FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Fostul patron, decepționat de ce a întâlnit la Dinamo: „Scăpau prin cluburi... Dădeau un gol și deja se credeau dumnezei! Au rămas 2-3 din zecile pe care i-am format”

Ionuț Negoiță a vândut jucători de peste 6 milioane de euro la Dinamo / Sursă foto: Arhivă GSP
Ionuț Negoiță a vândut jucători de peste 6 milioane de euro la Dinamo / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de , , - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 14:36 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 18:02

Ionuț Negoiță, fostul finanțator de la Dinamo, a atins în interviul acordat recent Gazetei și subiectul legat de academia clubului pe care l-a patronat timp de șapte ani. Negoiță se declară dezamăgit atât de antrenorii din mediul juvenil, cât și de mentalitățile tinerilor fotbaliști formați de „câini”.

Dinamo mai punctează doar sporadic la nivel de copii și juniori, iar vremurile în care roș-albii împărțeau supremația cu Viitorul sunt departe. Clubul n-a mai produs în ultimii ani fotbaliști care să facă pasul în străinătate, iar condițiile de la Academie s-au deterioriat simțitor, conform diverselor relatări făcute de oamenii ancorați la „fenomenul Dinamo”.

Cornel Dinu scoate în evidență un detaliu ce-ar putea crea implozie la Dinamo: „Duce la dezbinare!”
DINAMO
Cornel Dinu scoate în evidență un detaliu ce-ar putea crea implozie la Dinamo: „Duce la dezbinare!”

Ionuț Negoiță le-a dezvăluit reporterilor GSP de ce a rămas decepționat în urma anilor în care a finanțat grupele de copii și juniori din cadrul clubului.

Negoiță, dezamăgit de mentalitățile peste care a dat la Academia lui Dinamo: „Trebuie să-i crească cineva! Dădeau un gol și deja se credeau dumnezei!”

„Vedem și fotbaliștii români... Au fost câteva tentative de a merge în campionate puternice, dar n-a confirmat niciunul, din păcate. Asta spune multe despre faptul că formarea e făcută cum e făcută.

Mi-aduc aminte că am dat multă importanță și academiei și formării de jucători tineri. Mă uit acum la meciuri prin Liga 1 și văd că mulți dintre tinerii de atunci, juniorii pe care noi i-am crescut, joacă pe la alte echipe. Sau cum ar fi la Dinamo Ahmed Bani... Câți au mai rămas? Vreo 2-3, din zecile pe care i-am format.

Dinamo a avut și are copii valoroși, reușeam să-i aducem relativ ușor, pentru că le plăcea ideea de Dinamo, dar trebuie să-i crească cineva!

Tentațiile sunt mari în București. Scăpau prin cluburi... Cum dădeau un gol sau aveau ceva rezultate, deja se credeau dumnezei. Ei nu înțelegeau că e doar începutul și mai e mult până departe. Ca urmare, mediul și exemplul celor din jur sunt nu tocmai potrivite pentru creșterea corectă a jucătorilor de viitor”, a declarat Negoiță, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Dinamo, locul 24 pe țară în prezent

În ultima clasificare a academiilor de copii și juniori, realizată de FRF în vara lui 2023, Dinamo se situa abia pe locul 24 la nivel național. Academia clubului în insolvență din Superligă înregistra o scădere drastică - 76 de puncte de la 86.6 în 2022, semn că problemele financiare din Ștefan cel Mare au afectat grav și sectorul juvenil al clubului.

Negoiță a vândut jucători de peste 6 milioane de euro

În perioada 2013-2020, în perioada în care Negoiță a stăpânit clubul, s-au obținut peste 6,6 milioane de euro pe fotbaliști produși exclusiv de Dinamo sau luați de la o vârstă fragedă și care și-au terminat junioratul în Ștefan cel Mare. Fără a mai pune la socoteală diverși tineri exportați încă de la 16-17 ani, care nici n-au ajuns la echipa mare, și au adus fiecare câte 200.000 de euro, în medie, în club.

Dorin Rotariu, Ionuț Nedelcearu, Valentin Costache și Steliano Filip sunt patru dintre fotbaliștii cedați pe sume importante în „epoca Negoiță”.

42 de fotbaliștiau fost promovați de la Academia Dinamo la formațiile din primele două ligi din România în perioada 2013-2020

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Cornel Dinu scoate în evidență un detaliu ce-ar putea crea implozie la Dinamo: „Duce la dezbinare!”

Inedit: cum vrea Kopic s-o scoată pe Dinamo din criză » „Azi am decis să facem ceva puțin diferit”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
Nimeni11
Nimeni11  •  12 Aprilie 2024, 19:59

Nea *** ai furat cu insolventa vrei 18 miloane de euro,plus un teren la Saftica pe care nici alti puscariasi dovediti nu au incercat sa il aiba.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reddog1963
reddog1963  •  12 Aprilie 2024, 19:34

Tu ai facut *** praf cat ai fost patron, ai 90% vina in legatura cu situatia actuala a clubului, nu mai da niciun interviu stai *** in banca ta sa u la p7acarie unde ti-e locul tie si lu frate-tu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brentford
brentford  •  12 Aprilie 2024, 18:45

"Tentațiile sunt mari în București. Scăpau prin cluburi... Cum dădeau un gol sau aveau ceva rezultate, deja se credeau dumnezei." - Pai,nenea Negoita,de aceea intr-un club de fotbal profesionist trebuie sa ai oameni care sa scoata maximum din jucatori. Nu am auzit ca vreun jucator de la Farul sa fie orbit de aceste tentatii,mai ales ca in perioada estivala Constanta este mult peste capitala la nivel de distractii.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează