FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Dennis Man, victima colegilor de la Parma: „A fost lovit intenționat la antrenamente, s-a băgat antrenorul” + motivul declinului lui Adi Petre: „Nu acceptă criticile”

Articol de - Publicat luni, 24 mai 2021 13:43 / Actualizat luni, 24 mai 2021 15:43

Finanțatorul cluburilor Atletico Arad și UTA, Alexandru Meszar, a vorbit în direct la GSP Live despre fotbaliștii crescuți de cele două echipe pe care le administrează. Cel mai important jucător este Dennis Man, transferat de UTA la FCSB în 2016 și ajuns în 2021 la Parma, pentru suma de 11 milioane de euro. 

Amic cu familia lui Man, Meszar a dezvăluit în direct problemele de adaptare pe care internaționalul român le-a avut la început în vestiarul Parmei: 

„Din ce am auzit, la primele antrenamente la Parma a fost lovit intenționat. A fost un moment când antrenorul a întrerupt antrenamentul din cauza asta. A primit coate în gură. 

Și în Italia, chiar dacă sunt profesioniști, pâinea e pâine. Jucătorii își marchează teritoriul. Man a fost sprijinit de antrenor, de conducători, de familie și a mers mai departe. Și-a câștigat și el teritoriul. Dar în această luptă trebuie să intri. Nu poți să cedezi. Dacă cedezi, te întorci acasă, în țară. Mulți au venit acasă”. 

Dennis Man, victima colegilor de la Parma: „A fost lovit intenționat”

Meszar spune că Man a rezistat în fotbalul mare datorită caracterului puternic: „Când era mic, a avut probleme. A vrut să se lase. Antrenamentele de la Atletico nu sunt ușoare, trebuie să muncești. Francisc Tisza, cel mai bun șlefuitor de talente din zonă sau poate chiar din țară, are un stil mai dur și nu o dată sau de două ori a fost trimis acasă.

 Man a mers acasă, dar a revenit. Aici se văd caracterele. Mă dai afară, vin înapoi. Alții se duc la altă grupă, mai slabă. 

Pentru Dennis, a fost foarte important că tatăl lui s-a mutat cu el la București. Dacă nu s-ar fi mutat, cred că Dennis nu era acum la Parma. Bine, dacă fotbalistul nu are un caracter dispus la sacrificii, nici familia nu îl poate ajuta. Dar Dennis e un caracter puternic”. 

Dennis Man, victima colegilor de la Parma: „A fost lovit intenționat la antrenamente, s-a băgat antrenorul” + motivul declinului lui Adi Petre: „Nu acceptă criticile”
Dennis Man este unul dintre transferurile importante făcute de Parma, foto: Imago

14 meciuria jucat Man pentru Parma. Atacantul român a înscris de două ori și a oferit o pasă decisivă, dar echipa sa a retrogradat în Serie B

 „La Adi Petre a apărut automulțumirea”

Alexandru Meszar a vorbit și despre Adrian Petre, atacantul revenit la UTA după experiențele dezastruoase de la FCSB și Cosenza: 

„Petre a dat un randament foarte bun când avea 17-18 ani. Ca jucător “under”, a marcat 28 de goluri la Liga 2. 

L-am vândut în Danemarca pentru o sumă record pentru a doua ligă, a promovat cu echipa lui, a marcat constant și apoi a venit transferul la FCSB. Acolo, mulți jucători nu se acomodează din mai multe motive. 

Petre a fost criticat foarte repede. El nu acceptă criticile, chiar dacă sunt constructive. Se simte frustrat. Aici are probleme. Nu e ușor de lucrat cu el. Petre ar trebui să bage capul în pământ, să spună “da” la orice i se spune și să se ocupe doar cu munca.

Statutul și banii i-au diminuat și lui motivația. S-a ajuns unde nu se aștepta. Față de nivelul de trai din Arad, el a ajuns mult peste. 

Aici a apărut o automulțumire. Sunt mulți jucători consacrați care se gândesc că mai bine stau în România pe 5.000 de euro salariu, decât să ia în străinătate 20.000 de euro, dar să muncească pentru ei". 

„Oaidă nu e atât de talentat, dar e puternic”

Un alt fotbalist produs de Atletico Arad este mijlocașul FCSB, Răzvan Oaidă, unul dintre “clienții” criticilor lui George Becali din ultima perioadă. Meszar spune că fotbalistul crescut la clubul său nu e afectat de comentariile negative ale finanțatorului FCSB: 

“Oaidă nu este atât de talentat, dar are un caracter foarte puternic. El a rezistat și în Anglia, la Wolverhampton, apoi a trecut în Italia. Nu i s-a oferit contract de profesionist, dar peste tot a făcut față. Niciodată nu l-am auzit plângându-se de ceva. 

Nu l-am auzit nici acum, de când e la FCSB. Intră pe teren, dă totul, este mai puțin român decât alții. Oaidă va fi un jucător constant de Liga 1. Un tip bazat pe seriozitate și pe muncă". 

Stahl în ultimele trei patru luni are o evoluție tot mai bună, crește. El a stagnat la Astra pentru că nu a prea jucat. Acum, are un randament bun. Nu a rămas la Manchester City pentru că nu are calități fizice potrivite unui campionat european. Nici acum nu le are și nu cred că le va avea vreodată.
- Alexandru Meszar, despre Albert Stahl, atacantul Astrei crescut de Atletico Arad

Citește și alte articole din GSP Live:

EXCLUSIV Dezvăluire incredibilă în direct: Manchester City a vrut să-i falsifice vârsta lui Man! „Au zis că în România se poate face orice”

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri tari despre fostul antrenor de la FCSB: „Mă suna să-mi spună cum vrea să facă, era obișnuit de la Steaua”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
131624217670160
Geani Muraru  •  25 Mai 2021, 09:45

Ne imbatam de vreo 20 de ani ca Romania are jucatori talentati, are pe ***. Niste figuranti cu aere care atunci cand ajung pe afara nu prind nici banca de rezerva.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dexter
dexter  •  24 Mai 2021, 19:13

Ne-am dat seama ce caracter puternic are Man cand a semnat cu impresarul Becali Giovanni si a lasat-o cu ochii in soare pe doamna Mop Prodan. Iar tatuajele alea de prost-gust sunt o alta dovada a caracterului si a bunei cresteri :))

elgabri
elgabri  •  24 Mai 2021, 18:45

Cel cu tatuajele e fotbalist sau manelist?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează