FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Mărturie dură a unui mare talent al fotbalului românesc: „Mi-am pierdut inocența din cauza mentalității mele de român infect. Bani, mașini, femei”

Articol de - Publicat luni, 25 octombrie 2021 12:25 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 13:02

Un mare talent al fotbalului românesc, Cristian Daminuță (31 de ani), se alătură listei scurte de jucători care au acceptat să vorbească despre pierderea inocenței într-un sport pe care l-au iubit în copilărie.

Gazeta a publicat săptămâna trecută mărturiile a doi foști jucători din Liga 1 despre cum și-au pierdut inocența în fotbal, sportul pe care l-au iubit și pe care și-au dorit enorm să-l practice.

Pierderea inocenței: juniori ajunși în Liga 1 vorbesc despre realitățile crude din fotbal: „Eram un puști. Mi s-a spus să o las mai moale”
Pierderea inocenței: juniori ajunși în Liga 1 vorbesc despre realitățile crude din fotbal: „Eram un puști. Mi s-a spus să o las mai moale”

Povestea lui Robert Niță care l-a impresionat pe Cristian Daminuță

Fost campion cu Rapid, Robert Niță (44 de ani), a povestit cum a asistat involuntar la momentul în care un părinte mituia un antrenor de la loturile naționale de juniori, în timp ce el a fost lăsat acasă dintr-un motiv inexplicabil: 

„Eram înnebunit după fotbal. Aveam caiete cu meciurile de juniori în care jucam. Prin 1992 sau 1993, eram convocat la lotul național UEFA 95 (n.r. - e vorba despre generația născută în 1977) înainte de un turneu în Italia. Visam la turneul ăsta. 

În dimineața plecării, antrenorii m-au chemat și mi-au spus că nu mi-a ieșit viza. Mi-a picat cerul în cap. L-au sunat pe taică-miu să vină să mă ia, eram în cantonament la Breaza. Am ieșit plângând din vilă pe o scară lăturalnică și atunci am văzut cum părintele unui coleg îi băga un video în portbagaj unuia dintre antrenori. 

Atunci, mi-am dat seama că fotbalul e altfel decât îl visam eu. Țin minte că am plecat cu geanta în cârcă să ies la DN1, iar drumul trecea peste o punte de lemn. Am stat acolo, lângă râu, două ore și jumătate și am plâns până a venit taică-miu”.

Al doilea jucător care a povestit cum s-a lovit de realitatea crudă din fotbal a fost Vasile Matincă (47 de ani). Fostul atacant de prima ligă de la Dacia Unirea Brăila, FC Național și Jiul Petroșani a vorbit despre meciuri trucate, bani negri și influențe oculte, practici care i-au demonstrat că fotbalul real e diferit de cel pe care-l iubea în copilărie. 

Mărturie dură a lui Cristian Daminuță, un mare talent al fotbalului românesc 

După ce a citit poveștile lui Robert Niță și Vasile Matincă, Cristian Daminuță a trimis Gazetei un mesaj emoționant cu un puternic conținut autocritic. Considerat un mare talent la finele anilor 2000, mijlocașul din Timișoara a povestit cum și-a pierdut el inocența în fotbal: 

Mărturie dură a unui mare talent al fotbalului românesc: „Mi-am pierdut inocența din cauza mentalității mele de român infect. Bani, mașini, femei”
Cristan Daminuță, fost atacant la Dinamo și Inter Milano

„Mi-am pierdut inocența când am trecut la seniori în momentul în care am ajuns la Inter. Atunci a intervenit mentalitatea de român infect. Bani, mașini, femei, exact gândirea de doi lei care a ruinat multe talente de jucători români. 

În orice altă nație mă nășteam, dacă reușeam să ajung la Inter în proporție de 80 la sută confirmam... Bineînțeles e vorba și de noroc, dar sunt de părere că norocul ți-l faci și singur. 

M-am trezit la 18 ani în vestiar cu Ibrahimovic. Nu realizam acest lucru. Eram pasionat de Bamboo și de șmecherii ieftine. Atunci, dacă aveam puterea mentală să muncesc de trei ori mai mult în loc să mai bifez cîte-o «mujer latina» de prin reviste…

Dar răbdarea e o virtute. La mine, din păcate, s-a derulat totul pe repede înainte și am uitat că de fapt eu sunt la început de drum”. 

Cine a fost Cristian Daminuță, jucător cu AC Milan și Inter Milano în CV

Un copil-minune care debuta la 15 ani în Liga 2 și la 16 ani în Liga 1, mijlocașul născut în Timișoara a fost cumpărat întâi de Inter Milano (2008), apoi de rivala AC Milan (2010), însă nu și-a atins niciodată potențialul real. 

Devenit rapid un client al presei tabloide, Daminuță a avut cea mai bună perioadă a sa a fost între 23 și 25 ani când a fost împrumutat la Viitorul lui Gică Hagi, după care totul a luat-o în jos.

  • Ajuns la 18 ani la Inter Milano și la 20 de ani la AC Milan, mijlocașul din Timișoara e acum liber de contract, după mai multe experiențe în ligile inferioare din România și Italia. 
  • Cariera lui Cristian Daminuță (31 de ani) nu s-a ridicat niciodată la nivelul așteptărilor din momentul trecerii la seniori.

Am făcut alegeri greșite. Dacă pui și greșelile din viața personală, înmulțite cu greșelile impresarilor, ajungi la final să ai un rezultat de îți vine să te urci pe pereți. Ce m-a ținut în viață până acum e psihicul. Am un psihic foarte puternic 
- Cristian Daminuță pentru GSP

Citește și:

VIDEO + FOTO Klopp, savuros după ce a dezmembrat-o pe United: „Trebuie să jucăm mai bine”. Cum a sărbătorit + ce a declarat Solskjaer

LIVEBLOG Ce fac stranierii | Lucescu și Mitriță, înfrângere în derby-ul Greciei. Ianis Hagi, decisiv + Florin Niță, jucătorul meciului

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Superliga
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Superliga
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru
Campionate
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Preoți-antrenori, 2500 de mici, mămăligă amestecată cu bormașina și o galerie cu Mirel Rădoi, Claudiu Răducanu sau Adi Ilie prezenți » GSP a asistat la „cuplajul anului”, la o parohie: „Mama nu m-a lăsat, dar m-a vopsit mamaie”


Comentarii (48)
694442714350634
Mihai Manea  •  26 Octombrie 2021, 06:35

Mie mi-a plăcut dintotdeauna Damigenuță . Pe ce post juca că nu mai tin minte ?

stargate
stargate  •  25 Octombrie 2021, 21:41
Postat de hofer pe 25 Octombrie 2021, 20:16

Nu este de vina Romania pentru ca tu nu ai reusit. Si eu sunt Roman dar nu am Mentalitate infecta. De vina esti doar tu care nu ai ascultat de Parinti si de cei care au vrut ca tu sa reusesti, dar se pare ca tu nu ai vrut sa ajungi Fotbalist ci mai degraba ai vrut sa ajungi Gigolo. Daca ai avea un Psihic bun era-i fotbalist dar nu cred ca este asa cum spui tu. Te minti pe tine insuti. Eu am muncit de mic copil si astazi muncesc pentru a fi cel mai bun si stiu ca sunt multi Romani care muncesc de le sar capacele. Deci Prietene spune asa: Am o mentalitate infecta, sunt un puturos, un ***, un mincinos care nu merita sa spuna ca este ROMA

Are dreptate într-un fel privește România în lupta Covid înapoiați și retardați marea majoritate cred mai mult în moaște decât în știința. Ne credem buricul pământului și santem cea mai jalnica tara din Europa ca mentalitate corupție etc etc o tara fără leac pt ca cancerul corupției și al hoției e adânc înrădăcinat în cei care dețin puterea santem fără scapare

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hofer
hofer  •  25 Octombrie 2021, 20:32

Berbecul asta nici acum nu este in stare sa spuna ca el si numai el este vinovatul. Da vina pe mentalitate, pe femei, etc., dar el este basma curata. El saracul nevinovat a cazut in capcana Romaniei. Daca se nastea in alta Tara era acum fotbalist. Cand ai putina materie cenusie si nu incerci sa o folosesti nici pe aceia atunci nu conteaza in ce Tara te nasti deoarece tot o pu toa re ramai.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează