FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Lovitură în Liga 1 » Florian Walter ar putea reveni la U Cluj!

Articol de GSP - Publicat marti, 06 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 06 noiembrie 2012 11:11

Neamţul Volker Diergardt vine astăzi în România pentru a primi răspuns la oferta de cumpărare a clubului clujean, dar afacerea are şanse minime să se realizeze.


Destinele Universităţii depind în continuare de Florian Walter, care s-ar putea întoarce la Cluj! Omul de afaceri bucureştean nu mai pare hotărît să vîndă pachetul majoritar de acţiuni la "şepcile roşii", deţinut prin intermediul lui Ioan Mărginean. Motivul îl reprezintă incertitudinea de la Petrolul, unde Primăria a început să-l şicaneze pe Walter.

Săptămîna trecută a avut loc o şedinţă cu scîntei la clubul prahovean, în urma căreia patronul Petrolului a anunţat că pleacă dacă nu este sprijinit de autorităţi. Problemele au apărut încă din vară. Omul de afaceri a încheiat un parteneriat cu vechiul primar al Ploieştiul, Andrei Voloşevici, membru PDL, prin care urma să primească afaceri publice în oraş în schimbul investiţiilor la echipă. Conform înţelegerii, Petrolul ar fi jucat gratis pe stadionul "Ilie Oană", lucru care nu s-a mai întîmplat după alegerile locale din 10 iunie.


Primăria nu mai investeşte
Noul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, din partea PSD, a oferit o declaraţie tulburătoare la mijlocul lunii septembrie. "Din punctul meu de vedere, vechiul contract, în care erau stipulate cele două componente ale implicării autorităţilor locale la echipă, baza materială şi sprijinul financiar, are multe lacune şi, probabil, va face obiectul unor dosare penale", a spus atunci Bădescu. Florian Walter deţine în prezent funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie la Petrolul, dar încă nu a preluat clubul de la Dan Capră şi nici nu mai intenţionează să o facă.


Combinaţie cu nemţii?
În aceste condiţii, Walter ar putea să se întoarcă la "U", unde deţine 98 la sută din acţiunile clubului pe numele lui Ioan Mărginean. Cum nici una dintre ofertele de cumpărare a clubului clujean nu l-a satisfăcut pe Walter, el ar putea să le propună o colaborare nemţilor interesaţi să investească la "U". Mai exact, să le vîndă doar o parte din cele 98 de procente.

10.000 de euro pe meci e chiria plătită autorităţilor locale de Petrolul pentru folosirea arenei "Ilie Oană"
7.500 de euro plus utilităţi plătea Walter la "U" pentru fiecare meci disputat pe Cluj Arena

Miriuţă se vrea antrenor
Neamţul Volker Diergardt, de la firma de consultanţă DK Sportler beraten, interesat de preluarea pachetului majoritar de acţiuni la "U", vine astăzi în România însoţit de Vasile Miriuţă. Investitorul german a micşorat oferta de cumpărare, de la 650.000 de euro la 400.000 de euro, şi a mai cerut răgaz 30 de zile pentru studierea actelor. În plus, i-a propus lui Walter să-l instaleze, încă de pe acum, pe Vasile Miriuţă antrenor. "U" are nevoie de un antrenor cu licenţă PRO deoarece "interimatul" de 30 de zile al lui Marius Popescu, acceptat de Ligă, expiră.

Oferta fraţilor Bultoc e pe masă
Pe lîngă interesul nemţilor, pachetul majoritar de acţiuni la Universitatea este rîvnit şi de fraţii Bultoc, deţinătorii holdingului "Meridian Auto". Călin şi Gheorghiţă Bultoc au o avere estimată la 50 de milioane de euro şi ar suporta datoriile clubului clujean, aproximativ 3 milioane de euro, pentru a deveni acţionari majoritari. Pe lîngă preluarea datoriilor, Walter solicită şi o sumă de bani, 1,3 milioane de euro, pentru cedarea acţiunilor.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (79)
gardenparty
gardenparty  •  10 Noiembrie 2012, 11:52

Ziaristi de ca-cat!Ce ,incepe steoaia voastra sa scartiie?

flxn2003
flxn2003  •  09 Noiembrie 2012, 19:00

GSP!!! MAI CITESTE SI PE SITE-UL FCPETROLUL SI VEZI CAT DE JALNIC ESTI!!! MINCINOSI CA VOI NU SE MAI GASESC, NESIMTITI, NICI ATAT!!! DUPA ATATA VREME DE CAND S- A ANUNTAT PE SITE-UL FCP CA CE ATI SCRIS VOI NU ESTE ADEVARAT, NU ATI STERS ACEST ARTICOL PENIBIL!! ASTA VA CARACTERIZEAZA, MINCIUNA E ASUL VOSTRU DIN MANECA!!!

agb87
agb87  •  09 Noiembrie 2012, 08:29

ba, nesimtitilor, nu mai scrieti toate nesimtirile care va taie pe voi capul vostru de cimpanzei. Clubul a dezmintit toate porcariile voastre. Ar trebui sa platiti amenzi usturatoare, babuinilor!

Vezi toate comentariile (79)
Comentează