FOTBAL  »  Superliga  »  STADIONUL GHENCEA

FOTO Lucrările la Stadionul Ghencea avansează rapid. Imagini de azi: „Sunteți entuziasmați?!”

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2020 12:31

Lucrările la Stadionul Ghencea avansează pe zi ce trece, iar azi au sosit primii turnicheți ce vor fi montați în cel mai scurt timp.

După montarea scaunelor și a primei tabele, azi, la stadionul din Ghencea au apărut și primii turnicheți și vor fi testați în perioadă următoare, anunță CSA Steaua.

FOTO Lucrările la Stadionul Ghencea avansează rapid. Imagini de azi: „Sunteți entuziasmați?!”
Așa arată turnicheții care se vor monta în Ghencea

FOTO: facebook.com/SteauaTV

Conform graficului inițial, procedura de montare a gazonului urma să aibă loc chiar în această lună. Însă, CSA anunță că gazonul pe noul stadion urmează a fi montat în luna septembrie, iar „militarii” sunt siguri că spre finalul anului arena va fi gata de folosit.

Primii turnicheți au sosit pentru probe la noul stadion! Sunteți entuziasmați?!

Pe zi ce trece, lucrările la arena din Ghencea se apropie de final! După montarea scaunelor și a primei tabele, astăzi a venit rândul turnicheților! Gazonul va fi montat în septembrie, iar stadionul va fi gata 100 % spre finalul acestui an”
mesaj CSA Steaua

Caracteristicile stadionului din Ghencea:

  • Capacitate: 31.254 de locuri;
  • Cost: 94.700.000 euro
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;
  • Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

Dispută pe Ghencea

Construirea noii arene a cauzat un nou motiv de ceartă între fanii FCSB și cei de la CSA Steaua. Suporterii echipei lui Gigi Becali vor ca echipa lor să joace pe stadion, motivând că este construit din bani publici, în timp ce șefii CSA Steaua, alături de juristul Florin Talpan și o parte dintre legendele Stelei vor ca doar echipa Clubului Sportiv al Armatei să folosească stadionul.

Fanii au ales numele

În utimele zile s-a pus și problema numeui noului stadion, fiind vehciulate nume Emerich Ienei, Steaua și chiar Florin Talpan. Fanii au lămurit însă problema într-un sondaj GSP în care s-a votat masiv. Din cei aproape 42.000 de votanți, 45% au ales ca stadionul să se numească simplu, Steaua.

FOTO Lucrările la Stadionul Ghencea avansează rapid. Imagini de azi: „Sunteți entuziasmați?!”

FOTO. Imagini de pe stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf

+22 FOTO

VIDEO.Stadionul Ghencea prinde contur! A fost montată și testată tabela de marcaj

Citește mai multe știri despre stadionul Steaua:

Cine va juca în Ghencea? Csaba Asztalos, președintele CNCD: „Talpan nu e în măsură să-i interzică lui Gigi Becali să joace acolo”

Gigi Becali nu dă înapoi! A bătut palma pentru stadionul pe care ar evolua FCSB: detaliul care l-a convins

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (17)
persanu
persanu  •  12 Mai 2020, 16:06

Extraordinar , cat indobitocism exista in lumea asta. Stadionul este facut din bani publici directionati sau redirectionati de catre primarie sau fondul de investitii. La caracteristicile de folosire al acestui stadion nu a fost si nici nu o sa fie o predilectie pentru un sport anume sau o echipa anume. Doar retarzii pot crede asa ceva. Daca apartinea armatei , trebuia sa-l construiasca ea din banii primiti de la buget cu predilectie pentru Ministerul Apararii. Atunci nimeni nu mai putea sa zica nimic. Acest stadion este contruit ca si RAPID sau ARCUL DE TRIUMF NATIONAL ARENA sau Stadionul celor din Craiova cu bani publici. Daca tu ca simplu cetatean ai bani si vrei sa inchiriezi acel stadion poti semna un contract unde scrie clar ceea ce primesti si ceea ce poti face pe el. Daca joci Rugby de exemplu sau vrei sa organizei un concert dar in afara perioadelor cand au loc partide de sport , o poti face fara probleme , daca nu deteriorezi gazonul. Daca il strici , cum se strica la concerte , platesti si gazonul. Dar neica nimeni ce sa comenteze pe aici , nu a-ti vazut in viata voastra un contract dar va scrieti parerea aici si aveti impresia ca pfoaaa ca voi e sigur , adevarat. La fel ca si cu FCSB , multi dar foarte multi nici nu au citit contractul , in care scrie clar ca echipa si stadionul se cesioneaza pe o perioada anume, nimic mai mult. *** sa zica mersi , pentru ca ar fi trebuit conform contractului sa lase locul echipei STEAUA in campionat. Dar ca la noi la nimeni

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn
catalynn  •  12 Mai 2020, 15:52

Bune aceste articole pt fcsbisti, văd și ei stadionul măcar in poze :-))) Nu, nu ii bate nimeni dacă vin in vizita, însă cum io nu mă voi duce pe Rapid de exemplu, exceptând desigur ca Steaua va fi oaspete pe acel stadion, nu văd vreun motiv serios pt care un fcsbist ar călca in Templu!? :-)))

rumunek
rumunek  •  12 Mai 2020, 15:46
Postat de cronung pe 12 Mai 2020, 15:31

Sunt curios daca acest stadion este construit din fonduri publice sau din fondurile ministerului apararii . Daca este din fonduri publice atunci si eu sau altcineva poate inchiria stadionul daca isi permite pentru al folosii la ce crede el de cuviinta . Nu cred ca el este proprietatea CSA Steaua . Daca vrei sa organizezi de exemplu un festival pe stadion ar trebuii normal sa ai voie . Daca FCSB ,Voluntari Chiajna Rapid sau mai stiu ce alta echipa doreste sa inchirieze acest stadion pentru a organiza un meci de fotbal fiind un bun construit din banii tuturor ar trebui normal sa fie lasati altfel zecile de milioane de euro se vor transforma in jucaria personala a unora sau a altora care vor fi vremelnic la conducerea clubului CSA .

Aici cred că e o greșeală generală. Bugetul Armatei vine tot din bani publici. Adică tancuri și F-16 recondiționate se cumpără tot din banii contribuabililor, asta însă nu înseamnă că avem dreptul să ne dăm cu ele contra cost. Ce e însă o enigmă pentru mine, observ că doar pentru mine, este prin ce magie s-a extras o bucată dintr-o unitate militară și a devenit domeniu public unde pot fi făcute investiții prin CNI și apoi ce scamatorie se va folosi pentru a alipi domeniul respectiv, cu tot cu imobilele modificate, înapoi în cadrul unei unități militare. Nu mai spun nimic de organizarea de evenimente publice, cu vânzare de bilete și alte activități comerciale, pe terenul unei unități militare, că asta e veche. E o țară plină de supranatural România! În rest, eu unul mă bucur că în locul unui stadion de care mă leagă multe amintiri, dar vechi și deteriorat din cauza lipsei de competență și interes, apare unul nou, modern, sper că și cu gazon în regulă. Apoi poate va apare și fotbalul.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează