FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FCU CRAIOVA

FCSB - FCU Craiova 2-2 » Egal bun pentru CFR Cluj pe Arena Națională

FCSB - FCU Craiova // foto: Raed Krishan - GSP +49   FOTO
FCSB - FCU Craiova // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de , - Publicat duminica, 06 februarie 2022 18:13 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 12:17

FCSB a avut ocazia de a se apropia la 6 puncte de liderul CFR Cluj, dar a clacat pe teren propriu cu FCU Craiova, scor final 2-2, și rămâne la 8 puncte sub „vișinii”. 7.385 de spectatori au asistat la meci. 

  • 2 victorii, 3 remize şi 6 eșecuri este palmaresul oltenilor pe teren advers în actualul sezon de Liga 1. Ei au primit cel puţin un gol în opt dintre cele 11 deplasări 
  • 1 victorie, 4 remize și 6 înfrângeri are Nicolo Napoli în duelurile cu FCSB din Liga 1

Cronică la FCSB - FCU Craiova 2-2 » Portarii, coșmarul roș-albaștrilor

Dacă Andrei Vlad are pe conștiință golul de 1-2, marcat de Baeten, Robert Popa a făcut minuni în poarta oltenilor, spre disperarea roș-albaștrilor. 

Când ai în față o echipă din a doua jumătate a clasamentului și posibilitatea de a scurta la 6 lungimi distanța de liderul CFR, toată lumea așteaptă de la tine o avalanșă de goluri. Încă din start. Dar tocmai nerăbdarea asta, de a trece mingea cât mai repede dincolo de linia porții lui Robert Popa, a adus o anume precipitare în jocul FCSB-ului. 

Mai ales că, de partea cealaltă, Nicolo Napoli i-a pregătit câteva surprize neplăcute: un pressing sus, pe construcția roș-albaștrilor, și un veritabil "autocar" tras în fața propriei porți.

„Messi al portarilor" e la FCU Craiova, nu la FCSB

Amfitrionilor le-au trebuit practic 22 de minute până la prima ocazie, cu Andrei Cordea la capătul unei pase luminoase marca "Octavian Popescu". Însă puştiul de 18 ani din poarta oltenilor a "inventat" un reflex de mare goal-keeper și a respins în corner. Vinicius l-a luat apoi la țintă cu o lovitură de cap, iar lui Șut i-a respins spectaculos o minge ce se ducea sub "transversală".

+45 FOTO

Și cum se întâmplă de atâtea ori în fotbal, ocaziile se răzbună. Oltenilor le-a fost de ajuns o oportunitate, una!, ca să deschidă scorul. Van Durmen l-a deposedat pe Vali Crețu, balonul a ajuns la Bauza și de acolo la Claudiu Bălan. Execuție simplă, plasată, 0-1. 

Șut a avut imediat ocazia lui 1-1, însă același Popa i-a refuzat din nou golul! Toni Petrea, izolat la domiciliu, sau Gigi?, a optat pentru mai multă viteză și precizie în fața porții adverse și i-a trimis în teren pe Vali Gheorghe și pe Ianis Stoica, letal cu Dinamo. Ideea cu Florinel Coman "vârf" eșuase lamentabil.

+45 FOTO

A "revenit" Vlad

 Însă FCU, o pacoste și-n tur, când Keșeru a înscris singurul gol al partidei din penalty, s-a ținut bine și i-a dat în continuare bătăi de cap viceliderului. Din minutul 61, FCSB a avut și un "vârf" veritabil în câmp, evident, Keșeru, însă egalarea a adus-o Oaidă, în urma unui assist spectaculos al lui Octavian Popescu: 1-1. 

Lucrurile păreau să intre pe un făgaș normal pentru roș-albaștri. Mai mult, Keşeru putea profita de o eroare a lui Kovacs, care a dat o lovitură liberă de pe 16 metri, când ar fi trebuit să arate fault în atac. Același Keșeru a irosit-o, iar la prima oportunitate din partea secundă, tot dintr-o directă", Baeten l-a văzut prost plasat pe Vlad, 1-2. Finalul? Incendiar.

 Iulian Cristea, din poziție bună, a șutat exact ca fundașul care este și balonul s-a dus doi metri peste transversală. Iar Dumiter nu l-a putut învinge pe Popa nici din 2-3 metri. Norocul FCSB-ului? Sidibe, cu un atac neglijent la Ianis Stoica. Penalty, Keșeru, 2-2. Şi putea fi chiar 3-2, dacă Kovacs ar mai fi dat un penalty la faultul lui Diallo la Dumiter. A lăsat faza să curgă şi FCSB a rămas la 8 puncte de CFR.

29 august 2021e data la care FCSB a pierdut ultima oară în campionat: 1-4 cu CFR, la Cluj. De atunci a înregistrat 13 victorii și 3 remize

FINAL | FCSB - FCU Craiova 2-2

  • Au marcat: Oaidă 66; Keșeru 90+2 (penalty) / Bălan 41; Baeten 76 

VIDEO cu toate fazele importante din FCSB - FCU Craiova

Echipele de start la FCSB - FCU Craiova

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Olaru, Ad. Șut, Oaidă - Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu 
Rezerve: Straton, Miron, Dumiter, M. Tănasă, I. Stoica, A. Burlacu, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Keșeru 
Antrenor: Toni Petrea (absent din cauza Covid-19) 

FCU Craiova: R. Popa - R. Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert - S. Asamoah, Vl. Achim - Baeten, Bauza, Durmen - Cl. Bălan 
Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, S. Bușu, D. Albu, V. Pop, Marquet, Ondaan, Sidibe, Compagno Antrenor: Nicolo Napoli

  • Florinel Coman (23 de ani) a apărut titular la FCSB pentru prima dată după remiza cu Sepsi, scor 1-1, disputată pe 23 august 2021. Mai mult, Coman a fost folosit pe o poziție inedită, vârf central.
  • La FCU Craiova, argentinianul Juan Bauza (25 de ani) a fost titular pentru prima dată în 2022. „Decarul” oltenilor a revenit după o accidentare și îi ia locul lui Sekou Sidibe, fotbalistul care marca golul decisiv runda trecută, în victoria 1-0 cu FC Argeș.

Citește și alte știri despre FCSB și FCU Craiova: 

Explicații pentru transferul surprinzător făcut de Becali: „Era obligatoriu ca FCSB să aibă un asemenea jucător”

MM Stoica anunță că transferul lui Dawa la FCSB e în pericol: „Sunt șanse de 0,5%” » Ce spune Gigi Becali despre fundaș + reacția lui Iftime

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (625)
zorrozabal
zorrozabal  •  07 Februarie 2022, 12:04

Greu fara cooperativa!Chiar daca iata si Kovacs„s-a facut baiat bun”si nu a uitat penalty-ul acasa!

wrx.
wrx.  •  07 Februarie 2022, 11:27
Postat de george.br pe 07 Februarie 2022, 11:01

Niste auto-numiti "jurnalisti" care au pierdut demult contactul cu deontologia profesionala. Sunt si mai penibili atunci cand imaginile ce se deruleaza pe ecran le contrazic in mod flagrant "teoriile".

Aseara, cand a intrat oijer si a spus ca nu a fost penalty la Kesery, lui Naum nu ii venea sa creada! El care sustinuse raspicat ca a fost penalty clar, a aratat de 10 x faza in care cade Keseru ( nu si cand il calca/faulteaza pe Achim) , iar Ilie Dumitrescu a tacut pret de 1 minut nestiind ce sa zic. Fenomenal a fost Balint care le-a dat decisiva lui Naum si Dumitrescu pe finalul emisiunii. :)))

george.br
george.br  •  07 Februarie 2022, 11:01
Postat de dododudau pe 07 Februarie 2022, 05:31

Sunt de-a dreptul jenibili! A fost contact! A fost contact! La cate puncte era fcsb in spatele Cfr-ului fara jafurile arbitrilor si fara golurile marcate in prelungiri?

Niste auto-numiti "jurnalisti" care au pierdut demult contactul cu deontologia profesionala. Sunt si mai penibili atunci cand imaginile ce se deruleaza pe ecran le contrazic in mod flagrant "teoriile".

Vezi toate comentariile (625)
Comentează