FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

La al şaselea mandat ca antrenor la Dinamo, Ţălnar anunţă o nouă “moarte a căprioarei”: "Îi bag pe băieţi la 380 de volţi!"

Articol de - Publicat sambata, 29 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 29 decembrie 2012 01:08

Cornel Ţălnar îi anunţă pe jucători că urmează o pregătire de iarnă spartană, care s-o readucă pe Dinamo în lupta pentru podium


- Domnule Ţălnar, sînteţi la al şaselea mandat la Dinamo. Vă deranjează că reveniţi numai în momentele critice?
- Trebuie să fie cineva şi manta de vreme rea, să joace cineva şi acest rol! Eu sînt mîndru că s-a apelat la mine şi că şefii au încredere că o pot readuce pe Dinamo în prim-planul fotbalului românesc. Probabil că o să ajung numărul unu ca mandate pe banca lui Dinamo, iar asta este o onoare pentru mine.

- Clubul se află într-o situaţie foarte dificilă din punct de vedere financiar, cum veţi putea redresa echipa?
- Sîntem obligaţi să reuşim, nu mă plîng. Nu sînt nici bucuros, ştiu un singur lucru şi anume că trebuie să dăm drumul la treabă. Muncă, muncă şi iar muncă, ăsta trebuie să fie scopul nostru zi de
zi, aşa vor veni, cu siguranţă, şi rezultatele.

"Vor arăta ca scoşi din reviste"
- Să înţelegem că vor urma cantonamente dure în această iarnă?
- În prima perioadă de pregătire vom începe cu "moartea căprioarei". Timp de 12 zile vom face antrenamente la sînge în Poiana Braşov, o să pompăm mult oxigen în plămîni şi o să fortificăm organismul pentru un retur de foc. După cantonamentele de iarnă băieţii vor arăta ca scoşi din reviste, o să vedeţi! Cred că şi ei sînt de acord cu o astfel de pregătire pentru că este spre binele lor. Eu sînt Papa Ţălnar, dar la mine nu merge cu jumătăţi de măsură nici dacă l-aş pregăti pe fi-miu! Eu sînt suflet bun pînă vine vorba de muncă!

- Locul 7 la 5 puncte de poziţia a treia, ultima ce duce sigur în cupele europene. E posibil un asemenea salt?
- Băgăm pînă la 220 de volţi, chiar 380 dacă este nevoie! Fără milă, fără teamă, ca să ne revenim. Unii spun că e un sezon ratat din toate punctele de vedere, eu spun că trebuie să reparăm ce se mai poate. Mie nu mi-a fost frică niciodată, sînt genul de om care a curăţat după alţii, însă eu am fost crescut şi am trăit în spiritul lui Dinamo. Mereu am fost Ţălnar, omul lui Dinamo, nu al unuia sau al altuia, şi am puterea să spun că echipa va creşte ca joc şi va termina sus în clasament. Cît de sus, vom vedea împreună!


"Dinamo este a doua mea familie, o casă în care m-am simţit mereu bine. Împreună vom face o echipă de temut. Cornel Dinu se va implica, va da şi el o mînă de ajutor să redresăm corabia"
Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo

"Sînt sigur că Dinamo nu va muri, ci va redeveni o forţă. Am mai trecut prin situaţii grele, vom reglementa situaţia. Conducerea va face tot posibilul să se revină la normal"
Florentin Petre, secund Dinamo

24.000 de euro este salariul anual al lui Cornel Ţălnar la Dinamo, în timp ce Dorinel Munteanu avea 180.000 de euro pe sezon

Şansă pentru tineri
Pe lîngă faptul că este antrenorul de casă al lui Dinamo şi că are un contract mic în comparaţie cu foştii tehnicieni Dario Bonetti şi Dorinel Munteanu, Cornel Ţălnar are o calitate importantă. "Ţînţarul" a condus pe final de sezon formaţia secundă şi-i cunoaşte bine pe tinerii jucători de perspectivă, cîţiva dintre ei urmînd să fie promovaţi la Dinamo. Printre cei ce ar putea face pasul la echipa mare sînt Darius Buia (18 ani), Alin Roman (18 ani) sau Răzvan Cazacu (20 de ani).

Au renunţat la Turcia
Dinamoviştii aveau iniţial programate două turnee de pregătire, însă, din cauza lipsei de fonduri, s-a renunţat la cantonamentul din Turcia (Antalya). "Cîinii" vor avea un cantonament bazat doar pe pregătire fizică la Poiana Braşov, cel mai probabil în perioada 15-27 ianuarie, apoi se va merge în Spania, la Marbella, unde Dinamo va participa la Copa del Sol, în perioada 1-20 februarie. Turneul din Spania se va autofinanţa, urmînd ca televiziunea ce va transmite partidele amicale să acopere cheltuielile cu cazarea.

Clau-gol a refuzat
Claudiu Niculescu nu va mai fi antrenor secund la Dinamo. Atacantul-simbol al roş-albilor a mers ieri la o discuţie cu Nicolae Badea, însă a părăsit biroul după numai jumătate de oră. Antrenorul de 36 de ani şi-ar fi dorit să fie "principal", nu secund, aşa că a declinat propunerea, întrucît este curtat de Damila Măciuca şi de încă o formaţie din liga secundă. "Vreau să fac meseria asta pe puterea mea, respect Dinamo, însă nu e momentul meu acum. Dacă voi reuşi ca antrenor principal, va fi datorită mie, dacă nu, va fi vina mea. Zilele viitoare voi prelua o echipă mai mică, dar cu pretenţii, pentru a creşte cu ea", a spus Clau-gol.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (191)
alexa.09
alexa.09  •  29 Decembrie 2012, 20:05

Cornel Talnar este la al cincelea mandat la Dinamo. Ceea ce este de admirat la el este devotamnetul de care da dovada. Este langa echipa si are o atitudine buna. Mereu optimist, cu capul sus, plin de dorinta, spera sa reinvie Dinamo. Atuul lui este cumulul de rezultate bune pe care le-a avut in mandatele precedente. In orice fel de situatie, a facut fata. De cele mai multe ori a venit in situatiile neplacute. Cu toate acestea, a reactionat pozitiv de cate ori a fost solicitat. Este cunoscut pentru cantonamentele montane. Sper ca va merge si de aceasta data si ca vom avea un retur bun !

reddogsv
reddogsv  •  29 Decembrie 2012, 18:13
Postat de vaalah pe 29 Decembrie 2012, 14:25

Ratatul asta cu burta de nesimțit ce baga în el fără sa se gândească cum arata , ca antrenor în 2 decenii a arătat ca este Zero Barat ! Este antrenorul perfect pt Rușinea României 1948 în liga a IIa pt ca este clar ca faliții nu vor obține licența la anul !

Si ce te freaca pe tine grija de burta lui? Alearga el? Uitati-va la suplii vostrii, prosti de dau in gropi! Retardatule!

ciocaneanu
ciocaneanu  •  29 Decembrie 2012, 17:39

Ce conteaza cum arata acum? L-ati vazut jucind? Stiti de ce i se spune Tintarul? Ultima oara cind a antrenat echipa, in returul de acum 2-3 ani, nu aratau rau. Pina si Sageata a foat silit sa plece, asa rau au ajuns si sa fie ferticiti ca au un dinamovist 100% care nu vine pt. bani ci sa ajute. Multi il iau de prost dar omul asta merita respect, Dinamo a fost mereu mai importanta pt. el decit bani, orgoliu si alte desertaciuni! In Romania se vorbeste mult despre respect dar majoritatea habar nu are ce inseamna!

Vezi toate comentariile (191)
Comentează