FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Iulian Apostol se pune bine cu fanii: "În sfîrşit, sînt la un club cu suporteri" :D

Apostol (în alb) spune că îi va face
fericiți pe suporterii Rapidului
Foto: Cristi Preda
Apostol (în alb) spune că îi va face fericiți pe suporterii Rapidului Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 27 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 26 mai 2011 20:55

Noua achiziţie, mijlocaşul Iulian Apostol (30 de ani), spune că nu e înlocuitorul lui Lazăr, explică experienţa nefericită din Ghencea şi-şi anunţă retragerea de la "naţională"

- Iulian, felicitări pentru transferul la Rapid!
- Mulţumesc, e un nou început pentru mine şi sper să-mi meargă bine.

- După experienţa nefericită de la Steaua, acum vei evolua din nou la o echipă din Capitală. Crezi că vei avea probleme de acomodare?
- Am spus-o, dar lumea parcă nu vrea să priceapă. Din Ghencea nu am plecat pentru că nu m-am acomodat, ci pentru că aşa am vrut eu! Eu n-am dorit să joc la Steaua, e clar? Am ajuns acolo fără voia mea, nu puteam să nu mă duc. Am fost forţat de împrejurări, dar nu am putut să joc în roş-albastru, n-am mai rezistat şi am plecat că aşa am vrut eu! Nu m-a dat nimeni afară!

- Deci în Giuleşti nu vei avea probleme?
- Ce probleme să am? Vin cu inima deschisă, să dau totul pentru echipa asta. La ce fani are Rapidul, nici un fotbalist nu poate să spună că nu se acomodează. Eu ştiu ce vorbesc pentru că am evoluat în Giuleşti ca adversar şi am simţit pe pielea mea presiunea tribunelor. Nu vreau să pară că vreau să mă pun bine cu galeria, dar toată lumea ştie că suporterii rapidişti sînt cei mai buni din ţară! Cînd îi auzi cum te încurajează, nu poţi să nu alergi pînă la epuizare. La Steaua nu mai e ce era odată, pe vreme lui Bumbescu sau Boloni.

"Am fost o variantă accesibilă"

- Ce te-a convins să vii?
- Mi s-a prezentat un proiect pe trei ani. Nu cum e pe la alte echipe, nu vreau să dau nume, unde ţi se cere din prima să iei titlu. Aici există un plan, o strategie, e altceva, nu debandadă.

- Nu ţi se pare totuşi riscant să semnezi cu o formaţie al cărei antrenor nu se cunoaşte?
- Să nu credeţi că viitorul tehnician al echipei m-a sunat să mă convingă să vin.

- N-am zis asta, dar poate celui care va veni nu-i va plăcea de tine, de stilul tău de joc.
- Să vă spun ceva. Eu vin din postura de jucător liber de contract. Am fost o variantă accesibilă pentru club deoarece nu a trebuit să negocieze cu nimeni transferul meu. În plus, n-am costat nimic. Credeţi că e mai bine să te duci la o formaţie la pachet cu un antrenor sau să fii dorit de conducere?

- Se vorbeşte că eşti înlocuitorul lui Lazăr.
- Nici vorbă! Avem nevoie de Costin şi sper să rămînă alături de noi, mi-aş dori să jucăm împreună. E un fotbalist valoros, ar fi trist să plece în altă parte. Totuşi, el ştie mai bine ce trebuie să facă, dar eu îmi doresc din toată inima să continue aici.

- Ce şanse aveţi să ajungeţi în grupele Europa League?
- O echipă ca Rapid nu poate să lipsească de acolo. Asta ne-am propus şi sper să ne realizăm obiectivul. Din ce ştiu eu, vom fi cap de serie şi sper să avem adversari accesibili. Să nu se întîmple ca în 2008, cînd fiind cap de serie au dat peste Wolfsburg, cea care avea să devină campioana Germaniei.

"Vremea mea la naţională a trecut"

- La echipa naţională te mai gîndeşti?
- Sincer, am o vîrstă şi cred că vremea mea a trecut. Eu, ca român, îmi doresc să văd pe teren o naţională tînără, cu o medie de vîrstă de 25 de ani. Rezultate nu prea avem, ar trebui să încercăm să clădim o nouă echipă, care peste ani să facă performanţă.

- La noi se vorbeşte de reconstrucţie de vreo 10 ani.
- Cred că o echipă bună se creşte lîngă doi sau trei bătrîni, între ghilimele, jucători cu experienţă. Sigur, e important şi ce bătrîni ai. În Spania, Italia, construieşti mai uşor.

"Fără Chivu sîntem terminaţi"

- La noi nu prea mai sînt, uite cazul lui Chivu, s-a retras la 30 de ani.
- Vreţi să ştiţi de ce a renunţat Cristi? Vă spun eu! Fiindcă după turneul din Cipru, înainte de partida din Bosnia, toată lumea a insinuat că s-a dat lovit. Asta e părerea mea. Eu l-am văzut la antrenamente şi ştiu de cîte ori a strîns din dinţi, cîte sacrificii a făcut. Nu merita un astfel de tratament. Ar trebui toţi să încercăm să-l convingem să revină pentru că lipsa lui va conta enorm.

- Mai mult decît a contat absenţa lui Mutu, cît timp a fost suspendat?
- Adi e omul nostru de gol, asta e clar. Toată echipa trebuie să tragă şi să-i dea mingi pentru că ştie ce să facă acolo, în faţă. Putem spune că el e pentru generaţia asta ce a fost Hagi pentru cealaltă. Iar Cristi e Gică Popescu! Dacă pînă acum n-am avut rezultate, să vedeţi ce va fi fără Chivu. N-aveţi idee cît de important e pentru echipa naţională. Şi nu mă refer doar la ce face pe teren.


167 de meciuri a strîns Iulian Apostol în Liga 1, reuşind să înscrie de 14 ori

7 selecţii are la echipa naţională, toate în mandatul lui Răzvan Lucescu. A marcat o dată, în partida cu Feroe (3-1), din octombrie 2009, de la Piatra Neamţ

6 partide are Iulian Apostol în Liga Campionilor, cu Unirea Urziceni, în sezonul 2009-2010, cînd ialomiţenii au făcut 8 puncte într-o grupă cu Sevilla, Stuttgart şi Rangers

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (23)
stefnho
stefnho  •  28 Mai 2011, 00:33

Una e sa ai suporteri la numar ...... care vin la meci , stau jos , mananca o samanta si se uita ..... si alta e sa joci pe giulesti incurajat de fani adevarati care 90 de minute canta si te imping de la spate ...... e o diferenta sa fi incurajat frenetic de 10.000 de rapidisti si alta e sa fi urmatrit de 25000 de cetateni .... care nu aveau ce face si au venti sa vada urziceniul in liga ..... sau de fapt pe cei cu care juca urziceniul..... NU COMPARATI GALERIA RAPIDULUI CU NIMENI !!!!!!! NU EXISTA TERMENI DE COMPARATIE !!!! ASA CA MUCLES .... daca tot e la moda aici :)))

madridpytyc
madridpytyc  •  27 Mai 2011, 22:59
Postat de steaua1986forever pe 27 Mai 2011, 09:47

mucles...(asta ca sa te obisnuiesti). Eu nu inteleg de ce a fost adus nonvaloarea asta la 30 de ani la Steaua. Cu mutra aia a lui nu putea sa ajunga decat la rrraaapid alaturi de alt "frumos", Lazar.

mereu ai comuri de 2 lei....asa ca si tine............cadn vom merge la un meci steaua rapid steau dinamo? fara sa fie nev sa fie 1000 de jand? sa fie face....ce e pe teren e o treaba ce e in afara e alta....fz rapid.....

madridpytyc
madridpytyc  •  27 Mai 2011, 16:21

bv mucles.......sezonul asta va fi "mucles" pe ghencea:)) batem meci de meci si luam titlul asta fara dubii dar sa mai vina inca 2 un atacant bun si un mijl inafara de oros deac si apostol...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează