FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - STEAUA 1-0

Made in Pipera » Ilie Stan a acceptat indicaţiile patronului, a pierdut meciul, dar a scăpat astfel de critici

Articol de - Publicat sambata, 24 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 23 martie 2012 22:22

Becali l-a titularizat pe Lupu, ca să nu mai joace Chiricheş fundaş dreapta. Fotbalistul de 21 de ani ”chinuit” în locul lui Dănănae, care a greşit decisiv la Tîrgu-Mureş, avea doar 15 minute jucate în acest sezon


Valeriu Lupu e cea mai recentă improvizaţie cu care Steaua a încercat să acopere postul de fundaş dreapta. Cum s-a ajuns ca el să fie titular la Tîrgu-Mureş? Dănănae s-a accidentat în ziua meciului şi, fiindcă Gabi Matei şi Martinovici nu erau nici ei disponibili, Stan a trebuit să aleagă pe cineva. Şi nu pe Chiricheş, pe care i l-a blocat Becali!

Antrenorul era tentat să-l trimită pe Vlad pe dreapta, el fiind un jucător mai rapid decît bulgarul Iliev, care ar fi intrat în centru, în locul lui. Dar Gigi n-a acceptat improvizaţia. "Chiricheş trebuie să joace doar stoper de acum încolo!" a fost mesajul clar al patronului. El ţine neapărat ca fotbalistul adus de la Pandurii să nu fie reprofilat întrucît îl consideră vandabil ca fundaş central şi se gîndeşte că o evoluţie mai slabă în bandă i-ar scădea cota. De asemenea, Piţurcă i-a transmis că se bazează pe Chiricheş la naţională tot ca fundaş central.

El a creat golul
Lupu, apărătorul care i-a rămas la dispoziţie lui Ilie, e "lateral" de meserie, dar a jucat numai pe partea stîngă. Şi a mai fost utilizat în centru uneori. Dar concluziile astea se referă, oricum, la meciurile pe care Valeriu le-a avut la Steaua II, la Urziceni, unde a fost împrumutat, şi la meciurile amicale. Fiindcă în campionat el avea doar 15 minute jucate de-a lungul sezonului pînă să fie titularizat la Tîrgu-Mureş.

Consecinţele improvizaţiei la care a recurs Steaua pe axa Becali- Ilie Stan? Astafei, adversarul direct al lui Lupu, a fost, probabil, cel mai bun de pe teren. Ardeleanul a fost notat cu 7 în Gazetă, nici un alt fotbalist neprimind un calificativ mai mare. Iar stelistul a luat 5. Inclusiv faza care a produs singurul gol al meciului i-a avut pe cei doi drept protagonişti: Valeriu l-a ţinut pe Astafei de tricou şi, din lovitura liberă a tîrgmureşenilor, a rezultat golul lui Ilyeş.

L-a abandonat şi pe Costea
Tot ca să nu-l supere pe Becali, Stan l-a păstrat pe Tatu titular şi a renunţat să-l introducă pe Florin Costea în locul brazilianului. Deşi Tatu a fost slab cu Astra, Gigi l-a declarat "de neînlocuit, că fără el nu se poate juca". La Tîrgu-Mureş, Ilie a renunţat la sud-american abia după aproape o oră de joc şi l-a trimis pe teren pe Costea în locul lui.

Acum 8 luni colegii nu-i ştiau numele:)
Valeriu Lupu a fost junior al Stelei şi a jucat inclusiv la "satelitul" roş-albaştrilor, dar oamenilor de bază din echipă nu le era clar cum îl cheamă nici după zeci de antrenamente alături de el! Astă-vară, în cantonamentul din Austria, Tănase a şocat cînd l-a strigat insistent "Rusule! Rusule!" în timpul unui antrenament. La Steaua a existat şi un Rusu, Vlad, un atacant care joacă acum pentru Viitorul Constanţa. "Dodel" n-a realizat atunci că strigă pe altcineva şi s-a supărat că Lupu nu i-a pasat mingea.

I-a cerut scuze la Palat!
Lupu a devenit un jucător cunoscut lui Becali din momentul în care a jucat cu Urziceniul contra Stelei. El făcea parte din lotul pe care Gigi l-a împrumutat în Bărăgan în timpul sezonului trecut. Lupu şi restul steliştilor cedaţi au debutat tocmai contra roş-albaştrilor şi au cîştigat cu 1-0, unul dintre cele mai surprinzătoare rezultate din istoria campionatului României. Lupu a fost titular ca fundaş stînga şi l-a enervat pe Becali: "Puştiul ăla de pe stînga a simulat, s-a tăvălit pe jos ca să tragă de timp. Asta e lipsă de bun-simţ!". Valeriu a avut după aceea o discuţie cu patronul, la Palat, şi a obţinut iertarea.

L-a enervat la Cluj
Becali s-a hotărît să intervină şi să "corecteze" echipa lui Ilie în urma meciului cu U Cluj, pe care Stan l-a terminat cu Chiricheş fundaş dreapta şi cu Iliev în centru, adică formula pe care el ar fi dorit s-o folosească şi la Tîrgu-Mureş. Gazeta a dezvăluit replicile pe care Gigi le-a avut în tribuna oficială în timpul jocului cu U. Printre ele, una adresată lui Argăseală: "Vali, ce face ăsta, mă? Chiricheş fundaş dreapta? Dă-i mesaj să schimbe, nu vreau să-l mai văd p-ăsta pe bandă niciodată!".

Record: 9 fundaşi dreapta!
Lupu, 21 de ani, e cel mai recent nume de pe o listă halucinantă care cuprinde oamenii pe care Steaua i-a trecut pe postul de fundaş dreapta de cînd a început sezonul. În total, nouă jucători au acoperit pînă acum acest rol! Emeghara, Nicoliţă, Martinovici, Gabi Matei, Dănănae, Prepeliţă, Chiricheş şi Geraldo au fost fundaşii dreapta dinaintea lui Valeriu.

Tot el cu Gaz Metan
Problema fundaşului dreapta rămîne. Ilie nu poate decît să-l folosească tot pe Valeriu şi luni, cu Gaz Metan. Pe Chiricheş, Gigi nu i-l deblochează, fiindcă el e "fundaşul central care va valora 40 de milioane de euro", şi nimeni nu iese de pe lista accidentaţilor: Gabi Matei nu ar fi capabil să joace titular încă, Latovlevici şi Martinovici sînt în recuperare. Prepeliţă, folosit la Cluj fundaş dreapta, e indisponibil pînă la finalul sezonului.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (35)
puiu.mordasan
puiu.mordasan  •  26 Martie 2012, 10:13

Jiji fundas dreapta!!!

ciocaneanu
ciocaneanu  •  24 Martie 2012, 14:17

Ma tot intreb ce trebuie sa se mai intimple, unde trebuie sa ajunga fotbalul, sportul romanesc pt. ca "baietii dibaci ai tranzitiei", ai lui Becali, Borcea, Badea, Copos, etc. etc. etc. sa priceapa ca sportul profesionist este practicat de profesionisti iar cei care au destui bani pt. a finanta o echipa nu au automat autoritatea si "know how" -ul necesare imixtiunilor zilnice la care sintem martori. Patronii umflati cu pompa ai lui Craciunescu, alt amator, ar trebui pusi la punct. Presa e prea servila pt. a o face, sa speram ca justitia mai are o farima de demnitate! Cind se va trezi si tara asta, ma intreb!

eric_cantona7
eric_cantona7  •  24 Martie 2012, 12:34
Postat de blomqvist pe 24 Martie 2012, 10:28

Cu arbitrii straini steoaia ar fi la retrogradare, la cate puncte a furat: - 11 m cu Brasovul, o mizerie; - 11 m cu Otelul, o minciuna marca steoaia; - gol din fault penal cu Sibiul! - in plus blaturile cu muuu cluj, sportul, etc. Ciobbanu analfabet, moroiu de la steoaia, stie ca nu vor arbitra straini in retur si in vecii vecilor si isi pregateste motivatii mincinoase pentru esec! Steoaia e mizeria campionatului, cum spunea Banica Jr: Hai lasa-ne, ne-am saturat De nulitati si de netalentati! Hai lasa-ne, ne-am saturat De tot ce-i fals si neinteresant! Asta e steoaia, nu va lasati inselati!

1 steaua a avut o singura decizie majora favorabila care a influentat scorul final , penalty-ul cu brasovu 2 chiar daca se exagereaza un lucru e clar: cfr a fost si este cea mai avantajata echipa fie intentionat sau nu indiferent daca cfristii recunosc asta 3 steaua e cea mai titrata echipa din campionatul nostru mediocru 4 stefan banic jr e un nimeni, cu bubulina si cu veta nu ajunge nicaieri, singurul lui merit e ca e baiatu tati 5 esti un frustrat lipsit de bun simt si de orice urma de inteligenta

Vezi toate comentariile (35)
Comentează