FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Lovitură de teatru la Steaua » Ienei: "Deocamdată, Piţi nu vine la Steaua!"

Articol de , - Publicat luni, 14 iunie 2010 00:00

Fostul selecţioner s-a supărat pe Becali fiindcă le-a achitat jucătorilor doar o lună din cele două restante la salarii, Gigi solicitîndu-i azi-noapte încă două-trei zile de răgaz. Ienei a declarat aseară pentru GSP: "Piţi mi-a zis că Gigi nu s-a ţinut de cuvînt" Mirel Rădoi: "Uşor, uşor, Becali începe să-şi recunoască unele greşeli" (video)

Astăzi, în ziua în care se reuneşte Steaua, era aşteptată apariţia oficială a lui Victor Piţurcă în Ghencea ca antrenor. Totul s-a răsturnat aseară, cînd fostul selecţioner şi-a sunat toţi colaboratorii şi le-a spus sec: "Nu mai veniţi la Bucureşti pentru că nu ne vom prezenta la reunire. Gigi nu s-a ţinut de cuvînt".

Ce s-a întîmplat? Piţurcă s-a enervat cînd a auzit că jucătorii nu şi-au încasat toate salariile restante, ci doar pe cel din aprilie, nu însă şi pe cel din mai. "Eu nu fac compromisuri, nu accept să lucrez cu jucători neplătiţi", le-a spus Piţi colaboratorilor. Becali a auzit şi el aseară tîrziu de decizia lui Piţurcă şi a încercat să-l cheme la o discuţie în care să-i mai ceară răgaz două-trei zile pentru a-i îndeplini toate condiţiile.

Toate informaţiile GSP au fost apoi confirmate de Emeric Ienei, care a dezvăluit aseară că Piţurcă i-a spus exact acelaşi lucru: "Gigi nu s-a ţinut de cuvînt, nu mai vin la Bucureşti pentru reunire, nu cred că se duce la stadion nici Piţurcă".

- Domnule Ienei, veniţi la Bucureşti luni?
- Nu, nu vin.

- De ce?
- E cam cald pe la voi, prin Bucureşti. Bine, că şi pe aici e cam la fel. Nu, glumesc, nu din cauza asta nu voi veni.

- Atunci, de ce?
- Pentru că am avut o discuţie cu Piţi şi mi-a spus că n-am ce să caut fiindcă lucrurile nu s-au clarificat.

- Adică?
- Adică, Gigi Becali nu s-a ţinut de cuvînt şi nu a îndeplinit condiţiile minime pe care i le-a cerut. Şi aici nu mă refer la faptul că mîine ar fi trebuit ca jucătorii transferaţi să fie la antrenament. Nu, nu astea, e vorba despre alte probleme foarte importante.

- Probleme financiare?
- Exact, salariile jucătorilor să fie plătite că altfel nu ai cum să antrenezi o echipă. Lucrurile încă sînt complicate. De exemplu, degeaba venim noi în Ghencea, ne antrenăm, dar apoi să vedem că de fapt nu avem unde să jucăm.

- Nu s-a clarificat nici problema stadionului pe care se va juca în sezonul următor?
- Piţi mi-a spus că el încă n-a acceptat, deci vă imaginaţi. E clar că atunci cînd va accepta el, lucrurile sînt serioase şi abia atunci se pune problema ca şi eu să semnez pentru că am mai zis-o şi o repet. Eu nu semnez dacă Piţi nu semnează.

- Ştiţi dacă Piţi va veni luni la reunire?
- Nu ştiu. Nu cred că va veni.

- Atunci, cine va veni?
- Oricum, el e manager general, de ce ar fi nevoie să vină la reunire? Va fi un antrenor principal, care să conducă antrenamentele, nu e neapărat necesar ca Piţi să ajungă acolo.

- V-a spus Piţi pînă cînd trebuie să se lămurească exact această situaţie?
- Nu, dar e clar că nu se mai pot tergiversa lucrurile la nesfîrşit. Echipa are nevoie de un staff, de un antrenor, de un program clar pentru că totul trebuie pus la punct.

- Mai ales că sîmbătă e programată plecarea în primul cantonament.
- Şi cu cantonamentele astea. Să vedem ce va fi, că o să vedeţi şi la Campionatul Mondial că antrenorul care va şti să ţină echipa mai proaspătă, mai cu poftă de joc la ora meciurilor, acela va ieşi campion mondial, aşa cum s-a petrecut cu Danemarca la Euro 1992, cînd a venit de pe plajă, jucătorii aveau chef de fotbal şi au cîştigat.

40 de zile mai sînt pînă cînd Steaua va debuta în viitorul campionat, prima etapă fiind programată pe 24 iulie

23 de zile au trecut de cînd Steaua a rămas fără antrenor, Mihai Stoichiţă luîndu-şi la revedere de la echipă chiar la meciul din ultima etapă, pe 22 mai

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (25)
categoric
categoric  •  24 Iulie 2010, 18:07

40 de zile mai sînt pînă cînd Steaua va debuta în viitorul campionat, prima etapă fiind programată pe 24 iulie nu parca e 25.....

katty252009
katty252009  •  14 Iunie 2010, 18:16

://ursusfotbal.gsp.ro/articole/1399/o-idee.htm , o idee buna cred eu , voteaza daca o vrei aplicata

andrew17
andrew17  •  14 Iunie 2010, 17:30

DA asa este ai perfecta dreptate dar si piturca ar trebui sa nu fie asa transant sa se prezinte la echipa ....si sa iasa sa zica daca semneaza sau nu .....Stam dupa piturca precum pensionari dupa Boc ;)

Vezi toate comentariile (25)
Comentează