FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV GSP

INVAZIA

Articol de , - Publicat miercuri, 30 decembrie 2009 00:00


Aseară, Petrescu a semnat contractul pe 3 ani cu Krasnodar, pe un salariu de 1,5  milioane de euro pe an. El vrea să aducă 6 nume mari din Liga 1. Presa rusă l-a descris, amuzată, ca pe “un antrenor ce seamănă leit cu agentul Mulder din Dosarele X”.

Petrescu vrea să ia cu el la Kuban şase piese grele din Liga I: Bilaşco, Galamaz, Marius Constantin, Costin Lazăr, Spadacio şi Gigel Bucur

Dan Petrescu a plecat ieri spre Krasnodar cu lista de achiziţii în buzunar! Surse apropiate fraţilor Becali, impresarii care se vor ocupa să rezolve transferurile dorite de "Bursuc", au dezvăluit pentru Gazetă că fostul antrenor al Unirii vrea să o promoveze pe Kuban în prima ligă cu nu mai puţin de şase dintre cei mai bine cotaţi fotbalişti ai Ligii I.

Doi sînt de la Urziceni, căpitanul Galamaz şi golgeterul Bilaşco, fotbalişti de care campioana a anunţat că e dispusă să se despartă "în cazul în care ni se oferă preţul corect". Petrescu mai doreşte să aducă în Rusia tripleta giuleşteană Marius Constantin - Costin Lazăr - Spadacio. Primul a intrat în ultimele 6 luni de contract şi ar putea semna oricînd cu altă echipă. Aducerea celorlalţi doi rapidişti pare mai complicată, George Copos dorind să renunţe numai la unul dintre ei şi doar în schimbul a 2 milioane de euro!

Cel de-al şaselea fotbalist din Liga I de pe lista lui Dan e Gigel Bucur, vîrful lui Poli Timişoara, unul dintre "copiii" lui Petrescu de pe vremea cînd acesta o antrena pe Sportul Studenţesc. 

Cum în Liga a II-a din Rusia echipele nu pot avea în primul "11" decît maximum 3 străini, Petrescu plănuieşte să scape de cei 9 stranieri pe care Kuban îi are în acest moment în lot ca să facă loc importurilor din Liga I.

Marius Bilaşco (28 de ani)
- 43 de goluri în 240 de meciuri în Liga I
- unul dintre cei mai constanţi fotbalişti ai campioanei şi cel mai bun marcator din tur al Unirii în toate competiţiile
- cota de transfer pe transfermakt.de: 1,3 milioane de euro

Costin Lazăr (28) de ani
- 12 goluri în 189 de meciuri în Liga I
- locul doi pe postul său în Top Gazeta pe sezonul trecut, după N'Doye
- cota de transfer pe transfermakt.de: 2,75 milioane de euro

George Galamaz (29 de ani)
- 175 de partide în Liga I şi 10 goluri marcate
- căpitanul Unirii a fost desemnat în vară cel mai bun fundaş central al Ligii I, conform Top Gazeta
- cota de transfer pe transfermakt.de: 1,4 milioane de euro

Gigel Bucur (29 de ani)
- 89 de goluri în 194 de meciuri în Liga I
- golgeterul campionatului în sezoanele 2006-2007 şi 2008-2009
- selectat în Top Gazeta pe 2009 în perechea ideală de atacanţi a Ligii I
- cota de transfer pe transfermakt.de: 3,5 milioane de euro

Marius Constantin (25 de ani)
- 167 de meciuri în Liga I şi un gol marcat
- în ciuda vîrstei, e printre cei mai experimentaţi stoperi din campionatul nostru
- cota de transfer pe transfermakt.de: 1,15 milioane de euro


Juliano Spadacio (29 de ani)
- 19 goluri în 50 de jocuri în prima ligă
- golgeterul Rapidului în sezonul trecut, cu 16 goluri, locul trei în clasamentul general
- la finele primului său sezon în Liga I brazilianul a fost ales în Top Gazeta cel mai bun mijlocaş ofensiv din Liga I
- e dorit şi de Sporting Lisabona, unde a fost recomandat de cel care l-a adus la Rapid, Jose Peseiro
- cota de transfer pe transfermakt.de: 2,8 milioane de euro

FLASH

Stă mai mult pe drumuri
Sistemul competiţional în Rusia îi va da bătăi de cap lui Dan Petrescu. Se joacă preponderent sîmbătă - miercuri, iar deplasările se efectuează doar cu avionul, curse de cel puţin 3-4 ore din cauza distanţelor foarte mari. Pentru a se stabili un oarecare echilibru, echipele din Rusia joacă două etape pe teren propriu, iar următoarele două în deplasare. (Cătălin Gheorghiu)

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (34)
paul_bobo
paul_bobo  •  31 Decembrie 2009, 19:53

da.....tare interesant......ce nume mari.....forta dinamo..

 •  31 Decembrie 2009, 00:00

PETRESCU! - ARE NEVOIE DE 1-2 ANI MAXIM SI O SA AUZITI DE ECHIPA ASTA MAI MULT DECAT ECHIPELE GERMANE SAU PORTUGHEZE (LIGA I DAR DE MANA -II-A)-ASCULTATI-MA CA TOT EU AM PREZIS TAMPENIA DIN CAPU' LU MUTU INCA INAINTE DE RATAREA 11M-ului , DE PROSTIA SI INCOPETENTA LUI TUDOR (marele arbitru) SI MULTE ALTELE. URMARITI TRASEUL LUI KRASNODAR (singura mea teama este legata de rabdarea patronului de acolo-sper sa aiba)

 •  30 Decembrie 2009, 23:18

Nu credeam ca voi spune asa ceva vreodata,sunt stelista,dar ce a facut DAN PETRESCU cu echipa URZICENI si cu acei fotbalisti minunati chiar si cu MM,nu-i departe de Becali.Bine ca a facut-o pe victima,s-o faca si acolo unde este sa vedem daca-i merge.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează