FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA - FCM TG. MUREŞ, SÎMBĂTĂ, ORA 17:00, DIGI SPORT ŞI LIVETEXT GSP.RO

La 9 luni de la despărţirea de Poli, Sabău recunoaşte: "Regret că am plecat de la Timişoara!"

Sabău admite că regretă despărţirea de Poli
Sabău admite că regretă despărţirea de Poli

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 aprilie 2011 11:23

Bănăţenii vor întîlni în weekend antrenorul care a obţinut cele mai mari performanţe din istoria echipei de pe Bega.


O eliminare răsunătoare a Şahtiorului din preliminariile Ligii Campionilor, cinci puncte în grupele Europa League şi victorii pe linie în confruntările cu Dinamo. Acesta este palmaresul antrenorului care a reuşit într-un singur an să schimbe istoria bănăţenilor. După opt luni, Neluţu Sabău revine la Timişoara, de această dată ca adversar. "Moţul" a oferit Gazetei un interviu inedit în care a admis pentru prima dată că regretă despărţirea de Timişoara.

- Domnule Sabău, ce a însemnat Timişoara pentru dumneavoastră?
- Poli este echipa care mi-a dat posibilitatea să mă afirm pe plan internaţional. A fost o experienţă care pot spune că m-a maturizat enorm ca antrenor. A fost un moment foarte important în viaţa mea, iar după atîta timp rămîi doar cu părţile pozitive, chiar dacă atunci altele erau grijile mele. Îmi aduc aminte că în primele şase luni la Timişoara am disputat 29 de meciuri! Am jucat aproape un campionat în doar cîteva luni, dar am învăţat extraordinar de multe lucruri.

- Marian Iancu v-a lăudat mereu chiar şi după plecare. V-a propus chiar şi pentru postul de selecţioner...
- Pentru mine asta înseamnă un singur lucru: toate sacrificiile pe care le-am făcut la Timişoara au meritat pe deplin. Am făcut şi eu multe greşeli, am învăţat apoi din ele, dar am plecat cu fruntea sus pentru că am lucrat de dimineaţa pînă seara. Este un mare imbold pentru un antrenor cînd aude că oamenii cu care a lucrat îl apreciază şi după ce a plecat.

- Regretaţi că aţi demisionat de la Poli la finalul campionatului trecut?
- Ştii ceva? Timpul a trecut, iar acum îmi pare rău. Au fost două sau trei săptămîni extrem de dificile pentru mine fiindcă nu am vrut să iau o decizie pripită. M-am gîndit foarte intens la ceea ce ar fi mai bine pentru mine şi cariera mea şi, la acel moment, am crezut că iau decizia cea mai bună. Acum regret sincer că am plecat de la Timişoara.

- Au fost suporterii principalul motiv pentru care aţi plecat?
- Atunci s-a întîmplat ceva. După primele rezultate, după eliminarea Şahtiorului noi am ridicat foarte mult ştacheta. Era orgoliul lor, îşi doreau enorm ca echipa să cîştige, dar poate ei nu ştiu că eram extrem de afectat cînd echipa nu cîştiga. Poate la acel moment nici eu nu am ştiut să gestionez foarte bine această situaţie cu fanii, nu le-am spus tot ce simt. M-am consumat foarte mult, dar nu am cum să fiu supărat pentru că îi înţeleg şi i-am înţeles mereu. Mentalitatea lor este să cîştige! Era o dorinţă uriaşă de victorie şi, din păcate, atunci cînd dorinţa este mare, dezamăgirea este la fel de mare în cazul unui eşec. Mi-aş fi dorit enorm să înţeleagă că mai aveam nevoie de timp pentru a-mi duce planul la capăt, dar întotdeauna publicul de acolo va rămîne în sufletul meu. Şi cînd au avut ceva de reproşat au făcut-o într-un mod politicos, nu s-au manifestat violent, este un public care ştie să-şi respecte antrenorul.

- Urmează totuşi meciul direct. Este un mare avantaj faptul că vă cunoaşteţi atît de bine adversarul?
- Este un avantaj, dar să nu vă imaginaţi acum că în doar cîteva zile eu pot să-i învăţ pe jucătorii mei fiecare secret al adversarului. Va fi un joc de fotbal, iar un meci este condiţionat de foarte mulţi factori. Voi încerca însă să pregătesc cît mai bine această partidă şi voi reveni la Timişoara cu mare plăcere pentru că mă voi întîlni cu oameni cu care am lucrat foarte bine şi voi vedea din nou acel public extraordinar.

- Cum vedeţi această luptă pentru campionat, care se pare că devine tot mai încinsă?
- Lupta se duce în trei, iar eu cred că şansele sînt egale. Poli este o echipă care s-a maturizat foarte mult în ultimii ani şi are cîţiva jucători de excepţie. Dacă îl prinzi pe Zicu într-o zi bună, şansele tale ca adversar scad foarte mult. I-am văzut foarte motivaţi în ultima perioadă, m-a impresionat şi reacţia lui Alexa după golul cu Rapid. A fost o scurtă descătuşare, iar aceste momente arată cît de mult îşi doreşte această echipă victoria. Sînt conştient ce mă aşteaptă.

Citește și:

Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Nationala
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (9)
claustrofobus
claustrofobus  •  25 Aprilie 2011, 13:54

sabau a cazut victima unui razboi local dintre iancu si oamenii de la pdl care sabotau echipa sperand ca o sa plece iancu. ceva in genun a ceea ce se intampla acum la craiova. dar totusi din pacate pentur el a venit poate putin prea devreme la timisoara si n-a avut sfatuitori pe probleme de imagine care sa-l scape de probleme la greu.

arond_3
arond_3  •  21 Aprilie 2011, 14:09
Postat de vladutz13 pe 21 Aprilie 2011, 11:28

Timisoara nu cred ca-l regreta :), cam distrusese echipa, nu mai juca nimic ofensiv.

da ma, acum jucam un super fotbal! ... cand am jucat cu Gaz acasa, am avut gol valabil dar a fost anulat eronat(si am mai avut 2 goluri anulate in acel final de campionat). Cfr trebuia sa piarda la Craiova, dar minume au intors rezultatul pe final(si acum mai simt putoarea acelui meci). daca nu era episodul asta eram campioni(si unii suporteri au gresit grav contestandu-l, inca din primul meci din grupa EL)

arond_3
arond_3  •  21 Aprilie 2011, 14:02
Postat de bek pe 21 Aprilie 2011, 13:14

ce tot bocesti acolo mai sectantule, dute in B ca e mai bine pt tine

fac pariu ca sclipesti de inteligenta! ... deja ma ustura ochii.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează