FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Istoria ţine cu Steaua » Trupa lui Reghecampf mai are un argument puternic ca să spere la titlul din acest sezon

Succesul din derbyul cu CFR i-a asigurat Stelei un avans confortabil în clasament
Succesul din derbyul cu CFR i-a asigurat Stelei un avans confortabil în clasament

Articol de - Publicat marti, 09 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 08 octombrie 2012 21:37

Niciodată în ultimul sfert de veac, o echipă care s-a aflat la mai mult de 6 puncte în urma liderului n-a cîştigat titlul, iar contracandidatele Stelei la cîştigarea campionatului au un pasiv minim de 7 puncte.

Victorie cu Rapid, victorie cu Petrolul, victorie cu CFR, locul 1 la distanţă mare de rivalele tradiţionale Dinamo şi Rapid şi la fel de mare şi faţă de alte două grupări care îşi anunţaseră candidatura la cîştigarea campionatului: CFR şi Vaslui.

Această situaţie o face pe Steaua mare favorită la cîştigarea titlului. Motivul? Niciodată în istoria ultimelor 25 de campionate, o echipă care a terminat pe primul loc la final nu s-a aflat pe parcursul întregului sezon, indiferent de etapă, la o distanţă mai mare de 6 puncte faţă de prima poziţie.

Dinamo sau Rapid ar putea veni la 7 puncte
Acum, Vaslui se află cel mai aproape, la 9 puncte, însă Dinamo sau Rapid ar putea veni la 7 lungimi de Tănase şi compania. Cele două se vor întîlni în meci direct pe 22 octombrie, iar cine va cîştiga restanţa va face 21 de puncte, Steaua avînd acum 28.

Chiar şi aşa, dacă se va păstra această regulă, atunci nici una dintre cele 4, Dinamo, Rapid, CFR şi Vaslui, nu va putea să ia titlul. Şi Astra e în această situaţie, echipă aflată la 7 puncte în spatele trupei lui Reghecampf. Singura adversară în joc a Stelei ar rămîne Pandurii, care are cu 3 puncte mai puţin, iar etapa viitoare o aşteaptă pe Steaua chiar la Tg. Jiu.

527807-caseta-1.jpg

În 2004 a pierdut cu avans de 5 puncte
Chiar dacă are de partea ei istoria ultimilor 25 de ani, Steaua a trăit un coşmar în urmă cu 9 sezoane. Cu Piţurcă antrenor şi cu Becali la primul an ca patron, în 2003-2004, Steaua a pierdut titlul chiar dacă, tot după 11 etape, ca şi acum, avea un avans de 5 puncte faţă de Dinamo. La final, Steaua s-a clasat pe 2, la nu mai puţin de 6 puncte în spatele rivalei din Ştefan cel Mare!

La ce distanţă e Steaua de contracandidatele la titlu
Adversar Distanţă
Vaslui: 9
Dinamo: 10
Rapid: 10
CFR: 12

"Gata, campionatul s-a terminat! Aduceţi-ne şi titlul, dar şi nişte echipe mai puternice cu care să jucăm. În plus, lăsaţi-ne să ne pregătim de Champions League!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Chiar dacă e la 12 puncte în spatele nostru, tot cu CFR ne vom bate pentru titlu. O să recupereze jucătorii importanţi şi mai sînt 23 de etape, mai mult de dublu faţă de cît s-a jucat" ( Mihai Stoica, manager general Steaua)

"Doar Dinamo o mai poate opri pe Steaua din lupta pentru cîştigarea campionatului. Dacă Dinamo cîştigă restanţa cu Rapid şi cîştigă şi cu Steaua, atunci are şanse la titlu" (Cristi Borcea, fost acţionar Dinamo)

"Campionatul s-a terminat deja. Titlul e luat. Steaua joacă fotbal adevărat şi am toată consideraţia faţă de modul în care cîştigă meciurile. Bravo ei!" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

4 sezoane în ultimii 25 de ani au avut pe primul loc aceeaşi echipă de la început pînă la final: Steaua, de două ori (1988-1989, 1995-1996) şi Dinamo, tot de două ori (1999-2000 şi 2006-2007)

11 titluri a cîştigat Steaua în ultimii 25 de ani, primul fiind în 1987-1988, iar ultimul în urmă cu 6 ani, în vara lui 2006

Acum 16 ani a recuperat cel mai mult
În ultimul sfert de veac, Steaua a reuşit să ia titlul şi într-un sezon în care a început foarte prost, nu foarte bine, ca acum. S-a întîmplat în 1996-1997, cînd, după 3 etape, echipa pregătită atunci de Dumitru Dumitriu era pe locul 14, la nu mai puţin de 5 puncte în spatele liderului Dinamo. Cu toate acestea, la final, Steaua a devenit campioană.

Se apropie Derby de România
Chiar dacă a trecut peste un program greu, pe Steaua o va aştepta şi după întreruperea campionatului datorată echipei naţionale un traseu extrem de dificil. În Liga 1 se va duela cu Pandurii, iar pe 4 noiembrie va disputa derby-ul cu Dinamo, în Europa League va avea "dubla" cu Molde, care poate deveni decisivă pentru calificare, iar în Cupa României se va duela cu Chiajna pentru accesul în sferturile de finală.

Steaua în următoarea lună
Data Meciul Competiţia
21 octombrie: Pandurii - Steaua, Liga 1
25 octombrie: Steaua - Molde, Europa League
28 octombrie: Steaua - Bistriţa, Liga 1
31 octombrie: Chiajna - Steaua, Cupa României
4 noiembrie: Steaua - Dinamo, Liga 1
8 noiembrie: Molde - Steaua, Europa League
11 noiembrie: Viitorul - Steaua, Liga 1

527808-caseta-2.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Steliştii să nu se creadă campioni!"
Antrenorul care a cîştigat Cupa Campionilor cu Steaua, Emeric Ienei, îi avertizează pe roş-albaştri că nu e momentul să se considere cîştigători al campionatului. "Mai sînt foarte multe partide de disputat. Ei au luat o opţiune serioasă, dar nu au luat titlul! Steaua a fost superioară, dar CFR doar s-a mulţumit să se apere, a încercat să apere acel 0-0", a declarat Ienei pentru ziare.com.

"Gardoş a jucat fără greşeală!"
Managerul Stelei, Mihai Stoica, l-a remarcat pe stoperul Florin Gardoş, după întîlnirea cu CFR. "Şi duminică seară am fost nevoiţi să facem trei schimbări în linia defensivă. Mă bucur că noi avem jucători de valori apropiate şi nou-intraţii s-au descurcat foarte bine. Gardoş a făcut un meci excelent, exact ca şi în partida din Europa League, cu FC Copenhaga. El a jucat pentru prima dată în cuplu cu Szukala şi au făcut-o foarte bine!", a spus MM la GSPTV.

CFR a avut penalty
Fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Dan Lăzărescu, consideră că arbitrul italian de la derby, Mauro Bergonzi, ar fi trebuit să acorde un penalty pentru clujeni la scorul de 0-0. "Se vede clar pe reluare cum Georgievski îl faultează pe Rui Pedro. Clar, trebuia acordată lovitură de pedeapsă!", a spus Lăzărescu la DolceSport. După meci, Ioan Andone a comentat şi el faza: "Eu nu am văzut exact ce s-a întîmplat, eram foarte departe, dar jucătorul mi-a spus că a fost fault şi îl cred".

Reghe a plecat la Milano
Tehnicianul stelist a profitat de pauza pentru meciurile echipei naţionale şi a plecat pentru două zile la Milano împreună cu soţia sa, Anamaria Prodan. "Reghe mi-a făcut o surpriză fantastică, nu am ştiut nimic. El a cumpărat bilete de avion, s-a ocupat de tot", a declarat Anamaria. Cei doi vor reveni în ţară miercuri seară.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva! Nu accept”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva! Nu accept”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (149)
hmmmm
hmmmm  •  09 Octombrie 2012, 14:30

Putina modestie si seriozitate nu strica, sa nu ne pregatim ca Dinamo - abia au trecut 11 etape.

7h0r
7h0r  •  09 Octombrie 2012, 12:06

Si iata cum Steaua in ultimii 10 ani n-a ramas pe langa podium decat in 3 ani :)) ca mai erau frustrati paici care strigau ca ne-a facut ciobanul o echipa de locul 6 :))

daveroirl
daveroirl  •  09 Octombrie 2012, 11:28

nu suntem noi de vina ,suporterii Stelei ,de ceea ce scrie gsp-ul ,poate daca n-ar mai mai intra toti frustratii pe articolele Stelei sa faca rating nu s-ar mai scrie atat despre aceasta echipa ,restul e can can ieftin!

Vezi toate comentariile (149)
Comentează