl-13bv  •  08 Aprilie 2011, 20:40

nu straini .daca nu era zoro eram batuti la fiecare meci cu 5-6 la zero.AFARA trebuie dat i oameni lui piturca care dorm pe teren gen dorel stoica care a gresit mai mult voit in ultima vreme.PAREREA MEA SI SA NU MI-O LUATI IN NUME DE RAU CACI AS MURI PTR. ECHIPA ASTA stoica, gingioveanu costea mihai,si cred ca mai sunt nu ii vede nimeni ca joaca ptr. retrogradarea echipei cum le dicteaza seful lor piturca.La FC BRASOV ,ILIES LA 38 DE ANI ALEARGA INTRUN MECI CIT TOTA ECHIPA NOASTRA LA UN LOC.AFARA CU PENSIONARI SI LA NOI SA JOACE COPII CA SUNT MULT MAI DEVOTATI CULORILOR ALB-ALBASTRE.

fishman75
fishman75  •  08 Aprilie 2011, 16:34

cand a inceput campionatul am crezut ca este loc de o figura frumoasa mai ales ca am inceput binisor turul................ce a urmat dupa este dezastrul de care vinovat este in primul rand mititelu,piturca si apoi jucatorii astia de doi lei care au fost adusi la echipa..........divizia B e un lucru frumos pe langa desfiintarea echipei pt atatea datorii existente si care sa fim sinceri nu au cum sa fie platite de un mititel care nu mai are suport financiar.....daca prin absurd scapam de desfiintare ar trebui lucrat numai cu jucatorii mentionati mai sus plus max 3 din astia mai vechi si ma refer la Prepelita,Dananae si S.Lung j..........restul afara sau vanduti......

danijel_subotic
danijel_subotic  •  08 Aprilie 2011, 16:34
Postat de safty04 pe 08 Aprilie 2011, 13:55

netoiu un dinamovist ne-a tinut pe locurile 4-5.,acum marele brutar ne duce in B.asta este strategia sa poata vinde toate gloabele sa mai ia niste bani.preamititelu cine ziceai ca este groparul STIINTEI?

Ai dreptate

Vezi toate comentariile (7)
Comentează