FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FC BRAŞOV, MÎINE, 17:00, GSP TV ŞI FAZEVIDEO PE GSP.RO

Lucescu junior revine unde a avut cele mai bune rezultate » "Dream team" pentru Europa

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat vineri, 20 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 20 mai 2011 10:47

Copos reface echipa cu care a ajuns în sezonul 2005-2006 în "sferturile" Cupei UEFA: Răzvan Lucescu şi Marian Rada, pe bancă, şi Dinu Gheorghe preşedinte

George Copos şi-a văzut visul cu ochii şi a dat lovitura ieri, reuşind să-l convingă pe Răzvan Lucescu (42 de ani) să se întoarcă la Rapid. Supărat pe federali, după ce a văzut Gazeta Sporturilor de ieri, unde s-a scris că oficialii de la Federaţie i-au găsit deja înlocuitor în persoana lui Gheorghe Hagi, Lucescu junior a bătut palma cu Copos.

Demisie după Bosnia
Surse autorizate susţin că finanţatorul din Grant e sigur că, indiferent de rezultatul partidei cu Bosnia, programată chiar în Grant, pe 3 iunie, Răzvan îşi va prezenta demisia de la cîrma echipei naţionale. Acesta va antrena iar Rapidul, după o pauză de 4 ani şi vine să-i ducă pe giuleşteni în grupele Europa League, acolo unde n-au mai fost de pe vremea cînd tot el se afla pe banca tehnică a alb-vişiniilor.

Oportunitatea de a lucra din nou cu bunul său prieten Dinu Gheorghe l-a făcut pe actualul selecţioner să treacă peste incidentele pe care le-a avut în trecut cu Copos. La precedentul său mandat, Răzvan a fost demis pentru o noapte după o remiză cu FC Argeş, a fost nevoit în mai multe rînduri să aducă bani de acasă pentru a le da jucătorilor, iar în octombrie 2005 a răbufnit la adresa patronului.

Copos i-a lăudat
La finalul partidei cu Feyenoord de pe teren propriu (1-0), după ce vişiniii s-au calificat în faza grupelor a Cupei UEFA, Lucescu a ridicat degetul mijlociu în direcţia tribunei oficiale, însă a doua zi a negat că i l-ar fi arătat lui Copos: "A fost doar o descărcare nervoasă, împotriva a tot ceea ce s-a întîmplat în ultima perioadă. Poate fi catalogat şi ca o exprimare a frustrării pe care am simţit-o, dar ţin să precizez că n-a fost adresat cuiva anume!". Totuşi, după ce antrenorul a demisionat, în vara lui 2007, imediat după ce a luat Supercupa României, finanţatorul rapidist a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Răzvan.


250.000 de euro pe an e salariul pe care Copos i l-a pregătit lui Răzvan Lucescu, adică acelaşi pe care-l are şi la echipa naţională

Şumudică a presimţit
În urmă cu o lună, după victoria din Giuleşti cu Poli Timişoara (3-2), Marius Şumudică a fugit direct la vestiare după fluierul de final. Antrenorul de atunci al Rapidului a fost auzit spunîndu-i unui angajat al clubului: "Îmi dau demisia! Să vină Răzvan Lucescu, să fie toată lumea bucuroasă! De cînd am venit aici numai asta am auzit: că se întoarce Răzvan!".

Pustai şi Conceicao rămîn pe loc
Răzvan Lucescu a fost prima variantă pentru banca tehnică a Rapidului, încă de la început, adică din momentul în care Şumudică a fost demis. Totuşi, conducerea din Grant a mai încercat două piste: Antonio Conceicao (Braşov) şi Cristi Pustai (Gaz Metan), dorind să aibă o variantă de rezervă în cazul în care nu l-ar fi convins pe Lucescu. Ca o confirmare a faptului că Răzvan va veni în Giuleşti, ieri cei doi antrenori au anunţat că s-au înţeles cu actualele lor cluburi şi că vor semna prelungirea angajamentelor.

Răzvan Lucescu la Rapid
- în sezonul 2002-2003, cînd giuleştenii au luat ultimul titlu, a fost vicepreşedinte al clubului
- a stat pe banca tehnică 3 sezoane, în perioada 2004-2007.
- ca antrenor, a cucerit două Cupe ale României (2006 şi 2007) şi o Supercupă (2007) şi a ajuns de două ori în grupele Cupei UEFA, în sezoanele 2005-2006 şi 2006-2007. Prima oară s-a oprit în "sferturile" competiţiei, unde a fost eliminat de Steaua.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
La grande bellezza! De nicăieri, Leclerc câștigă Marele Premiu de la Monza, cursa de casă a Scuderiei! Dezamăgire uriașă pentru Norris
Formula 1
La grande bellezza! De nicăieri, Leclerc câștigă Marele Premiu de la Monza, cursa de casă a Scuderiei! Dezamăgire uriașă pentru Norris
Gigi Becali a ochit doi jucători de la o altă formație din Liga 1 și e așteptat la negocieri: „Nu putem spune: «Bă, nu veni să discutăm!»”
Superliga
Gigi Becali a ochit doi jucători de la o altă formație din Liga 1 și e așteptat la negocieri: „Nu putem spune: «Bă, nu veni să discutăm!»”
Tragedie în sport » A fost găsită moartă în apartamentul ei la doar 28 de ani
Volei
Tragedie în sport » A fost găsită moartă în apartamentul ei la doar 28 de ani

Manchester United, PAOK Salonic sau Rangers » Cine sunt cele 8 adversare ale FCSB în Europa League

Mitriță, înapoi! Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu » Noul selecționer șochează!


Comentarii (65)
krystyan001
krystyan001  •  23 Mai 2011, 15:38

mancatil in continuare de dos, poate va saturati, nu sunteti in stare sa apreciati un antrenor bun, as vrea sa vina hagi, 3 ani asa cum vrea el, chiar si becali as vrea sa vina la conducerea federatiei, si popescu, ca ei sunt cei mai buni si altfel nu se poate hahahhahaaaaa rusine nu mai stim sa apreciem valoarea asa sa dat si in piturca si nu merita in schimb ne meritam noi soarta

mirrorman
mirrorman  •  21 Mai 2011, 09:58

saviola tu trebuie sa inveti sa faci o distinctie clara(in cazul in care stii ce-nseamna)intre constrangere si creatie...in rest poti sa faci pe balerinul trist...te prinde destul de binisor(ai vazut filmul "black swan"?!?)....pa....

mirrorman
mirrorman  •  21 Mai 2011, 09:53

saviola2_3 tu scrii:pai daca e vb de echipe comunite voi ne-ati initiat sunteti prima echipa comunista, traiasca Dej si nu uitati stimabali suporteri ai echipei de sub grant, o fi creat armata si militia echipele or fi steaya si dinamo comuniste dar cea mai comunista e rapid ca a fost prima nu creata dar mai rau adoptata de comunisti.Prima echipa cu insemne comuniste pe tricouri, secera si ciocanu.Traisaca Dej, traiasca rapid.Pune-ti mana si invatati istorie si istoria fotbalului mai ales cei care strigati pe aici `comunistii`.Ciocu` mic si joc de gheare.....................ne traduci sau ramanem la prima impresie?!?...de ce nu incercati mai fratilor un exercitiu de gramatica?!?

Vezi toate comentariile (65)
Comentează